Champions League
10/12/2018

Ajax gaat voor groepswinst in Poule E

Ajax gaat voor groepswinst in Poule E
Komende woensdag mag Ajax de groepsfase in de Champions League afsluiten met een thuiswedstrijd tegen Bayern München. De Zuid-Duitsers zijn koploper in Poule E. Bij een zege aanstaande woensdag nemen de Amsterdammers die positie over en dat is voor Ajax-trainer Erik ten Hag een serieus doel, want de loting voor de knock-outfase zou dan weleens een stuk gunstiger kunnen uitvallen. De bookmakers rekenen op winst voor Bayern en jij?

Erik ten Hag: “Prachtig om tegen Bayern te spelen”

Hoewel er komende woensdag echt iets op het spel staat, is het vooral ook een voetbalfeest voor de Amsterdammers. Trainer Erik ten Hag heeft een verleden bij de club uit Beieren. Voor hem is de ontmoeting dan ook extra speciaal: “Prachtig om tegen mijn oude club Bayern te spelen. Dat is toch ook een beetje mijn club geworden”, vertelt Ten Hag in gesprek met het Algemeen Dagblad. “Ik ken de stad, het stadion, de cultuur. Dat maakt het voor mij persoonlijk extra speciaal. Maar ik denk dat het ook voor onze fans een mooie tegenstander is.”

Nederland - Duitsland

Ook sportief ziet Ten Hag mooie elementen: “Nederland tegen Duitsland is altijd mooi. Bayern is voor velen een voorbeeldclub, dus het is prachtig om daartegen te spelen.”

“Bayern duidelijk favoriet”

Maar hoe mooi het allemaal ook is, Ajax wil uiteraard voor eigen publiek wel gewoon winnen van de Duitse opponent: “Het zal niet makkelijk worden. Het is duidelijk dat Bayern de favoriet is. Ze hebben een ongekend sterke selectie. En dat Robben nog een keer terugkeert op Nederlandse bodem, in de Johan Cruijff Arena, maakt het nog aantrekkelijker.”

Bayern München-trainer Kovač: “Ajax heeft gave individualisten”

Of Robben ook echt te zien gaat zijn woensdag is maar zeer de vraag. De vleugelaanvaller is geblesseerd en het is hoogst onwaarschijnlijk dat Robben de hele wedstrijd kan spelen. Coach Niko Kovač hoopt wel dat de Groninger beschikbaar is om in te vallen. Kovač heeft natuurlijk ook de berichten gehoord over Frenkie de Jong en Paris St. Germain en de status van De Ligt is ook in Duitsland allang bekend. Bayern schijnt overigens zelf – net als vele andere Europese topclubs – interesse te hebben in het Ajax-duo.

“Technisch zeer sterke spelers”

De Kroatisch voetbalcoach kijkt sowieso uit naar het CL-duel van woensdag tegen een jong en frivool Ajax: ”Ik verheug me op de wedstrijd. Het zijn twee heel grote clubs die in de jaren 70 het voetbal beheerst hebben met grote spelers. Nu komt een zeer jonge ploeg met veel getalenteerde spelers en gave individualisten. Ze hebben technisch zeer sterke speler, hebben graag de bal en bepalen het ritme.”

Manuel Neuer: “We willen groepswinnaar worden”

Doelman Manuel Neuer kon in de wedstrijd in Beieren niet voorkomen dat het 1-1 werd en zijn ploeg zodoende puntverlies leed. Zijn verwachting is dat de wedstrijd van woensdag weer close gaat worden. Neuer: “Ons doel is om groepswinnaar te worden. Maar daarvoor zullen we tegen Ajax wel een topprestatie moeten leveren”, reageert doelman Manuel Neuer. Trainer Niko Kovac beaamt dat. “Wij zijn favoriet”, laat de doelman niets aan duidelijkheid over.

Statistieken

Beide teams trekken met een overtuigende zege in de vaderlandse competitie op zak naar de Johan Cruijff Arena. Ajax versloeg zaterdagavond PEC Zwolle met 1-4 en Bayern versloeg op dezelfde dag thuis Nurnberg met 3-0. Zoals Kovač al aangaf gaat de geschiedenis tussen beide elftallen heel ver terug, maar wij beperken in ons in de dit overzicht tot de onderlinge duels tussen 1995 en nu.In het jaar dat Ajax de Champions League won speelde het in Beieren ook gelijk: 0-0 en werd er thuis in Amsterdam vervolgens met 5-2 gewonnen. In 2004 deelde Bayern een soortgelijke tik uit door Ajax met 4-0 te verslaan. In de return deed Ajax het iets beter: 2-2. Eerder dit seizoen eindigde Bayern – Ajax – ook in de Champions League – in 1-1.

Blessures

De belangrijkste pion aan de Duitse kant die geblesseerd is, is Robben. Bij Ajax is dat doelman Onana. Tegen PEC Zwolle viel hij al voor de rust uit met een spierblessure. De berichten lijken vooralsnog ongunstig, waardoor Lamprou weleens de sluitpost zou kunnen gaan zijn woensdag. Hakim Ziyech lijkt wel op tijd fit, Donny van de Beek (die tegen PEC Zwolle ook vroegtijdig uitviel) is een twijfelgeval.

Pre-wedstrijdquoteringen voor Ajax Amsterdam – Bayern München

De odds voor dit duel liegen er niet om: de bookmakers zien Bayern als favoriet, maar achten Ajax zeker niet kansloos. Voor een Amsterdamse zege wordt x 3,60 keer je inleg uitgekeerd. Wint Bayern en wordt het groepswinnaar in Poule E, dan keren de wedkantoren x 2,05 uit. Nog altijd een ruime verdubbeling van je inleg! De hoogste odds worden uitgekeerd als het duel – net als eerder dit seizoen in Duitsland – in een gelijkspel eindigt: x 3,85.18 + Speel BewustWedden op voetbal is alleen toegestaan bij een leeftijd van 18 jaar of ouder. Speel ten alle tijden verantwoord en vermijd (te hoge) risico’s. Door te gokken op voetbalwedstrijden kan je ook geld verliezen. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De CL-wedstrijd Ajax Amsterdam – Bayern München wordt gespeeld op woensdag 12 december om 21:00 uur in de Johan Cruijff Arena te Amsterdam. Op wie zet jij in? Een sprankelend Ajax of gok je op een effectief Bayern? Laat je voorspelling nu achter bij VoetbalGokken.nu en wordt een Champions League-winnaar![/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers