Algemeen
14/07/2015

Serieuze test voor Ajax tegen het Duitse Wolfsburg

Serieuze test voor Ajax tegen het Duitse Wolfsburg
In de laatste oefenwedstrijd voordat Ajax begint aan het nieuwe seizoen spelen de Amsterdammers tegen VFL Wolfsburg. Die ploeg eindigde in de Bundesliga als tweede en mag net als Ajax proberen dit jaar beter te doen en zich te profileren in de UEFA Champions League. Dit oefenduel is dus een goede test voor beide teams.

Ajax nog niet op stoom

In de oefencampagne kende de ploeg van trainer Frank de Boer een behoorlijke stroeve start. Van de drie wedstrijden - die de Amsterdammers tot nu toe speelde - werd er slechts één gewonnen. Tegen Panathinaikos wonnen ze met 2-0 dankzij treffers van Milik en El Ghazi. Tegen het – onbekende – Deense Nordsjaelland werd zeer verrassend met 1-3 verloren en tegen Dynamo Moskou kwam Ajax niet verder dan 2-2.Het treffen tegen de Duitse bekerwinnaar is een goede graadmeter voor het niveau waarop de selectie van de Amsterdammers momenteel opereert. In het kader van de voorrondes voor de Champions League (28/29 juli) is dit duel uitermate belangrijk, zo erkent ook Frank de Boer: “Ik wilde in de aanloop oefenen tegen gerenommeerde tegenstander. De wedstrijd tegen Wolfsburg zal een echte krachtmeting zijn voor ons team.”

Wolfsburg hoog niveau

De ploeg van aanvaller Bas Dost eindigde als tweede in de huidige jaargang van de Bundesliga en won onlangs de DFB-Pokal ten koste van Borussia Dortmund. Het niveau van Wolfsburg is voor Ajax van belang, omdat dan direct gewend kan worden aan het niveau van het miljoenenbal, mocht Ajax de groepsfase bereiken.Voor Bas Dost zou het wellicht zijn laatste wedstrijd kunnen zijn in dienst van de Duitse Bundesliga-ploeg. Hij twijfelt openlijk over een langer verblijf bij VfL Wolfsburg. Voor zijn positie haalde de nummer 2 van de Bundesliga deze zomer Max Kruse van Borussia Mönchengladbach. Trainer Dieter Hecking van de club vindt dat zijn spits niet zo moet zeuren. ,,Het begint me een beetje te irriteren", zo reageert hij in het blad Bild op de uitlatingen van Dost, die een gebrek aan vertrouwen voelt. ,,Het gaat er ook niet alleen om wat de speler nodig heeft. Ook goede voetballers zitten wel eens op de bank”, zo stelt Hecking.Dost heeft nog een contract tot 2017 bij Die Wölfe, dus er moet waarschijnlijk een aardige transfersom betaald worden. Wolfsburg betaalde in 2012 nog zeven miljoen euro voor de spits aan sc Heerenveen.

Live-gokken

Deze oefenwedstrijd is ideaal om tijdens het duel te gokken om de einduitslag. In Duitsland wordt dit veel gedaan en dus willen de quoteringen gedurende een oefenduel tegen een Bundesliga-ploeg nog weleens oplopen. Als er veel mensen live-gokken hebben de bookmakers meer inkomsten en worden de uitkeringen vanzelf hoger. Wel is het zo: hoe vroeger je inzet, hoe hoger de uitkering. Kijk voor onze handleiding en uitleg van de diverse strategieën op onze speciale uitlegpagina. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De oefenwedstrijd tussen AFC Ajax – VFL Wolfsburg wordt gespeeld op 17 juli om 19:00 uur in de Amsterdam Arena. Speel mee door in te zetten op dit duel en scoor als nieuwe speler direct hoge bonussen bij een aanmelding via voetbalgokken.nl.[/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers