Algemeen
15/07/2015

FC Groningen-Southampton oefenduel op verzoek van Ronald Koeman

FC Groningen-Southampton oefenduel op verzoek van Ronald Koeman
Op verzoek van Ronald Koeman bereidt Southampton zich in Nederland voor op het nieuwe seizoen. De manager wilde perse dat hij oefenpotjes mocht spelen tegen zijn oude ploegen Feyenoord en FC Groningen. Koeman, die bij Feyenoord speelde en er later coach werd, trok eerst met zijn selectie naar Oostenrijk. Daar deden ze eerder deze maand mee aan een toernooi met Red Bull Salzburg, Werder Bremen en Valencia. Southampton ging daarna even terug naar huis en is vervolgens in Nederland neergestreken.

Groningen hometown

Southampton coach Ronald Koeman heeft zin om samen met broer Erwin met hun team tegen FC Groningen te spelen. “Groningen is onze hometown”, blikt Koeman bij RTV Noord vooruit op deze speciale oefenwedstrijd.Beide Koemannetjes oefenen ook nog tegen Feyenoord, een paar dagen later. Ook daar kijkt Ronald naar uit: “Een nog specialer gevoel, ik ben er drie jaar coach geweest en heb nog steeds een goede relatie met de club en fans.” Tussendoor speelt men ook nog tegen KVV Quick ’20.Koeman is blij met de mini-tour door Nederland: “Dit soort wedstrijden heb je nodig, tegen twee verschillende ploegen met verschillende speelstijlen. Een goeie ervaring.”Het betekent niet alleen weerzien met Ronald en Erwin Koeman, ook Dusan Tadic keert terug in de Euroborg. Net als de gebroeders Koeman speelde hij meerdere seizoenen in het groen-witte shirt. Erwin Koeman reikte vorige maand nog de KNVB Beker uit aan Groningen.

Southampton wil revanche op missen Europees voetbal

Op de laatste speeldag in de Premier League verloor Southampton met 2-0 van Manchester City. Hierdoor liep de ploeg Europees voetbal mis. Overigens is dat ook de reden dat dit oefenduel tegen Groningen door kon gaan, mocht het zich wel geplaatst hebben dan was er gekozen voor een andere voorbereiding. Southampton plaatste zich niet en dus trekt het team naar de Euroborg. Tot nu toe verloren Koeman en co al zijn oefenwedstrijden: Salzburg (2-0), Valencia (0-1) en RB Leipzig (4-5). Desondanks is de Engelse Premier League-club favoriet bij de bookmakers. Southampton wil komend seizoen zich revancheren voor het missen van de Europa League en dus is het Koeman er alles aan gelegen direct goed uit de startblokken te komen. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De wedstrijd FC Groningen – Southampton wordt gespeeld op zaterdag 18 juli om 14.30 uurin de Euroborg te Groningen. Waag een gokje op dit bijzondere oefenduel en pik een graantje mee van het Groningse succes en de Engelse weelde bij Southampton.[/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers