Algemeen
08/01/2018

Spaans bekerspektakel: FC Barcelona vs. Celta de Vigo in Copa del Rey

Spaans bekerspektakel: FC Barcelona vs. Celta de Vigo in Copa del Rey
De bookmakers likken hun vingers af bij de achtste finales van de Copa del Rey. De topmatch tijdens deze midweekse bekerronde is FC Barcelona - Celta de Vigo. Poetst Barça de 1-1 in Vigo weg en bereikt het de volgende ronde of kan Celta de Vigo de Catalaanse topploeg ook in eigen stadion verrassen? VoetbalGokken blikt alvast vooruit op deze enerverende bekerwedstrijd.

FC Barcelona kiest voor Jasper Cillessen in Copa del Rey

FC Barcelona speelt tot nu toe de sterren weer van de hemel tijdens dit voetbalseizoen. Het team van trainer Ernesto Valverde doet op alle vlakken goed mee. In de Champions League schrikt het elk team af met grote uitslagen en in LaLiga staat het onbedreigd bovenaan. Daarnaast is Barça nog actief in het nationale bekertoernooi, de Copa del Rey. Doelman Jasper Cillessen lijkt ook dit seizoen weer onder de lat te mogen staan tijdens de bekerwedstrijden van FC Barcelona. De oud-Ajacied speelde afgelopen donderdag ook de heenwedstrijd. In het Balaídos stadion werd het slechts 1-1, een teleurstellend resultaat voor de Catalanen. Arnaiz Diaz Jose Manuel gaf FC Barcelona in de vijftiende minuut al een voorsprong, maar de inzet van Celta-speler Pione Sisto wist Cillessen niet tegen te houden. 

Jasper Cillessen: “Ik ben hier nog niet klaar”

Beide teams krijgen de kans om dit donderdag recht te zetten. In Camp Nou zal besloten worden welk team er doorstoot naar de laatste acht. En dat gebeurt zeer waarschijnlijk ook weer met Cillessen in het doel. “Ik ben hier nog niet klaar en sowieso geen voorstander van een wintertransfer. Maar het is heel simpel: als de club zegt dat ze me voor een mooi bedrag kunnen en willen verkopen, dan is dat zo. Die signalen dat ik naar de uitgang word gewerkt, heb ik niet gekregen. Sterker nog, de clubleiding en trainer zeggen zeer tevreden te zijn. Het is mijn ambitie om te blijven, omdat ik tot de zomer van 2021 onder contract sta en het nog steeds mijn doel is om te slagen in de wereldtop”, aldus de oud-Ajacied tegenover De Telegraaf.

Ernesto Valverde: “We zullen ons best doen om het te winnen”

Ondanks de 1-1 maakt trainer Ernesto Valverde zich geen zorgen over het behalen van de volgende ronde. “We zullen ons best doen om het te winnen. We hebben een brede selectie. Wij kunnen alle competities met garanties onder ogen zien”, zegt de coach. “Barça heeft meerdere keren de beker gewonnen in de afgelopen jaren. Het zal niet gemakkelijk worden tegen Celta de Vigo, maar we moeten proberen te winnen”, aldus Valverde tegenover de Spaanse media.

Aanwinst Philippe Coutinho ‘dure toeschouwer’ tijdens bekerwedstrijd

Begin deze week werd bekend dat het team van Valverde wordt versterkt met Philippe Coutinho die de overstap van Liverpool naar de Catalaanse club maakte. De middenvelder is echter voorlopig nog niet inzetbaar. De 25-jarige Braziliaanse international moet vanwege een blessure in elk geval drie weken wachten voordat hij kan debuteren voor Barcelona. Coutinho werd afgelopen maandag gepresenteerd aan pers en publiek. “Dit is een droom die uitkomt”, zegt de aanvaller die voor 160 miljoen euro werd losgeweekt bij The Reds. De Braziliaan tegen Celta de Vigo echter slechts een hele dure toeschouwer zijn.

Celta de Vigo-coach Unzué: “We hebben de mogelijkheid om schade aan te richten”

Afgelopen zondag wist Real Madrid in de Spaanse competitie met 2-2 ook al niet te winnen van het team van trainer Juan Carlos Unzué. De wil om in Camp Nou een goed resultaat neer te zetten is dan ook hoog, volgens de coach van Celta die jarenlang voor Barça werkte. “Ik ben optimistisch voor de wedstrijd van donderdag omdat ik zie dat het team steeds regelmatiger wordt en daarmee hebben we de mogelijkheid om schade aan te richten bij de topclubs. Ik denk dat het team nu op één lijn zit en daardoor betere resultaten gaat halen,” zegt Juan Carlos Unzué strijdvaardig tegenover de Spaanse media.

John Guidetti: “Het is duidelijk dat dit geen goede situatie is”

John Guidetti zal donderdag niet tegen FC Barcelona spelen. De ex-Feyenoorder komt komend halfjaar uit voor Alavés dat op de achttiende plek staat in de LaLiga. De Zweedse aanvaller staat nog tot medio 2020 onder contract staat. “Ik ben er niet blij mee. Het is iets dat moet worden opgelost. Zoals de situatie nu is bij Vigo, is het niet houdbaar”, gaf de Zweed enige tijd geleden al aan. Na uitleenbeurten bij Burnley, Feyenoord, Stoke City en Celtic kwam Guidetti in 2015 naar Vigo.

Wedstrijdoverzicht

Naast de nieuwe aanwinst van FC Barcelona Phillippe Coutinho die door een dijbeenblessure niet inzetbaar is, zijn ook Samuel Umtiti en Gerald Deulofeu qua fitheid onzekere factoren bij Barça. Juan Carlos UnzuÊ heeft al zijn spelers wedstrijdfit voor het duel van donderdag.

Wat voorspellen de bookmakers in de Copa del Rey?

De bookmakers hebben de pre-wedstrijdquoteringen in het 1x2-spelsysteem ingericht op een Catalaanse zege. Voor een stunt van Celta de Vigo graaien de bookies dan ook flink in de geldbuidel. Durf je het aan om op winst van de uitploeg te spelen? Dan wordt de uitkering x 12.25 keer je inleg! Voor een gelijkspel wordt er met een odd van x 7.25 keer de inleg gewerkt. Een thuiszege van FC Barcelona levert spelers op deze uitslag x 1.18 keer hun inleg op.18 + Speel BewustWedden op voetbal is alleen toegestaan bij een leeftijd van 18 jaar of ouder. Speel ten alle tijden verantwoord en vermijd (te hoge) risico’s. Door te gokken op voetbalwedstrijden kan je ook geld verliezen. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De Copa del Rey wedstrijd FC Barcelona – Celte de Vigo wordt gespeeld op donderdag 11 januari om 21:30 uur in Camp Nou te Barcelona. Maak deze returnmatch in de Spaanse beker nog spannender door de jouw voorspelling achter te laten bij de bookmakers op VoetbalGokken.nu![/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers