Bundesliga
19/11/2015

Schalke '04 treft koploper Bayern München

Schalke '04 treft koploper Bayern München
Voor Schalke staat dit weekend de wedstrijd gepland tegen de koploper uit de Duitse Bundesliga. Bayern München komt het veld in Gelschenkirchen onveilig maken. De koploper van de Bundesliga verliest de laatste tijd maar weinig wedstrijden. Tegen Frankfurt op 30 oktober verspeelde Bayern voor het laatste punten. Het bleef toen 0-0. Met Schalke gaat dat iets anders. De club uit Gelsenkirchen staat op de vijfde plaats, maar Die Knappen winnen niet de één na de andere wedstrijd.

“Daar moeten we zeker in verbeteren"

Bayern München doet het in de Bundesliga en in Champions League erg goed. In beide toernooien staat Bayern bovenaan de lijst. Alleen de Champions Leaguewedstrijd, op 20 oktober, tegen en bij Arsenal liep even mis. De Duitse club verloor er met 2-0. “We wilden het spel controleren, maar we stonden veel aanvallen toe”, reageerde Bayern München trainer Pep Guardiola. “Daar moeten we zeker in verbeteren. Ook in de Bundesliga."Vooral veel balbezit is wat de trainer belangrijk vindt: “Sommige mensen zeggen dat balbezit niet het belangrijkste is in het voetbal, maar voor mij is dat het wel", zegt Guardiola. “Het hoort bij de eerste stap, de rest komt daarna wel. Met de bal kan je meer kansen creëren en krijg je er minder tegen."

Arjen Robben is fit

Bij Oranje heeft Arjen Robben laten zien dat hij weer in vorm is. De middenvelder heeft de wedstrijd tegen Wales helemaal uitgespeeld. Bovendien scoorde Robben twee keer voor Nederland. Arjen Robben wil dan ook graag fit blijven na dat hij op 3 september een liesblessure opliep in de EK-kwalificatiewedstrijd Oranje tegen IJsland. "Het laatste halfjaar was het drie keer niks, terwijl ik daarvoor twee jaar zonder blessures bleef en alles als een trein liep. Mijn primaire doel is nu om fit te blijven en dat wil ik doortrekken naar de winterstop", zegt de 31-jarige Robben die het naar zijn zin heeft bij de koploper van de Duitse competitie. ''Ik ben erg gelukkig. Dit is een beloning voor hard werken. Het is niet makkelijk om steeds weer terug te komen. Het kan weer een mooi seizoen worden, te beginnen tegen het Schalke van Klaas-Jan.''Voor Bayern-doelman Manuel Neuer is de wedstrijd tegen Schalke wel heel speciaal. De 29-jarige sluitpost van de regerend landskampioen in Duitsland werd op 27 maart 1986 geboren in Gelsenkirchen en speelde voor zijn transfer naar München jarenlang voor Schalke ’04.

“We moeten de werkelijkheid onder ogen zien”

Voor Schalke ‘04 loopt dit voetbalseizoen nog niet op rolletjes. De club uit Gelsenkirchen schommelt tussen winst, verlies en gelijke spelen. Volgens trainer André Breitenreiter mist de constantheid bij Die Königsblauen. “We moeten de werkelijkheid onder ogen zien, onze selectie is nu eenmaal niet zo breed als die van Dortmund, Wolfsburg en Leverkusen…”, zegt de trainer die zich al helemaal niet durft te spiegelen aan topclub Bayern München. “We missen de constantheid en een absoluter Knipser”, aldus een realistische Breitenreiter.Ondanks dat de punten niet makkelijk verdient worden, heeft Breitenreiter geen twijfels over de capaciteiten van onze landgenoot Klaas-Jan Huntelaar. De laatst gespeelde competitiewedstrijd was tegen Borussia Dortmund. De grootste en belangrijkste derby van Duitsland (ook wel Kohlenpottderby genoemd) werd weliswaar teleurstellend verloren met 3-2, maar beide treffers van Die Königsblauen kwamen op naam van de Achterhoeker. “Ik twijfel er geen moment aan dat Klaas-Jan Huntelaar een echte doelpuntenmaker is, die dat al vele jaren heeft bewezen. Hij heeft eindeloos veel doelpunten gemaakt en is een op-en-top-prof”, vertelt de trainer tijdens een persconferentie. Samen met Franco di Santo vormt Huntelaar een prima spitsenduo volgens Breitenreiter. “Natuurlijk is het een feit dat wij onze kansen in de Bundesliga momenteel niet benutten. Maar in de Europa League hebben ze in drie wedstrijden gezamenlijk zeven goals gemaakt en hebben ze laten zien dat ze goed kunnen samenwerken. Ik zal het geloof in onze spitsen niet opgeven. Hopelijk laten ze dat in de wedstrijd tegen Bayern ook zien.”

Bookmakers

De bookmakers hebben geen vertrouwen dat Schalke ‘04 Bayern München weet te overmeesteren. De torenhoge quotering voor winst voor de club van Huntelaar staat op x 11.50. Een inleg van 25 euro levert je dan 288 euro op. Winst voor Bayern München heeft daar in tegen een odd van x 1.25. Zet je in op een gelijkspel, dan wordt je met x 6.00 behoorlijk goed beloond. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De wedstrijd Schalke ‘04 – Bayern München wordt gespeeld opzaterdag 21 november om 18:30 uur in de Veltins-Arena te Gelsenkirchen. Durf een wedje te leggen op deze Duitse topper en zet in op jouw favoriet.[/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers