Champions League
25/11/2018

Ajax favoriet tegen AEK en kan Champions League-overwintering veilig stellen

Ajax favoriet tegen AEK en kan Champions League-overwintering veilig stellen
Ajax Amsterdam speelt aankomende dinsdag de belangrijke Champions League-wedstrijd tegen AEK Athene. Met enkele basisspelers in de ziekenboeg gaan de Amsterdammers enigszins gehavend naar de Griekse hoofdstad, maar in Amsterdam heeft iedereen er alle vertrouwen in dat overwintering in de Champions League dinsdag al een feit is. De bookmakers hebben de pre-wedstrijdquoteringen voor deze uitwedstrijd van Ajax torenhoog ingeschaald en dat maakt meespelen via VoetbalGokken extra leuk!

Erik ten Hag: “AEK is een geslepen ploeg”

Afgelopen zaterdag heeft Ajax zich uitstekend voorbereid op de ontmoeting met AEK Athene. Van NAC Breda werd met 0-3 simpel gewonnen, maar Ajax-trainer Erik ten Hag beseft dat AEK Athene een heel andere wedstrijd zal worden ongeacht dat Ajax op papier favoriet is voor de winst. “Wij denken echt niet dat we wel eventjes winnen. AEK is een geslepen ploeg, die weet waar het in Europa over gaat. Ze kennen de wetten van Europese wedstrijden. Het lukt AEK om geduld te bewaren en het resultaat bovenaan te zetten”, zo zegt de trainer in het  AD over de tegenstander van dinsdag.

Ten Hag rekent op Donny van de Beek

Ten Hag moest in de rust van de wedstrijd tegen NAC Donny van de Beek geblesseerd laten vervangen, maar de coach verwacht dat de middenvelder er dinsdag weer bij zal zijn als Ajax tegen AEK zal spelen. “Ik denk dat het allemaal wel meevalt. Het was uit voorzorg, al moeten we altijd even afwachten”, aldus de Ajax-trainer.

“Ziyech waarschijnlijk niet op tijd speelklaar”

Hiermee heeft de trainer een meevaller nadat bekend werd dat Hakim Ziyech hoogstwaarschijnlijk niet mee gaat naar Athene. “Wij doen er alles aan om Hakim speelklaar te krijgen voor de wedstrijd van dinsdag, maar we verwachten niet dat dat gaat lukken. Gelukkig hebben we voldoende goede spelers die dit op kunnen vangen,” zegt Ten Hag tegen de camera’s van de NOS. “We gaan met de groep die tegen NAC speelde op weg naar Athene. Ik kijk er naar uit.”

Lasse Schöne: “In Griekenland winnen is gewoon moeilijk”

Ajax-speler Lasse Schöne verwacht dat het huidige team opgewassen is tegen AEK Athene, maar de Deen juicht niet te vroeg. “Het vertrouwen is groot, maar we zijn er nog niet. Het is daar in Griekenland gewoon moeilijk, dus het wordt spannend. We hebben nu een ploeg die weet wat het is om twee wedstrijden in de week te spelen”, zegt De Deen tegen Ajax Life.Ajax kan door in Athene te winnen de volgende ronde van het miljardenbal veilig stellen, beseft ook Schöne. “Ik heb er heel veel zin in! Dat is toch heerlijk? Vol stadion, Champions League, gekkenhuis. Er staat hartstikke veel op het spel, dus dat zijn ontzettend lekkere wedstrijden om te spelen.”

Erik ten Hag: “AEK speelt bijna altijd in dezelfde formatie”

Ajax won in de Johan Cruijff Arena met 3-0 van de Atheners. Het gerucht gaat dan ook dat AEK- trainer Marinos Ouzounidis dinsdag met een andere selectie van start gaat. Mogelijk kiest de Griekse trainer voor drie verdedigers wat hij normaal met vier man uitvoert. Dat is ook bij Erik ten Hag bekend. “AEK speelt bijna altijd in dezelfde formatie en daarom verwacht ik geen tactische meesterzet, maar je moet er altijd op voorbereid zijn dat er een aanpassing kan gebeuren”, zo staat te lezen in Ajax Life.

Marinos Ouzounidis: “Ajax is een geweldige ploeg”

AEK Athene staat in de vaderlandse competitie op de zesde plek en verloor afgelopen weekend met 2-1 van Panaitolikos. De achterstand op koploper PAOK Saloniki is inmiddels twaalf punten. AEK-trainer Marinos Ouzounidis ziet regerend landskampioen de landstitel niet meer als doel. “Maar de doelstelling is ook niet het kampioenschap, maar Champions League-voetbal halen”, zo richt de trainer zijn pijlen op het duel tegen Ajax.

“Niet dezelfde fouten maken als in Amsterdam”

Na de wedstrijd in Amsterdam heeft de Griekse oefenmeester zijn team onder de loep genomen en hoopt niet dezelfde fouten te maken. “Ajax is een geweldige ploeg. We hebben veel geleerd in Amsterdam, want dat was de eerste keer dat we zo'n grote wedstrijd speelden. We hebben fouten gemaakt en die hebben we geanalyseerd, zodat we die in de wedstrijd van dinsdag kunnen voorkomen”, aldus Ouzounidis tegen de Griekse media.

Wat verwachten de bookmakers?

Bij de bookmakers begint de spanning voor deze uitwedstrijd van Ajax in de Champions League ook goed op te lopen. De pre-wedstrijdquoteringen voor een overwinning van Ajax staat in het 1X2 spelsysteem genoteerd op x 1.76 keer het speelbedrag. Ajax is daarmee de absolute favoriet voor aanstaande dinsdag tegen AEK. De beloning voor thuiswinst van AEK in de Champions League is x 5.00 keer de inleg. Een goed teken voor de Ajax-fans dat de bookies een overwinning van AEK Athene het minst verwachten en hoog uitkeren. Voor een gelijkspel staat er x 3.95 keer het speelbedrag genoteerd en levert daarmee ook bijna vier keer je inleg op.18 + Speel BewustWedden op voetbal is alleen toegestaan bij een leeftijd van 18 jaar of ouder. Speel ten alle tijden verantwoord en vermijd (te hoge) risico’s. Door te gokken op voetbalwedstrijden kan je ook geld verliezen. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De Champions League-wedstrijd AEK Athene – Ajax Amsterdam wordt gespeeld op dinsdag 27 november om 18:55 uur in het Olympisch Stadion Spyridon Louis te Athene. Wordt overwinteren in de Champions League voor Ajax een feit door de Griekse ploeg te verslaan? Laat de bookmakers jouw voorspelling weten en speel direct mee.[/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers