Algemeen
11/09/2014

Ajax ontvangt Heracles thuis

Ajax ontvangt Heracles thuis
In de volgende speelronde van de Eredivisie ontvangt Ajax thuis Heracles. De Amsterdammers kennen een stroeve seizoensstart, waarin na de thuisnederlaag tegen PSV de kampioensvorm van vorig seizoen ver te zoeken lijkt. Heracles verloor zijn trainer al dit seizoen en staat met nul punten uit vier duels stijf onderaan.

Roerige transferperiode kost Ajax steunpilaren

Ajax heeft een andere selectie dan vorig seizoen en kende een roerige transferperiode. Waar het erop leek dat na het vertrek van Siem de Jong, het rustig zou blijven in Amsterdam, zorgde het slot van de transferweek voor de nodige reuring. Blind vertrok voor zo’n 17,5 miljoen euro naar Manchester United en saillant was het vertrek van tweede doelman Vermeer naar aartsrivaal Feyenoord. Bij het sluiten van de transfermarkt werd nog wel keeper gehaald van PEC Zwolle, die achter Cilessen de tweede keeper wordt. De vraag is wel hoe Ajax om kan gaan met het verlies van vaste krachten als Blind en De Jong en hoe de kampioen hun gemis kan opvangen.In de afgelopen twee wedstrijden wist Ajax niet meer te winnen. Wellicht dat de interlandonderbrekingen voor wat rust kunnen zorgen in Amsterdam en dat er met een frisse blik naar de wedstrijd van zaterdag tegen Heracles kan worden toegewerkt.

Heracles in diep dal

Heracles heeft de afgelopen seizoenen met minimale middelen goed mee kunnen doen in de Eredivisie, maar lijkt het dit jaar moeilijker te krijgen dan ooit voor lijfsbehoud op het hoogste niveau. Voorzitter Jan Smit ging onlangs tijdens een uitzending van Voetbal International in op het ontslag van hun trainer en over hoe de club ervoor staat. In de laatste wedstrijd voor de interlandonderbreking verloor Heracles met 3-1 van promovendus Excelsior, een club waar normaal gesproken van moet worden gewonnen. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De wedstrijd Ajax - Heracles wordt op zaterdag 13 september 2014 om 18:30 uur gespeeld. Heracles zal dus moeten winnen in de Arena, om langzaamaan weer naar boven te kunnen kijken. Op papier een loodzware opgave, die Ajax op voorhand lijkt te winnen. Wellicht kan Heracles voor een stunt zorgen en profiteren van het zware weer en de vormcrisis waarin Ajax lijkt te verkeren. Speel mee en win![/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers