Bookmakers

Bookmakers bieden met hun goksites weddenschappen aan voor sport- en voetbalwedden. Vergelijk hier de beste bookmakers 2022 met Nederlandse licentie. Zo kies je snel een betrouwbare legale bookmaker die aan jouw wensen voldoet!

Kies uit de beste Online Bookmakers 2022

Een betrouwbare bookmaker keuze!

Alleen de beste online bookmakers voor Nederland worden met hun goksites vergeleken op VoetbalGokken. Onze bookmakers selectie gebeurt op basis van een aantal criteria en onze jarenlange ervaring. Zo keuren wij bijvoorbeeld altijd goksites op toelaatbaarheid voor de Nederlandse markt. Het is namelijk niet toegestaan om als Nederlandse consument bij iedere willekeurige bookmaker te spelen. De door ons geselecteerde bookmakers beschikken over een officiële Nederlandse licentie en hebben een betrouwbare reputatie voor het plaatsen van sportweddenschappen. Via VoetbalGokken.nl speel je dus altijd bij een legale bookmaker en kies je uit de beste bookmakers beschikbaar voor Nederland. Met bookmakers vergelijken via ons loop je dus geen onnodig risico om bij een onbetrouwbaar gokkantoor te belanden en kan je ‘veilig en betrouwbaar’ bij een Nederlandse partij een gokje wagen.

Bookmakers vergelijken voor Nederland

Bookmaker is een Engelse uitdrukking voor een bedrijf die het mogelijk maakt om te gokken op de uitslag van een wedstrijd, toernooi of gebeurtenis. De beschikbare bookmakers kunnen wel degelijk erg van elkaar verschillen. De ene speler kiest voor de bookmaker met een breed aanbod aan weddenschappen, opties en mogelijkheden. Terwijl een andere speler de bookmaker met bijvoorbeeld een hoge inschrijfbonus de voorkeur geeft. Het kan voor jou als speler dus verschillende redenen hebben om de voorkeur voor een bepaalde online bookmaker te hebben.

Bookmakers zijn essentieel voor iedereen die wilt gokken op voetbal en geld wil inzetten op voetbalwedstrijden.

Daarbij focust de ene bookmaker zich meer op allerlei sporten, waarbij de ander zich volledig toelegt op bijvoorbeeld het wedden op voetbal. Het vergelijken van bookmakers op onze website VoetbalGokken.nl heeft dus weldegelijk zin en zorgt ervoor dat je kiest voor een bookmaker die volledig bij jouw eigen wensen past. Op deze manier kan je binnen onze overzichtelijke vergelijkingstool snel een goksite naar wens vinden. Bookmakers zijn essentieel voor iedereen die wilt gokken op voetbal en geld wil inzetten op voetbalwedstrijden. Maar wat zijn precies de taken van een bookmaker? En waar halen deze online wedkantoren hun winst vandaan? Via bovenstaande lijst met uiterst zorgvuldig geselecteerde bookmakers en de beschikbare informatie op deze pagina, proberen wij een goed overzicht te geven van betrouwbare bookmakers op de Nederlandse markt. Daarnaast helpen we graag met onderstaande informatie om een (nog) beter inzicht te krijgen in de wondere wereld van de bookmakers.

Wat is een bookmaker eigenlijk?

Wie wil wedden op voetbal, komt vanzelf bij een bookmaker terecht. Bookmakers (of wedkantoren, zoals je wilt) zijn niets anders dan aanbieders van sportweddenschappen. Deze taak nemen ze al heel lang serieus. Toch is de manier waarop ze deze weddenschappen aanbieden, in de afgelopen jaren flink veranderd. Want waar je vroeger was aangewezen op de wedkantoren in de stad, kun je tegenwoordig gewoon online een gokje wagen. Het grote voordeel is dat gokken op voetbal hierdoor een stuk laagdrempeliger is geworden. Daarnaast is de gokwereld meteen een stuk groter geworden.

Bij een online bookmaker kun je namelijk wedden op de meest uiteenlopende wedstrijden en competities van over de hele wereld. Een goede bookmaker weet de aandacht van alle sportliefhebbers vast te houden. Je zet dus net zo makkelijk geld in op tennis of basketbal als op een kleine sport als MMA of alpineskiën. Hoewel allerlei soorten sporten op het platform van de bookmaker voorbijkomen, gaat veruit de meeste aandacht uit naar voetbal. Wedden op de Eredivisie, La Liga, de Serie A en zelfs de Japanse J-League: bij een online bookmaker kan het allemaal. Vooral bij de grotere voetbalcompetities en -toernooien staan er onder elke wedstrijd lange lijsten met weddenschappen. De bookmaker zorgt voor de 1x2, over/under, even/oneven, halftime/fulltime en spelersweddenschappen, en vervolgens is het aan jou om een keuze te maken. Zodra jij je keuze hebt gemaakt en een voorspelling hebt doorgegeven, gaat de bookmaker weer aan het werk. Online wedkantoren verwerken alle binnengekomen weddenschappen in hun systemen waardoor ze na afloop van de wedstrijd snel kunnen handelen. Zodra de uitslag bekend is, kunnen ze alle gewonnen weddenschappen meteen uitbetalen. Je hoeft dus nooit lang te wachten voordat de winst binnen is.

Bookmakers regelen werkelijk alles om het jou zo makkelijk mogelijk te maken. Zij bieden die comfortabele plek waar jij je alleen maar op je weddenschappen hoeft te richten. Het wedkantoor doet de rest. Als aanbieder van allerlei soorten weddenschappen speelt een bookmaker een cruciale rol. Zo cruciaal zelfs dat je niet zonder kunt. Je hebt zo’n (online) wedkantoor echt nodig als je meer wilt doen met je voetbalkennis. Toch mag je niet zomaar op een willekeurig platform aan het gokken gaan. Je bent namelijk verplicht om je eerst in te schrijven voordat je bij die bookmaker mag gaan wedden. Heb je geen spelersaccount bij een bookmaker, dan kun je al die interessante voetbalweddenschappen (en dus ook die winst!) wel vergeten. Door op deze manier te werk te gaan, hebben de gokbedrijven alle kans om een veilige omgeving te creëren. Ze weten immers precies wie er bij ze gokken waardoor ze te jonge sportliefhebbers kunnen weren. Bovendien kunnen ze actie ondernemen als ze het vermoeden hebben dat een speler in de problemen komt door het wedden op voetbal. Verantwoord gokken op de vele wedstrijden die de bookmaker op het platform heeft staan: wie wil dat nu niet?

Vergelijk Nederlandse bookmakers

Een stukje geschiedenis over gokken bij bookies

Gokken is al bijna zo oud als de mensheid. De eerste bewijzen dat er gegokt werd, stammen uit ongeveer 40.000 voor Christus. Op dat moment was er natuurlijk nog lang geen sprake van voetbal of van commerciële wedkantoren. Het gokken bestond toen uit spelletjes met botten van schapen. Later werden dit spellen met dobbelstenen, en in het Romeinse Rijk kwamen de eerste loterijen opzetten. De oude Romeinen waren duidelijk gek op alles wat met gokken te maken hadden. Want zij waren ook de eersten die weddenschappen combineerden met sport. We hebben het dan over wagenrennen, een soort paardenrennen. Alleen zat de jockey niet op het paard, maar in een klein karretje erachter. Deze races waren zo spectaculair dat hele steden uitliepen om de wedstrijd te zien. En dat maakte de sport zeer geschikt voor gokliefhebbers. In en om het stadion waren speciale plekken waar gokkers hun voorspelling konden achterlaten. Wat dat betreft is er in al die eeuwen dus weinig veranderd. De officiële plekken waar je kunt gokken op sport, kennen wij als wedkantoren. Toch hoor je meestal de Engelse term voor dit fenomeen: bookmaker oftewel ‘bookie’.

Top 10 bookmakers Nederland

In onze vergelijking vind je een actuele top 10 met beste bookmakers voor Nederland. Onze top 10 wordt zorgvuldig samengesteld door ons team met wedexperts en op meerdere punten kritisch afgewogen. Zien we dat een bookmaker stijgt in populariteit - bijvoorbeeld door nieuwe wedopties of verbeterde odds - zie je meestal snel terug in onze ranking. De favoriete bookmakers die door ons zijn getest vind je hoog in de ranking. De top 10 bookmakers worden zorgvuldig op onderstaande punten samengesteld:

  • Nederlandse licentie, transparantie & betrouwbaarheid
  • Speelervaring op bookmaker site
  • Variantie wedopties en hoogte odds
  • Serviceniveau en bereikbaarheid klantenservice
  • Beschikbaarheid promoties en bonussen

Ons overzicht met bookmakers voor Nederland is daarbij altijd actueel en wordt dagelijks met grote nauwkeurigheid bijgehouden. Je kan goksites dus op basis van onze bevindingen en beoordeling met enige regelmaat zien stijgen of dalen in de bookmaker top 10 ranking.

Wat zijn de taken van een bookmaker?

In principe zijn bookmakers verantwoordelijk voor alles wat met sportweddenschappen te maken. De belangrijkste taak is natuurlijk dat ze een veilige plek bieden waar je kunt wedden. Een veilige keuze als Nederlander is TOTO sportweddenschappen waar men legaal een weddenschap kan plaatsen. Jij komt om te gokken, de bookmaker regelt de rest. Zo moeten er genoeg weddenschappen online staan, de winst moet op tijd uitgekeerd worden, er zijn actuele wedstrijdstatistieken nodig, er moet een helpdesk zijn waar je op terug kunt vallen en noem maar op.

Een bookmaker is dus echt een professioneel gokbedrijf dat alles in goede banen probeert te leiden. Maar wedkantoren hebben nóg een taak die belangrijk is. Ze zijn namelijk zelf verantwoordelijk voor de quoteringen (of odds) die op hun platform staan. Aan deze quoteringen kun je zien hoeveel je exact met een weddenschap kunt winnen. Staan de odds bijvoorbeeld op 2.45? Elke euro die je inzet kan je dan 2 euro en 45 cent winst opleveren.

Money Emoji

Hoe maken bookmakers winst?

In de gokwereld draait het allemaal om winst maken. En dat geldt niet alleen voor jou of voor je medegokkers. Want de bookmaker heeft precies hetzelfde doel. Wedkantoren halen hun winst uit het geld dat jij verliest. Quoteringen spelen hierbij een grote rol. Als er voor de wedstrijd al een duidelijke favoriet is dan zul je weinig winst maken wanneer je geld op deze club inzet. De kans is groot dat je voorspelling uitkomt waardoor de quoteringen aan de lage kant zijn. De bookmaker loopt simpelweg te veel risico. De underdog krijgt daarentegen veel hogere odds toebedeeld. Als niemand verwacht dat een ploeg gaat winnen, kun je dus zomaar 10 euro terugkrijgen voor elke euro die je inzet. Tenminste, als je het aandurft om te gokken op winst voor underdog.

Aantrekkelijke quoteringen kunnen ervoor zorgen dat je toch af en toe dat grote risico neemt. Door de grote populariteit van gokken op voetbal zijn er veel verschillende online bookmakers actief. Hierdoor moeten ze altijd op zoek naar een goede balans. Met quoteringen proberen bookmakers je aan de ene kant te verleiden om bij hen te gaan gokken, en aan de andere kant willen ze zo min mogelijk uitbetalen als je een weddenschap wint. Dat is een lastige klus. Je kunt je vast wel voorstellen dat er een team van specialisten nodig is om dit voor elkaar te krijgen.

Uitslag wedsrijden
Emoji Ball

Is de ene bookmaker beter dan de andere?

Online gokken is populair. Niet gek dus dat bookmakers als paddenstoelen uit de grond lijken te schieten. Voor beginnende gokkers kan het lastig zijn om een goede keuze te maken. Toch is de ene bookmaker zeker niet beter dan de andere. Het is vaak een kwestie van persoonlijke voorkeur waar je uiteindelijk terechtkomt. Echter geldt voor Nederland dat slechts bepaalde legale bookmakers, welke VoetbalGokken.nl allen toont in het bookmakers overzicht. Dit zijn o.a. grote (internationale) namen als Bet365 en Toto, maar ook binnenkort het onder Nederlanders bekende Unibet. Je kunt via deze Nederlandse bookmakers zowel online een weddenschap plaatsen, maar bijvoorbeeld ook in de supermarkt of sigarenboer via een wedformulier. Er zitten wel de nodige verschillen tussen de wedkantoren. Sommige bookmakers onderscheiden zich bijvoorbeeld door de hoge odds. Anderen bieden juist veel interessante wedmogelijkheden voor ervaren gokkers. Of kies je toch gewoon voor de bookmaker met het meest toegankelijke platform of de mooiste welkomstbonus? Het ligt er maar net aan wat jij belangrijk vindt.

Er is overigens één ding waar je altijd op moet letten voordat je je aanmeldt bij een bookmaker. Want beschikt het gokbedrijf eigenlijk wel over een officiële Europese licentie? Deze vergunning fungeert als een extra bescherming voor jou als gokker. Bookmakers die in het bezit zijn van een officiële licentie in Europese worden namelijk gereguleerd en gecontroleerd door de desbetreffende Kansspelcommissie waar deze licentie afgegeven is. In Nederland ziet de kansspelautoriteit toe op een veilige markt en wordt momenteel de TOTO geboden als enige bookmaker waarbij men sportweddenschappen kan plaatsen.

Als we kijken naar andere Europese landen, dan ziet bijvoorbeeld de Maltese Kansspelcommissie (The Malta Gaming Authority) en de Belgische Kansspelcommissie streng toe dat gemaakte afspraken en regels voldoen en strikt worden nageleefd. Dit betekent dat de online bookmakers aan strenge regels moeten blijven voldoen om de gegeven licentie te kunnen blijven waarborgen. En dat is voor de speler toch een geruststellende gedachte wanneer je je geld, rekeningnummer en persoonlijke gegevens op de website achterlaat.

VG Rapport
Betrouwbare bookmakers

Zo kies je uit de beste bookmakers

Elke bookmaker heeft weer andere plus- en minpunten. Op het ene gokplatform is de lijst met voetbalweddenschappen misschien extra lang, maar vallen de quoteringen tegen. De andere bookmaker staat juist bekend om de hoge odds, terwijl de bereikbaarheid van de klantenservice écht wel beter kan. Het maakt niet uit of je kiest voor de hoge odds of juist voor het extra uitgebreide wedaanbod. Zolang je maar kiest voor een bookmaker die bij je past. Hiermee zijn we meteen aanbeland bij het lastigste deel van je zoektocht. Want wat voor de ene gokker een geschikt wedplatform is, is voor de ander gewoon een slechte match. De zoektocht naar een goed wedkantoor begint dan ook met die ene vraag: wat heb jij allemaal nodig om met plezier te kunnen gokken? Om deze belangrijke vraag te kunnen beantwoorden, moet je je eigen gokbedrag onder de loep nemen.

Misschien ben jij zo iemand die de loze momenten van de dag graag vult met een weddenschap. Flexibiliteit in de vorm van een stabiele app is dan essentieel. Betaal je je weddenschappen het liefst vanuit een PayPal-account én gok je het liefst tijdens de nachtelijke uren? In dat geval moet je de betaalopties en openingstijden van de klantenservice zeker in de gaten houden. Voor recreatieve spelers zijn dit soort factoren die het gokken comfortabeler maken, vaak belangrijker dan hoge quoteringen. Dus stel jezelf vragen en kijk wat jij het meeste waarde aan hecht. Pas als je weet wat voor een bookmaker je zoekt, kun je hem vinden.

Zoek een geschikte weddenschap uit

Er zijn meer dan genoeg bookmakers die over een officiële Europese vergunning beschikken. Voor Nederlandse spelers ziet de Kansspelautoriteit toe op een veilig aanbod en wordt TOTO sportweddenschappen met een officiële licentie aangeboden aan spelers. In de bovenstaande lijst van deze pagina vind je een volledig overzicht en selectie van betrouwbare bookmakers voor de Nederlands markt. Bij een bookmaker kun je de meest uiteenlopende weddenschappen aangaan.

Bookmakers bieden tal van weddenschappen om uit te kiezen

Er is voor iedere gok- en sportliefhebber wel een geschikte weddenschap te vinden. En dat moet ook wel, want anders lopen ze gewoon het risico dat je naar de concurrent gaat. In Europa is er natuurlijk veel aandacht voor voetbal. Je kunt geld inzetten op nationale competities, maar ook op grote toernooien als het WK Voetbal of de Champions League. Voetbal is zeker niet de enige sport waar je op kunt wedden. Tennis, basketbal, Formule 1, wielrennen, boksen, snooker en handbal: je kunt het zo gek niet bedenken of het is wel aanwezig. Daarnaast heb je per wedstrijd ook verschillende wedmogelijkheden. Als voetballiefhebber gok je misschien wel op de einduitslag, het aantal corners of de topscorer van de wedstrijd. Ga je voor een live weddenschap? Dan voorspel je misschien wel in welke periode het volgende doelpunt gaat vallen. Het aanbod bij de bookmakers lijkt de laatste jaren wel steeds groter te worden. Dat kunnen wij van VoetbalGokken.nl natuurlijk alleen maar toejuichen!!

Winnen of gelijkspel? (1x2)

Voorspel de uitslag.

Wint team A, B of gelijkspel?

Aantal goals? (Over/Under)

Voorspel of er meer of minder doelpunten worden gemaakt.

Wie wint er? (Draw No Bet)

Vergelijkbaar met 1x2.

Voorspel of team A of team B wint.

Halftime of fulltime

Voorspel of je weddenschap in de eerste of tweede helft gebeurd.

Winston

VoetbalGokken.nl vergelijkt de beste bookmakers voor Nederland 🇳🇱

Als je op zoek bent naar een weddenschap, ga je meteen vergelijken. Wordt het een 1x2 weddenschap of heb je toch meer kans met een over/under weddenschap? Vergelijken is ook belangrijk als het op bookmakers aankomt. Je weet pas echt wat je kunt verwachten als je de prestaties van het ene wedkantoor afzet tegen die van het andere. In de online gokwereld zijn verschillende thema’s belangrijk. Denk bijvoorbeeld aan het wedaanbod en de mogelijkheden bij live weddenschappen. Ook de gebruiksvriendelijkheid van het (mobiele) platform en de gemiddelde quoteringen zijn zaken waar je op let als je een bookmaker uitzoekt. Vergeet daarnaast de bereikbaarheid en openingstijden van de klantenservice niet. Veel gokkers hopen toch op een chatfunctie, simpelweg omdat dit een snelle en toegankelijke manier is om de helpdesk te contacteren. Maar helaas is de live chat nog niet overal aanwezig.

Als je op zoek bent naar een weddenschap, ga je meteen vergelijken. Wordt het een 1x2 weddenschap of heb je toch meer kans met een over/under weddenschap? Vergelijken is ook belangrijk als het op bookmakers aankomt. Je weet pas echt wat je kunt verwachten als je de prestaties van het ene wedkantoor afzet tegen die van het andere. In de online gokwereld zijn verschillende thema’s belangrijk. Denk bijvoorbeeld aan het wedaanbod en de mogelijkheden bij live weddenschappen. Ook de gebruiksvriendelijkheid van het (mobiele) platform en de gemiddelde quoteringen zijn zaken waar je op let als je een bookmaker uitzoekt. Vergeet daarnaast de bereikbaarheid en openingstijden van de klantenservice niet. Veel gokkers hopen toch op een chatfunctie, simpelweg omdat dit een snelle en toegankelijke manier is om de helpdesk te contacteren. Maar helaas is de live chat nog niet overal aanwezig.

Pak de beste bookmakers bonussen

Een goede bookmaker kan niet zonder bonussen. Er zijn dan ook heel wat bonusacties waar jij van kunt profiteren. Het begint al wanneer je je inschrijft en een eerste storting doet. Want op dat moment kun je zomaar een aantal free bets of zelfs een verdubbeling van je storting verwachten. Met deze zogenaamde welkomstbonus hebben de bookmakers een perfecte manier gevonden om nieuwe spelers naar zich toe te trekken. Een 100% stortingsbonus mét goede voorwaarden kan ervoor zorgen dat je een account aanmaakt bij bookmaker A en niet bij bookmaker B, waar de welkomstbonus veel minder aantrekkelijk is. Jij profiteert van een mooie bonus en de bookmaker heeft er een nieuwe speler bij. Een win-winsituatie dus!

Bookmakers bonussen zijn er niet alleen voor spelers die zich net aanmelden. Plaats je voor het eerst een weddenschap via de app óf overtuig je een paar vrienden uit om ook te gaan wedden bij de bookmaker? Wellicht komt er dan een free bet of een paar euro gratis speelgeld jouw kant op. Die gratis weddenschap of dat extra speelgeld bezorgt je misschien wel de winst. Bookmakers bonussen zijn natuurlijk altijd interessant. De ene bonus levert meer op dan de andere, maar zelfs een klein extraatje laat je niet graag liggen. Je moet dus actie ondernemen als je een mooie bonus voorbij ziet komen. Maar onthoud: de meeste bookmakers bonussen komen met een lijst met voorwaarden. Lees deze voorwaarden goed door zodat je weet of dat extraatje voor jou haalbaar is.

Welkomstbonus

Welkomstbonus

Bookmakers heten je graag welkom met een leuke bonus

Stortingsbonus

Stortingsbonus

De stortingsbonus is een bonus die je krijgt als je geld stort

Gratis bet

Gratis bet

Je mag een weddenschap meespelen met gratis tegoed

iDeal
ING Rabobank SNS ABN Knab ASN

Veilig betalen bij iDEAL bookmakers

Online gokbedrijven brengen de complete voetbalwereld bij je thuis. Je wedt namelijk net zo makkelijk op de Eredivisie als op de Italiaanse Serie A of de Argentijnse Primera División. Voordat je een keuze kunt maken tussen al die voetbalcompetities en weddenschappen, moet je zorgen voor voldoende speelsaldo. Gelukkig is het aanvullen van je digitale portemonnee geen lastige of tijdrovende klus. Via iDEAL is je betaling bij een bookmaker binnen no time rond. Betalen via iDEAL is inmiddels helemaal ingeburgerd. Vrijwel iedere Nederlander gebruikt deze betaalmethode voor zijn online aankopen. Dus waarom zou je dit bekende en vertrouwde betaalsysteem niet gebruiken voor je online weddenschappen? Er zitten een aantal grote voordelen aan het betalen via iDEAL. Allereerst is dit systeem direct aan je rekening gekoppeld. Je betaalt rechtstreeks bij de bookmaker vanuit je eigen bankrekening waardoor er geen aparte potjes nodig zijn. Dat is wel zo overzichtelijk!

Snel geld storten naar je account met IDEAL

Daarnaast is betalen bij iDEAL bookmakers enorm snel. Zodra je de betaalopdracht bevestigt, staat het geld al in je spelersaccount. Handig, want zo verlies je geen tijd omdat je betaling nog verwerkt moet worden. Je kunt meteen verder met voetbalwedden. Het derde en laatste voordeel is misschien wel het belangrijkste. Betalen bij bookmakers met iDEAL is namelijk een zeer veilig systeem. De betaling vinden plaats in de eigen bankomgeving en bovendien zijn de gegevens van jouw bookmaker automatisch ingevuld. De kans op fouten tijdens de overboeking neemt hierdoor aanzienlijk af. Veilig betalen via iDEAL is mogelijk bij bookmakers met een vergunning voor de Nederlandse markt.

Verschillende soorten weddenschappen bij bookmakers

Een spelersaccount en voldoende saldo: dit is alles wat je nodig hebt om te kunnen wedden bij een bookmaker. Maar ja, welke weddenschap ga je vervolgens aan? De lijst met voetbalweddenschappen is namelijk enorm lang. Vooral bij de populaire Europese competities zijn er veel verschillende soorten weddenschappen om uit te kiezen. Het maakt niet uit bij welke bookmaker je gokt of voor welke competitie je kiest. In de lijst met voetbalweddenschappen prijkt namelijk altijd diezelfde 1x2 weddenschap bovenaan. De vraag bij deze weddenschap is simpel. Wint de thuisploeg (1), eindigt de wedstrijd in een gelijkspel (x) of scoort de bezoekende ploeg de meeste doelpunten? Over doelpunten gesproken… met een over/under weddenschap kun je geld inzetten op het totale aantal goals bij de bookmaker.

De bookmaker zet de norm en jij bepaalt of er meer (over) of juist minder (under) doelpunten vallen. Ben je erg zeker van je zaak, dan zet je je geld misschien wel in op de correcte eindstand. Of voorspel hoe de wedstrijd ervoor staat bij rust én op het moment dat het eindsignaal klinkt. Deze halftime/fulltime weddenschap is een variant op de 1x2 weddenschap, want het gaat alleen om de ploeg die voor staat. Het aantal doelpunten speelt geen enkele rol. Er zijn meer bekende varianten op de standaard 1x2 weddenschap. Denk bijvoorbeeld aan de Draw No Bet, waarbij de gelijkspeloptie is uitgeschakeld. Een andere interessante wedoptie is de Asian Handicap. Bij deze weddenschap laat je bij de bookmaker één van beide teams met een virtuele voorsprong/achterstand aan de wedstrijd beginnen. Zelfs wedstrijden waarin een titelkandidaat het opneemt tegen de hekkensluiter van de competitie, zijn dankzij deze handicapweddenschap boeiend om te volgen.

Bookmaker odds

Bookmakers en de hoogste quoteringen

Een Draw No Bet is natuurlijk veel makkelijker te winnen dan een correcte score weddenschap. Zelfs met een blinde gok heb je op papier 50% kans op een overwinning, en dat percentage ligt bij een correcte score weddenschap bij bookmakers normaliter toch echt een heel stuk lager. Die hoge winkans heeft wel één nadeel. De quoteringen van een Draw No Bet zijn namelijk veel minder aantrekkelijk dan die van een correcte score weddenschap. Oftewel, hoe lastiger de weddenschap is om te winnen, hoe hoger de odds die erachter staan. De moeilijkheidsgraad speelt een grote rol bij het vaststellen van de quoteringen. Maar er zijn meer factoren waar de bookmakers rekening mee houden. De eigen winstmarge is bijvoorbeeld zo’n factor die je direct terugziet in de quoteringen. Bookmakers willen allemaal winst maken. Omdat ze geen commissie rekenen voor de weddenschappen die je aangaat, moeten ze die winst op een andere manier binnenhalen.

Een verloren weddenschap van jou als gokker is voor de bookmaker al pure winst. Toch is dat niet voldoende voor een gokbedrijf om financieel gezond te blijven. Daarom verwerken ze ook een winstmarge in alle quoteringen die ze online zetten. Elke bookmaker bepaalt zijn eigen winstmarge. Waar de één standaard 5% winst uit de weddenschappen haalt, kiest de ander voor 7%. Dat verschil in winstmarge zorgt automatisch voor een verschil in quoteringen. Ook een net iets andere inschatting van de wedstrijd kan kleine verschillen teweegbrengen. Wie altijd de hoogste quoteringen wil, moet dus slim kiezen. Op termijn kun je overigens heel wat extra geld winnen als je voor een bookmaker gaat die vaak bovengemiddeld hoge quoteringen hanteert.

2021: het jaar dat TOTO zijn alleenheerschappij verloor

Voor Nederlandse spelers was er lange tijd maar één bookmaker met de juiste vergunning voor het aanbieden van voetbalweddenschappen: TOTO. Al in de jaren ’50 besloot de KNVB om zijn eigen voetbalpool op te richten, en bijna zeventig jaar lang was TOTO de enige legale bookmaker van ons land. Ook toen de papieren wedformulieren steeds vaker werden ingeruild voor online weddenschappen, bleef TOTO dé bookmaker om naartoe te gaan. Maar aan die alleenheerschappij is in het najaar van 2021 definitief een einde gekomen. Na jarenlang gesteggel over de nieuwe kansspelwet kon de online gokmarkt dan eindelijk open. Een groot voordeel voor jou, want opeens heb je volop keuze als je wilt wedden op voetbal.

Logo Toto

Toto

toto.nl

Check

Een gerenommeerde naam

Check

Live streaming

Check

Live wedden op voetbal

Logo BetCity

BetCity

betcity.nl

Check

Nederlandse roots

Check

€50 Free Bet

Check

24/7 helpdesk

Rijksoverheid AVG Nederlandse vlag Speelbewust Nederlandse vlag Speelbewust Rijksoverheid AVG

Alleen betrouwbare bookmakers

In de afgelopen jaren heb je veel kennis opgedaan van de voetbalwereld. Die kennis zet je natuurlijk graag in om wat extra geld te verdienen bij een wedkantoor. Maar weet je wel zeker dat jouw bookmaker de winst uitkeert? En hoe zit het eigenlijk met je persoonlijke gegevens? Het is niet de bedoeling dat anderen zonder jouw toestemming bij allerlei privé-gegevens kunnen. Je hebt dus een bookmaker nodig die betrouwbaar is, transparant te werk gaat en voor een veilige verbinding zorgt. Dit soort betrouwbare bookmakers zijn gemakkelijk te vinden.

Een officiële F+ vergunning van de Kansspelcommissie is namelijk zeer veelzeggend. De Nederlandse Kansspelautoriteit (KSA) is in het leven geroepen om toezicht te houden op aanbieders van kansspelen. De eerste taak is het verlenen van vergunningen. De commissie beoordeelt aanvragen en deelt alleen vergunningen uit aan wedkantoren die aan strenge eisen voldoen. Na het verlenen van zo’n F+ licentie houdt het niet op. De Kansspelautoriteit blijft een oogje in het zeil houden en controleert of gokbedrijven zich aan de regels houden. Gebeurt dat niet, dan heeft de commissie het recht om de vergunning in te trekken. Dankzij deze constructie zijn wedkantoren extra gemotiveerd om netjes alle regels op te volgen. Een betrouwbare bookmaker is een bookmaker die het spel keurig volgens de officiële regels speelt. Je hoeft je geen zorgen te maken of je de winst waar je recht op hebt, wel echt krijgt uitgekeerd. Bij illegale bookmakers moet je dat nog maar afwachten. Bovendien heb je niets om op terug te vallen als blijkt dat een gokbedrijf zonder vergunning onbetrouwbaar blijkt te zijn. Bij een wedkantoor mét vergunning is daar altijd nog de Kansspelcommissie die je kunt inschakelen. Wedden bij een betrouwbare bookmaker is dus het verstandigste dat je kunt doen.

De beste bookmaker acties & promoties

Met een betrouwbare bookmaker zit je sowieso goed. Toch wil graag iets meer dan betrouwbaarheid alleen. Je wilt ook een bookmaker die je af en toe met iets extra’s verrast, bijvoorbeeld in de vorm van gratis wedstrijdkaartjes of een risicovrije weddenschap. Bookmakers werken graag met allerlei bonussen. Naast de reguliere bonusacties (zoals een stortingsbonus of free bet bij inschrijving) zijn er regelmatig tijdelijke acties te vinden. Speciaal voor dit soort tijdelijke acties hebben bookmakers de promotiepagina in het leven geroepen. Op deze pagina’s staan alle promotieacties die op dat moment gelden. Het loont zich absoluut om af en toe te kijken van jouw bookmaker te bieden heeft. Zo kun je zomaar profiteren van een geld-terug-actie als er niet gescoord wordt tijdens een wedstrijd uit de Engelse Premier League. Of wat te denken van kaartjes voor wedstrijden uit de TOTO KNVB Beker? Bij zo’n soort actie profiteer je van de samenwerking tussen bookmaker en voetbaltoernooi. Als sponsor heeft TOTO namelijk een aantal kaarten ter beschikking die weggegeven kunnen worden aan gokkers. Met zo’n actie weet de bookmaker het wedden op bekerwedstrijden te combineren met die echte voetbalbeleving. Wanneer je hoop op interessante acties en promoties, moet je je overigens niet alleen focussen op de speciale promotiepagina. Sommige bookmakers, waaronder TOTO, hebben juist de gewoonte om extra acties via de mail aan te kondigen. Je hoeft alleen maar je mailadres achter te laten en die risicovrije weddenschappen, free bets en andere tijdelijke acties komen vanzelf bij je binnen.

1
Logo Unibet

Unibet

unibet.nl

Binnenkort beschikbaar
2
Logo 777

777

777.nl

Binnenkort beschikbaar
3
Logo Expekt

Expekt

expekt.nl

Binnenkort beschikbaar
4
Logo TonyBet

TonyBet

tonybet.nl

Binnenkort beschikbaar
5
Logo 888sport

888sport

888sport.nl

Binnenkort beschikbaar

Wedden op voetbal kan bij steeds meer online bookmakers

Tijden veranderen snel. En toch vertrouwde Nederland bijna zestig jaar op de kansspelwet uit 1964. Met de stijgende populariteit van online weddenschappen kwam er steeds meer kritiek op de zwaar verouderde wetgeving. Omdat er voor online weddenschappen geen plek was in de oude kansspelwet, bleef online gokken illegaal. Alleen bookmaker TOTO mocht zijn activiteiten officieel uitbreiden naar het internet.

Wedden bij grote, internationale bookies als Unibet en Bet365 was jarenlang illegaal, maar veel gokkers trokken zich daar weinig van aan. Voor de politiek was dit aanleiding om toch te kijken naar een nieuwe invulling van de kansspelwet. Het duurde lang voordat de nieuwe wet eindelijk door de Eerste Kamer kwam, maar na veel uitstelmomenten kwam er in 2021 definitief schot in de zaak. Een paar maanden voordat de Nederlandse gokmarkt officieel openging, konden de bookmakers (en casino’s) zich al melden met een licentieaanvraag.

Van alle aanmeldingen werden er in eerste instantie maar tien goedgekeurd. Onder hen waren TOTO, Bet365, BetCity, Bingoal, Holland Casino en LiveScore BetZij mochten per 1 oktober 2021 live, al kozen sommige wedkantoren wegens praktische redenen voor een iets latere lanceringsdatum. Na die eerste lichting deelde de Nederlandse Kansspelautoriteit nog meer gokvergunningen uit. Zo bemachtigden Jack’s Casino & Sports, Circus en het internationaal zeer gewaardeerde Unibet inmiddels die felbegeerde licentie voor de Nederlandse gokmarkt. De verwachting is dat alle grote en bekende namen toegang krijgen tot de Nederlandse markt. Hierdoor kun je voortaan legaal een online gokje wagen bij jouw favoriete bookmaker.

Veel gestelde vragen over bookmakers Nederland

Begin met vergelijken van Bookmakers

Kies uit de beste bookmakers op VoetbalGokken.nl. Wij tonen alleen voetbal goksites met sportweddenschappen die zijn toegestaan voor de Nederlandse markt. Wedden doe je dus altijd bij een veilige Nederlandse partij met een keuze uit onze vergelijking!

Bekijk alle bookmakers
Eerlijke informatie afbeelding

Eerlijke informatie

Altijd up-to-date afbeelding

Altijd up-to-date

Nederlandse bookmakers afbeelding

Nederlandse bookmakers

Win strategieën afbeelding

Win strategieën