Champions League
21/10/2018

Ajax favoriet bij bookmakers tegen Benfica in CL

Ajax favoriet bij bookmakers tegen Benfica in CL
Na de simpele 0-4 zege op SC Heerenveen moet Ajax aanstaande dinsdag weer echt aan de bak in het Europees voetbal. Zo makkelijk als het in de Eredivisie gaat, zo gemakkelijk ging het tot nu toe ook in de Champions League. Winst op AEK Athene en een keurige 1-1 in de uitwedstrijd bij Bayern MĂźnchen. Benfica is de dark horse van Poule E en komt dinsdag naar Amsterdam. Gaat het talentvolle elftal van Ajax ook deze Portugese topclub over de knie leggen? Laat je voorspelling nu achter bij VoetbalGokken en doe mee als er dinsdagavond om 21:00 uur wordt afgetrapt in de Johan Cruijff Arena!

Erik ten Hag: “We verheugen ons erop”

Ajax-coach Erik ten Hag kan volgens eigen zeggen niet wachten tot het dinsdag is. Volgens hem is ook de spelersgroep gretig: “We verheugen ons erop. Benfica wordt een mooi uitdaging. Een geweldig goede tegenstander in een lekker volle Arena”, aldus de trainer tegenover de NOS.

“Onze goede uitgangpositie verstevigen”

Met vier punten uit twee gespeelde duels kan Ajax redelijk relaxed de Champions League wedstrijd tegen Benfica tegemoet zien, maar Ten Hag wil meer: “We staan er goed voor, maar we willen die uitgangspositie verstevigen. Dus we moeten een goed resultaat neerzetten. Daar kijken we naar uit. Het spelplezier spat ervan af en daar kan ik van genieten.”

Frenkie De Jong: “We zijn dinsdag gewoon fit”

Ajax heeft het thuisvoordeel, maar Benfica kreeg van de Portugese voetbalbond een paar dagen extra vrijaf. Benfica speelde vorige week donderdag zijn laatste duel. Ajax-toptalent Frenkie de Jong ligt er echter niet wakker van: “Dan hebben ze genoeg tijd om zich voor te bereiden”, lacht hij voor de camera van VoetbalPrimeur. “Dat is mooi, maar wij zijn ook fit genoeg”, verzekert De Jong. “Misschien is het voor hen lekker, maar wij hebben ook genoeg rustdagen en spelen in eigen land, dus we hoeven niet te reizen. Wij zijn dinsdag gewoon fit.”

“Er hangt veel van de duels tegen Benfica af”

De Oranje-international die nadrukkelijk in de belangstelling staat van onder meer Manchester City, Barcelona en Real Madrid durft niet te zeggen dat de Champions League-poule na het tweeluik met Benfica al beslist is. “Dat weet je niet, maar in die twee wedstrijden kunnen we een grote stap zetten. Ik denk niet dat het alles beslist, maar het zal wel voor een groot deel van die twee wedstrijden afhangen.”

Hakim Ziyech: “Ik kan gewoon vrijuit spelen”

Middenvelder Hakim Ziyech leek na zijn blessure opgelopen in de wedstrijd tegen AZ lange tijd ‘out’ te zijn, maar afgelopen zaterdag speelde hij tegen SC Heerenveen weer gewoon mee. Ziyech scoorde en gaat met een goed gevoel naar de wedstrijd tegen Benfica, dat hem afgelopen zomer nog voor 35 miljoen wilde overnemen van Ajax: “De blessure viel gelukkig mee. Ik voel me goed en kan vrijuit spelen. Zaterdag kon ik er gelukkig iets eerder uit, omdat de stand dat toeliet. Ik kan me nu rustig voorbereiden op dinsdag”, aldus de technische begaafde Ajacied tegenover Fox Sports.

Trainer Benfica: “Alles geven om te winnen”

Benfica trainer Rui Vitória geeft op de vooravondje van wederom een prachtige Champions Leagueavond alvast aan dat zijn ploeg niet naar Amsterdam komt om de grachten te bekijken: “We zullen alles geven om te winnen. Mijn spelers zijn zeer gemotiveerd. Ajax kan een zeer ambitieus Benfica verwachten”, zo voorspelt hij.

Statistieken

Stoere taal van de Portugezen, maar de adelbrieven waarmee ze naar onze hoofdstad komen zijn niet heel sterk. Het rommelt bij Benfica: spelers uiten hun frustraties op social media en in de Champions League werd eenmaal gewonnen (uit bij AEK Athene werd het 2-3) en thuis werd er met 0-2 verloren van Bayern. Het enige duel dat ze in de recente voetbalgeschiedenis tegen Ajax speelde werd ook nog eens verloren. Op 26 juli 2014 eindigde het oefenduel Benfica – Ajax in 0-1.In de Portugese competitie gaat het Benfica een stuk beter af. De ploeg staat bovenaan, mede dankzij een 1-0 zege op Porto. Afgelopen donderdag – uit bij Sertanense – won Benfica met 0-3. En dus gaan de Portugezen, net als Ajax, met een ruime uitoverwinning op zak richting dinsdag. Opvallend detail: Benfica kreeg in drie van de laatste vier duels een rode kaart voorgeschoteld. Zou dat een voorbode zijn voor een ‘harde wedstrijd’ komende dinsdag?

Voorspellingen en quoteringen bij de bookmakers voor Ajax - Benfica

De bookmakers weten de wedstrijd van Ajax in de Arena nog meeslepender te maken door de pre-wedstrijdquoteringen zeer hoog in te schalen. Je inleg wordt bij winst van Ajax met x 2.07 keer je inleg al ruim verdubbeld. Ajax is met die quotering ook gelijk de favoriet als tegenstander van Benfica. Voor een overwinning van de Portugeze krijg je direct meer uitbetaald. Het ingelegde speelbedrag wordt bij een zege van Benfica namelijk x 3.60 keer zoveel waard. Een gelijkspel krijgt bij de bookmakers met x 3.75 keer het speelbedrag een vrijwel gelijkwaardige quotering voor deze thuiswedstrijd van de Ajacieden mee.18 + Speel BewustWedden op voetbal is alleen toegestaan bij een leeftijd van 18 jaar of ouder. Speel ten alle tijden verantwoord en vermijd (te hoge) risico’s. Door te gokken op voetbalwedstrijden kan je ook geld verliezen. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De Champions League-wedstrijd Ajax Amsterdam – SL Benfica wordt gespeeld opdinsdag 23 oktober om 21:00 uurin de Johan Cruijff Arena te Amsterdam. Redt Ajax het voor de derde keer om een overwinning te boeken in Poule E van het Miljoenenbal of is Benfica ditmaal de gelukkige winnaar?[/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers