Champions League
16/09/2018

Ajax favoriet in eerste CL-duel tegen AEK Athene

Ajax favoriet in eerste CL-duel tegen AEK Athene
De opluchting was groot in Amsterdam toen Ajax zich in de laatste voorronde van de Champions League gemakkelijk afrekende met Dinamo Kiev. Na een 3-1 thuisoverwinning, hield het in Kiev simpel stand: 0-0. De beloning wacht komende woensdag als de Amsterdammers de groepsfase in de Champions League openen met een thuiswedstrijd tegen AEK Athene. Het duel kan gezien worden als opwarmertje voor de andere CL-duels tegen Benfica en Bayern MĂĽnchen. De bookies zien voldoende aanknopingspunten om Ajax als thuisploeg de grootste winstkansen toe te dichten. Zie jij dat ook zo?

Erik ten Hag: “Eerlijk gezegd ken ik de kracht van AEK Athene niet”

Ajax-trainer Erik ten Hag keek met dichtgeknepen billen naar de CL-loting, maar spreekt naar afloop bij FOX Sports over een poule met perspectief. “Ik ken de krachten van AEK eerlijk gezegd niet, maar het is een geweldige groep met aantrekkelijke tegenstanders. We kunnen tegen elke tegenstander punten pakken, maar we zullen erg goed moeten zijn om dat te kunnen doen. AEK Athene heeft de hegemonie van Olympiakos Pireaus in Griekenland doorbroken, dan moet je wel een hele goede ploeg zijn.”

Hakim Ziyech: “Tegen AEK Athene hebben we zeker kans”

Tegen alle verwachtingen in speelt Hakim Ziyech nog steeds bij Ajax. De aanvallende middenvelder tekende zelfs bij en heeft toegezegd het seizoen ook volledig af te maken in Amsterdam. “Ik hou niet van een transfer in de winterstop, dus ik maak het seizoen bij Ajax af”, aldus Ziyech die zijn besluit om te blijven mede deed vanwege de deelname van Ajax aan de Champions League. Hij kijkt dan ook enorm uit naar de wedstrijd van dinsdag tegen AEK: “We hebben een bepaalde spirit in de ploeg: we weten wat we willen. We zitten in een prachtige groep met allemaal mooie tegenstanders. Tegen AEK Athene hebben we zeker kansen. Met deze selectie denk ik zelfs dat Ajax in staat moet zijn te overwinteren in de Champions League”, aldus de middenvelder van de Amsterdammers in gesprek met diverse media.

Mathijs de Ligt: “Woensdag basis leggen voor rest van toernooi”

Mathijs de Ligt is het helemaal eens met zijn ploeggenoot: “AEK Athene is een sterke tegenstander, maar ik denk dat wij als Ajax altijd voor overwintering moeten gaan. Natuurlijk zijn de duels tegen Bayern het meest in het oog springend, maar Ajax is thuis altijd sterk. Dat moeten we woensdag tegen AEK Athene direct laten zien en daar een goede basis leggen voor de rest van het toernooi”, vertelt De Ligt aan VI.

AEK Athene-trainer: “We moeten tegen Ajax direct competitief zijn”

In Griekenland zijn ze direct aan het rekenen geslagen toen de loting voor de CL-groepsfase bekend werd. Al snel kwam men tot de conclusie dat Ajax, Bayern en Benfica gezamenlijk goed zijn voor elf Europese titels. Volgens AEK Athene-trainer Marinos Ouzounidis is het dan ook zaak om tegen Ajax direct goed te starten, ook al speelt het eerst uit in Amsterdam: “We moeten tegen Ajax direct competitief zijn en dat tonen op het veld in de Johan Cruijff Arena. We hebben voldoende potentie in onze selectie om ook in Champions Leaguewedstrijden voor de winst te gaan en punten te pakken”, aldus de coach in de Griekse media.Ouzounidis heeft daarbij wel te maken met behoorlijk wat personele problemen: Marko Livaja, Tasos Bakasetas en Hélder Lopes zijn alle drie voor vier wedstrijden geschorst door de UEFA en missen dus ook de wedstrijd van woensdag. Vooral de Kroatische spits Livaja zal node gemist worden, hij scoorde al tweemaal voor AEK dit seizoen. Bovendien zijn aanvallers Christos Almpanis en Lucas Boye geblesseerd en zullen niet meereizen naar Amsterdam.AEK Athene staat momenteel bovenin de tabellen in de Griekse Super League, waarin nog maar drie speelronden zijn afgewerkt. Gevaarlijke man is de Argentijnse spits Ezequiel Ponce en linker aanvaller Mantalos. Na het duel tegen Ajax moet de ploeg uit Athene op bezoek bij PAOK in Saloniki.

Statistieken

Het is al bijna vijfentwintig jaar geleden dat Ajax voor het laatst tegen de Griekse ploeg aantrad. In 1994 speelden beide teams – ook voor de Champions League – tegen elkaar. Het waren de gloriejaren van de Amsterdamse club, die in 1995 eindwinnaar van de Champions League dankzij een goal van Patrick Kluivert. Een jaar eerder werd er tegen AEK Athene ook tweemaal gewonnen. In Amsterdam werd het duel afgefloten bij een 2-0 stand en in Athene greep Ajax de zege na een 1-2 overwinning.Veel spelers bij de wedkantoren kiezen voor een inzet op Ajax: maar liefst 67 procent speelt op een thuiszege. Slechts twaalf procent zet zijn geld op AEK Athene en de overige 21 procent speelt op een gelijkspel.

Pre-wedstrijdquoteringen voor Ajax Amsterdam tegen AEK Athene

De bookmakers maken van deze Champions Leaguewedstrijd van Ajax een groot feest. De pre-wedstrijdquoteringen zijn hoog ingecalculeerd. Zo levert een uitzege van AEK Athene in het 1X2 spelsysteem al x 8.20 keer je inleg op. Een gelijkspel in de Arena wordt met x 4.95 keer het speelbedrag hoog beloond. Wint Ajax deze thuiswedstrijd? Zet dan in op een zege van de Amsterdammers en ontvang je inleg x 1.43 keer terug als je gelijk krijgt.18 + Speel BewustWedden op voetbal is alleen toegestaan bij een leeftijd van 18 jaar of ouder. Speel ten alle tijden verantwoord en vermijd (te hoge) risico’s. Door te gokken op voetbalwedstrijden kan je ook geld verliezen. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De Champions League-wedstrijd Ajax Amsterdam – AEK Athene wordt gespeeld op woensdag 19 september om 18:55 uur in de Johan Cruijff Arena. Kan Ajax thuis winnen van de Griekse club en daarmee een voorsprong pakken voor de return in Athene? Maak deze eerste wedstrijd van Ajax in de Champions League 2018/2019 nog spannender door mee te spelen via de bookmakers op VoetbalGokken.nu![/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers