Bookmakers

 • Sorteren

 • Reset filter
Bookmakers zijn bedrijven die sportweddenschappen aanbieden en beschikken over een breed scala aan verschillende soorten voetbalweddenschappen. VoetbalGokken.nl heeft voor jou zo objectief mogelijk de beste & betrouwbaarste bookmakers voor Nederland op een rijtje gezet. Alleen de beste online bookmakers komen door de selectie van onze website. Dit gebeurt op basis van onze eigen ervaringen en die van onze bezoekers. De hieronder geselecteerde bookmakers zijn naar onze bevindingen het beste en veiligste op het internet gebleken. Door onze strenge selectie loop je dus geen onnodig risico en kan je op deze manier ‘veilig en betrouwbaar’ bij de betreffende bookmaker een gokje wagen.
Bekijk ons filmpje

Kies uit de beste Online Bookmakers voor Nederland

De beste Bookmakers voor Nederland
TIP: Draai je scherm voor tabelweergaveboxweergave
Bonus Plus-/Minpunten Storten Beoordeling Review Naar website
Bonus
€0
 • Officiële Nederlandse licentie
 • Officiële Nederlandse licentie
 • Regelmatig Acties & Free Bets
 • Regelmatig Acties & Free Bets
 • Focus op wedden op voetbal
 • Focus op wedden op voetbal
 • Eenvoudig storten met iDEAL
 • Eenvoudig storten met iDEAL
      www.toto.nl
Bonus
€0
 • Officiële Nederlandse licentie
 • Regelmatig Acties & Free Bets
 • Focus op wedden op voetbal
 • Eenvoudig storten met iDEAL
Op dit moment is er slechts één bookmaker beschikbaar voor de Nederlandse markt. Met de nieuwe wetgeving in aantocht zullen er binnenkort meer bookmakers in ons overzicht volgen.
Pagina 1 van 1

Bookmakers vergelijken voor gokken op voetbal

Bookmaker is een Engelse uitdrukking voor een bedrijf die het mogelijk maakt om te gokken op de uitslag van een wedstrijd, toernooi of gebeurtenis. De beschikbare bookmakers kunnen wel degelijk erg van elkaar verschillen. De ene speler kiest voor de bookmaker met een breed aanbod aan weddenschappen, opties en mogelijkheden. Terwijl een andere speler de bookmaker met bijvoorbeeld een hoge inschrijfbonus de voorkeur geeft. Het kan voor jou als speler dus verschillende redenen hebben om de voorkeur voor een bepaalde online bookmaker te hebben. Daarbij focust de ene bookmaker zich meer op allerlei sporten, waarbij de ander zich volledig toelegt op wedden op voetbal. Het vergelijken van bookmakers op onze website VoetbalGokken.nl heeft dus weldegelijk zin en zorgt ervoor dat je kiest voor een bookmaker die volledig bij jouw eigen wensen past. Bookmakers zijn essentieel voor iedereen die wilt gokken op voetbal en geld wil inzetten op voetbalwedstrijden. Maar wat is een bookmaker en wat zijn precies de taken van een bookmaker? En waar halen deze online wedkantoren hun winst vandaan? Via bovenstaande lijst met uiterst zorgvuldig geselecteerde bookmakers proberen wij een goed overzicht te geven van betrouwbare bookmakers op de Nederlandse markt. Daarnaast helpen we graag met onderstaande informatie om een (nog) beter inzicht te krijgen in de wondere wereld van de bookmakers.

Online gokken in Nederland vanaf 2020 volledig legaal

Op dit moment werkt Nederland toe naar een volledig opengaande markt voor online gokken. Er zijn een hoop veranderingen op het gebied van online gokken en sportweddenschappen voor de Nederlandse consument opkomst. De nieuwe kansspelwetgeving voor regulering van online gokken in Nederland is onlangs door de Eerste Kamer aangenomen en wordt in 2020 verwacht inwerking te treden. Hierbij zal er een eerlijk en breed aanbod komen in het aanbod van bookmakers die zullen voorzien in sportweddenschappen voor de Nederlandse consument. Verwacht wordt dat alle grote en bekende namen in de gokwereld zullen worden toegelaten tot de Nederlandse markt en hier voortaan legaal een online gokje gewaagd kan worden. De Nederlandse Kansspelautoriteit zal streng toezien op een eerlijk verloop van de aangeboden kansspel en hierop waar nodig strikt handhaven. Verwacht wordt dat in 2020 de vergunning voor deze partijen zullen worden verstrekt en vanaf dat moment Nederlandse spelers voortaan veilig bij een bookmaker met vergunning hun favorieten casinospellen kunnen spelen en weddenschappen kunnen plaatsen. Houd onze website in de gaten, want je zult in ons bovenstaande overzicht een volledig overzicht van Nederlandse bookmakers aantreffen.

Wedden op voetbal kan nu ál bij de Nederlandse TOTO!

Voor Nederlandse spelers is er op dit moment al één online bookmaker beschikbaar met de juiste vergunning voor het aanbieden van wedden op voetbal. Dit is de TOTO en een zeer bekende en gerenommeerde naam in het aanbieden van sportweddenschappen in Nederland. Je kunt bij de TOTO zowel online weddenschappen plaatsen, maar bijvoorbeeld ook in de supermarkt of kiosk middels het invullen van een wedformulier. Het is als Nederlandse consument volledig legaal om bij de TOTO een weddenschap op voetbal te plaatsen. Op VoetbalGokken.nl vind je daarom op dit moment ook alleen maar verwijzingen naar de TOTO en wordt je dagelijks voorzien van interessante weddenschappen voor voetbalwedstrijden die worden aangeboden via de TOTO site. Ook zal je regelmatig via onze website worden verwend met speciale promoties en acties of bijvoorbeeld een gratis weddenschap via een zogeheten  freebet.

Een stukje geschiedenis

Gokken is al bijna zo oud als de mensheid. De eerste bewijzen dat er gegokt werd, stammen uit ongeveer 40.000 voor Christus. Op dat moment was er natuurlijk nog lang geen sprake van voetbal of van commerciële wedkantoren. Het gokken bestond toen uit spelletjes met botten van schapen. Later werden dit spellen met dobbelstenen, en in het Romeinse Rijk kwamen de eerste loterijen opzetten. De oude Romeinen waren duidelijk gek op alles wat met gokken te maken hadden. Want zij waren ook de eersten die weddenschappen combineerden met sport. We hebben het dan over wagenrennen, een soort paardenrennen. Alleen zat de jockey niet op het paard, maar in een klein karretje erachter. Deze races waren zo spectaculair dat hele steden uitliepen om de wedstrijd te zien. En dat maakte de sport zeer geschikt voor gokliefhebbers. In en om het stadion waren speciale plekken waar gokkers hun voorspelling konden achterlaten. Wat dat betreft is er in al die eeuwen dus weinig veranderd. De officiële plekken waar je kunt gokken op sport, kennen wij als wedkantoren. Toch hoor je meestal de Engelse term voor dit fenomeen: bookmaker oftewel ‘bookie’.

Wat zijn de taken van een bookmaker?

In principe zijn bookmakers verantwoordelijk voor alles wat met sportweddenschappen te maken. De belangrijkste taak is natuurlijk dat ze een veilige plek bieden waar je kunt wedden. Een veilige keuze als Nederlander is TOTO sportweddenschappen waar men legaal een weddenschap kan plaatsen. Jij komt om te gokken, de bookmaker regelt de rest. Zo moeten er genoeg weddenschappen online staan, de winst moet op tijd uitgekeerd worden, er zijn actuele wedstrijdstatistieken nodig, er moet een helpdesk zijn waar je op terug kunt vallen en noem maar op. Een bookmaker is dus echt een professioneel gokbedrijf dat alles in goede banen probeert te leiden. Maar wedkantoren hebben nóg een taak die belangrijk is. Ze zijn namelijk zelf verantwoordelijk voor de quoteringen (of odds) die op hun platform staan. Aan deze quoteringen kun je zien hoeveel je exact met een weddenschap kunt winnen. Staan de odds bijvoorbeeld op 2.45? Elke euro die je inzet kan je dan 2 euro en 45 cent winst opleveren.

Hoe maken bookmakers winst?

In de gokwereld draait het allemaal om winst maken. En dat geldt niet alleen voor jou of voor je medegokkers. Want de bookmaker heeft precies hetzelfde doel. Wedkantoren halen hun winst uit het geld dat jij verliest. Quoteringen spelen hierbij een grote rolAls er voor de wedstrijd al een duidelijke favoriet is dan zul je weinig winst maken wanneer je geld op deze club inzet. De kans is groot dat je voorspelling uitkomt waardoor de quoteringen aan de lage kant zijn. De bookmaker loopt simpelweg te veel risico. De underdog krijgt daarentegen veel hogere odds toebedeeld. Als niemand verwacht dat een ploeg gaat winnen, kun je dus zomaar 10 euro terugkrijgen voor elke euro die je inzet. Tenminste, als je het aandurft om te gokken op winst voor de underdog. Aantrekkelijke quoteringen kunnen ervoor zorgen dat je toch af en toe dat grote risico neemt. Door de grote populariteit van gokken op voetbal zijn er veel verschillende bookmakers actief. Hierdoor moeten ze altijd op zoek naar een goede balans. Met quoteringen proberen bookmakers je aan de ene kant te verleiden om bij hen te gaan gokken, en aan de andere kant willen ze zo min mogelijk uitbetalen als je een weddenschap wint. Dat is een lastige klus. Je kunt je vast wel voorstellen dat er een team van specialisten nodig is om dit voor elkaar te krijgen. Lees ook ons artikel: Waarop baseren bookmakers hun odds?

Is de ene bookmaker beter dan de andere?

Online gokken is populair. Niet gek dus dat bookmakers als paddenstoelen uit de grond lijken te schieten. Voor beginnende gokkers kan het lastig zijn om een goede keuze te maken. Toch is de ene bookmaker zeker niet beter dan de andere. Het is vaak een kwestie van persoonlijke voorkeur waar je uiteindelijk terechtkomt. Echter geldt voor Nederland slechts een legale bookmaker en dat is de TOTO. Je kunt via de TOTO zowel online een weddenschap plaatsen, maar bijvoorbeeld ook in de supermarkt of sigarenboer via een wedformulier. Er zitten wel de nodige verschillen tussen de wedkantoren. Sommige bookmakers onderscheiden zich bijvoorbeeld door de hoge odds. Anderen bieden juist veel interessante wedmogelijkheden voor ervaren gokkers. Of kies je toch gewoon voor de bookmaker met het meest toegankelijke platform of de mooiste welkomstbonus? Het ligt er maar net aan wat jij belangrijk vindt. Er is overigens één ding waar je altijd op moet letten voordat je je aanmeldt bij een bookmaker. Want beschikt het gokbedrijf eigenlijk wel over een officiële Europese licentie? Deze vergunning fungeert als een extra bescherming voor jou als gokker. Bookmakers die in het bezit zijn van een officiële licentie in Europese worden namelijk gereguleerd en gecontroleerd door de desbetreffende Kansspelcommissie waar deze licentie afgegeven is. In Nederland ziet de kansspelautoriteit toe op een veilige markt en wordt momenteel de TOTO geboden als enige bookmaker waarbij men sportweddenschappen kan plaatsen. Als we kijken naar andere andere Europese landen, dan ziet bijvoorbeeld de Maltese Kansspelcommissie (The Malta Gaming Authority) en de Belgische Kansspelcommissie streng toe dat gemaakte afspraken en regels voldoen en strikt worden nageleefd. Dit betekent dat de online bookmakers aan strenge regels moeten blijven voldoen om de gegeven licentie te kunnen blijven waarborgen. En dat is voor de speler toch een geruststellende gedachte wanneer je je geld, rekeningnummer en persoonlijke gegevens op de website achterlaat.

Zoek een geschikte weddenschap uit

Er zijn meer dan genoeg bookmakers die over een officiële Europese vergunning beschikken. Voor Nederlandse spelers ziet de Kansspelautoriteit toe op een veilig aanbod en wordt TOTO sportweddenschappen met een officiële licentie aangeboden aan spelers. In de bovenstaande lijst van deze pagina vind je een volledig overzicht en selectie van betrouwbare bookmakers voor de Nederlands markt. Bij een bookmaker kun je de meest uiteenlopende weddenschappen aangaan. Er is voor iedere gok- en sportliefhebber wel een geschikte weddenschap te vinden. En dat moet ook wel, want anders lopen ze gewoon het risico dat je naar de concurrent gaat. In Europa is er natuurlijk veel aandacht voor voetbal. Je kunt geld inzetten op nationale competities, maar ook op grote toernooien als het WK Voetbal of de Champions League. Voetbal is zeker niet de enige sport waar je op kunt wedden. Tennis, basketbal, Formule 1, wielrennen, boksen, snooker en handbal: je kunt het zo gek niet bedenken of het is wel aanwezig. Daarnaast heb je per wedstrijd ook verschillende wedmogelijkheden. Als voetballiefhebber gok je misschien wel op de einduitslag, het aantal corners of de topscorer van de wedstrijd. Ga je voor een live weddenschap? Dan voorspel je misschien wel in welke periode het volgende doelpunt gaat vallen. Het aanbod bij de bookmakers lijkt de laatste jaren wel steeds groter te worden. Dat kunnen wij van VoetbalGokken.nl natuurlijk alleen maar toejuichen!!
Eerlijke informatie
Altijd up-to-date
De beste bonussen
Win strategieën