Algemeen
05/09/2014

Kan Oranje zich herstellen tegen Tsjechië?

Kan Oranje zich herstellen tegen Tsjechië?
Het Nederlands elftal verloor haar eerste wedstrijd uit tegen Italië in Bari met 2-0. Waar op het WK geen enkele wedstrijd werd verloren, was het nu in het eerste duel onder leiding van Hiddink direct raak. Kan Oranje tegen Tsjechië wel winnen en zo alsnog een goede start maken in de EK-kwalificatiereeks?Afgelopen donderdag stond er al snel een 2-0 voorsprong voor de Italianen op het scorebord. Al in de derde minuut kon Italië profiteren van de defensieve tekortkomingen van het Nederlands elftal. Martins Idi en De Vrij stonden niet op te letten toen de Italiaanse spits Immoble het tweetal te snel af was en doelman Cilessen omspeelde. Vlak daarna drongen de Italianen nogmaals met een dieptepass het strafschop binnen, weer was Martins Indi een fractie te laat, waardoor hij aan de handrem moest trekken. Het gevolg was een strafschop en een rode kaart voor Martins Indi. In het vervolg van de wedstrijd hield Oranje weleens waar stand, maar kon het geen vuist maken met het tiental tegen Italië. Alleen Van Persie kreeg in de tweede helft een goede kans op de aansluitingstreffer, maar wist deze niet te verzilveren.

Hiddink schakelt van systeem

Guus Hiddink stond tijdens Italië-Nederland voor het eerst sinds zijn tweede termijn langs de kant als Bondscoach. Anders dan zijn voorganger Van Gaal greep Hiddink terug op de Hollandse school en schakelde van 5-3-2 naar de bekende 4-4-3 opstelling. Gezien de verdedigende kwaliteiten van Oranje stonden daar na de wedstrijd tegen Italië vraagtekens bij. Het duel tegen Tsjechië is belangrijker van aard, omdat het gaat om een kwalificatieduel. Tegen de Tsjechen zal het dus beter moeten.

Tsjechië traditioneel lastig voor Oranje

Tsjechië is door de bank genomen een lastige tegenstander voor het Nederlands elftal. In eerdere kwalificaties kwamen beide landen elkaar al vaker tegen, waaronder tijdens de kwalificatie voor het EK 2004. Destijds nog met Köller en Nedved, de sterren van het Tsjechische elftal. De Tsjechen wisten zich afgelopen jaar niet te plaatsen voor het WK en beleefden het WK voor de bank thuis. Blikvanger van de Tsjechische formaten is Arsenal-middenvelder Rosicky, die al sinds jaar en dag bij de nationale ploeg zijn dienst bewijst. Kan hij Nederland dinsdag pijn doen? [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']Het eerste EK 2016 kwalificatieduel tussen Tsjechië - Nederland wordt op dinsdag 9 september om 20:45 uur gespeeld. Wat denk jij? Weet Oranje wel in de kwalificatiewedstrijd tegen Tsjechië te winnen en kan het een eerste stap zetten richting het EK van 2016? Speel nu mee en wie weet verdubbel jij je inzet![/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers