Europa League

Het wedden op Europa League wedstrijden is enorm populair en wordt onder gokkers met tal van verschillende voorspellingen en soorten weddenschappen fanatiek bij de bookmaker gedaan.

Wedden op Europa League

De UEFA Europa League competitie wordt door veel voetballiefhebbers gezien als troost kampioenschap voor het niet bereiken van de Champions League. De hoogst haalbare competitie op Europees niveau. Maar wie daarmee de Europa League wegzet als afdankertje, heeft het volledig mis. De UEFA Europa League (voor oudere onder ons ook nog wel UEFA Cup genoemd) heeft fantastisch voetbal te bieden en brengt met deelname van top- subtopploegen uit Europa een geweldig voetbalpodium met zich mee. 

Groot voetbalpodium op Europees topniveau

Europa League is een competitie met voetbalclubs, die niet tot de grote continentale grootmachten behoren, welke je doorgaans terugvindt in het miljoenenbal, maar biedt juist de kans aan de iets minder grotere ploegen. Een fantastische mogelijkheid en ervaring voor spelers en zowel fans om hun club te zien schitteren op de internationale velden. Je ziet in de Europa League - ook wel afgekort met EL - in tegenstelling tot de Champions League vaak nieuwe clubs voorbij komen en dit maakt het altijd interessant om nieuwe gezichten en speelstijlen te leren kennen. Dit biedt ook voor wedden op voetbal in een competitie als de Europa League nieuwe kansen met zich mee. De Europa League is dan ook niet voor niets populair bij gokkers en brengt standaard donderdagavond met live wedden gigantische hordes mensen naar de online bookmakers.

Geschiedenis en ontstaan van Europa League

De Europa League was in eerste instantie en onder oudere van ons bekend onder een andere naam: De UEFA Cup. Echter werd in 2009 deze competitie met een flink pakket aan veranderingen volledig omgetoverd naar een vrijwel nieuwe competitie. Maar laten we eerst gaan naar waar het allemaal begon. De UEFA Cup werd in 1971 opgericht als opvolger van de Inter-Cities Fair Cup, die 16 jaar duurde. De UEFA erkent deze competitie echter officieel op geen enkele manier omdat het Europese voetbalhuis het niet heeft georganiseerd. Maar het heeft later zeker zijn infrastructuur gebruikt om de UEFA Cup te vestigen. De eerste editie van het nieuw gevormde UEFA-merk werd gelanceerd in het seizoen 1971/72, met twee Engelse welpen die de finale bereikten - Tottenham Hotspurs en Wolverhampton Wanderer. De Spurs zouden de trofee veroveren en de inaugurele winnaars worden.

Succesvolle clubs in Europa League

Sevilla is de meest succesvolle club in deze competitie met vijf titels, en ze hebben allemaal gewonnen sinds 2006. Vier teams hebben het drie keer gewonnen, Liverpool, Juventus, Inter Milan en Atletico Madrid. De gokkers die een vroegtijdige voorspelling op toernooi winst op één van deze clubs had voorspelt, heeft flink kunnen cashen met zijn voetbalvoorspelling! Of wat dacht je van wedden op Goteborg, die als tweevoudig winnaar het Europa League podium wist te bestrekken. Dit geldt overigens ook voor voetbalteams Ipswich Town en Galatasaray. Beide ploegen wisten ieder één Europa League trofee te winnen. In totaal hebben 28 clubs deze prestigieuze trofee gewonnen. De Spaanse clubs zijn het meest succesvol met 11 overwinningen, daarna komen de Engelse en Italiaanse clubs met elk 9 overwinningen.

Hoe moeten we kijken naar de Europa League competitie?

De Europa League is nog steeds één van de meest interessante voetbaltoernooien om naar te kijken en ook zeker op het gebied van wedden op voetbal is Europa League bij uitstek de competitie om een voorspelling te plaatsen. Europa League staat garant voor miljoenen fans van over de hele wereld, die ernaar uit kijken om de wedstrijden op Europees topniveau te zien. De verschillende tijdzones die gedurende de hele competitie gelden, zorgen ervoor dat er in Europa vaak in de vroege avonduren wordt gespeeld.