Champions League
11/02/20198 reacties

Ajax krijgt Real Madrid op bezoek in de Champions League

Ajax krijgt Real Madrid op bezoek in de Champions League
Aanstaande woensdag is het zover: Ajax – Real Madrid. De achtste finales van de Champions Leaguewedstrijd waarin Real Madrid naar de Johan Cruijff Arena komt. De ultieme wedstrijd voor de Nederlandse voetballiefhebbers. Woensdag gaan we zien of het team van trainer Erik ten Hag sterk genoeg is om deze Spaanse grootmacht te verslaan. De bookmakers keren er nog eens waanzinnig hoge pre-wedstrijdquoteringen uit als Ajax wint! Speel jij woensdag ook mee?

Erik ten Hag: “Real Madrid is een prachtige, geweldige uitdaging”

Ajax-trainer Erik ten Hag moest toezien hoe Ajax zaterdagavond met 1-0 van Heracles verloor, maar verlegde direct de focus naar woensdag. Een topduel waarnaar de Amsterdammers al lange tijd uitkijken. Komende woensdag kunnen de Ajacieden een eerste stap richting de kwartfinales van de Champions League te zetten. Op 5 maart gaat Ajax naar Madrid om de puntjes op de i te zetten. Ten Hag kan niet wachten tot de aftrap: “Dit wordt een prachtige wedstrijd”, reageert Ten Hag op Ajax TV. “Real heeft vier van de vijf laatste edities gewonnen. Daar mogen wij ons mee gaan meten. We staan voor een geweldige uitdaging.”

“Wij willen onze grenzen verleggen”

Om de achtste finales te bereiken moest onder andere Bayern München bestreden worden en die ervaringen komen woensdag goed van pas: “De twee groepswedstrijden tegen Bayern waren al een mooie test”, stelt Ten Hag vast. “Daar moeten we van leren. En dat moeten we weer meenemen als we tegen Real gaan spelen”, aldus de coach.Ten Hag verwacht veel van het tweeluik tegen De Koninklijke uit Madrid: “Deze ploeg houdt juist van zo’n entourage. Daar halen we extra motivatie uit. Het is een schitterend affiche. Zij hebben een geweldige selectie, maar wij hebben ook een goed elftal en dat hebben we ook tegen Bayern München weer laten zien. Het is duidelijk dat het heel moeilijk wordt. Maar dat willen we juist ook. We willen onze grenzen verleggen en steeds beter worden” aldus de trainer van Ajax in het AD.

Frenkie de Jong: “Real is favoriet”

Frenkie de Jong speelt na dit seizoen bij FC Barcelona en kan woensdag alvast proeven van de speelwijzen van Real Madrid. De ploeg die de 21-jarige middenvelder vaker tegen het lijf zal lopen. “Onze komende tegenstander is Real Madrid, een elftal dat in vorm begint te komen. Ik ga niet zeggen dat wij even de Cup gaan winnen. We bekijken het van ronde tot ronde. Real, dat in de laatste vijf jaar vier keer de Champions League heeft gewonnen, is favoriet. Maar als we weer in goeden doen zijn en een beetje geluk hebben, zijn we niet kansloos”, aldus De Jong die zich goed voelt. “Behoudens enkele pijntjes voel ik mij topfit. Het scheelt natuurlijk dat we een heel goed team hebben en dat elke individuele speler ook lekker snel opvalt. De voorronden van de Champions League hebben we uiteindelijk alle drie vrij simpel gewonnen. We zijn al twaalf wedstrijden ongeslagen.”

Hakim Ziyech: “We zijn er klaar voor”

Ook Hakim Ziyech kijkt vol enthousiasme uit naar de wedstrijd tegen Real Madrid. “We zijn klaar voor Real Madrid. We zijn ready en we gaan het zien,” is de reactie van Ziyech op Ajaxshowtime.

Daley Blind: “Real Madrid beheerst echte toernooivoetbal”

Voor Daley Blind is het niet de eerste keer dat de verdediger oog in oog komt te staan met de topploeg uit de Spaanse La Liga. In zijn tijd bij Manchester United heeft de 28-jarige Blind ook al eens een balletje getrapt in Estadio Santiago Bernabéu. Blind: “Real Madrid beheerst echte toernooivoetbal. Zij weten wat er wordt gevraagd om over twee wedstrijden te winnen. We zullen op ons allerbest moeten zijn en zullen ook een tikkeltje geluk nodig hebben. Maar we kijken er met zijn allen naar uit en gaan zeker de wedstrijd tegemoet met als doel de volgende ronde te behalen”, aldus Blind in Ajaxshowtime.

Real coach Solari: “Real is gewend aan druk programma”

Santiago Solari kent goede tijden met Real. Het seizoen begon stroef, maar de laatste weken draait Real bijzonder goed. De coach leeft dan ook op een roze wolk en is niet bang dat het drukke wedstrijdprogramma problemen gaat opleveren. Na de bekerwedstrijd tegen Barcelona moest het afgelopen weekend de stadsderby tegen Atletico spelen en woensdag wacht Ajax al. “Real is gewend aan een druk programma. Daar kunnen mijn spelers goed mee omgaan. Bovendien hebben we een brede selectie, waarin iedereen gelijkwaardig is.”

Sergio Ramos: “Tegen Ajax moeten we goed zijn”

Real Madrid is er op gebrand om de Champions Leaguefinale ook dit keer weer te bereiken. Het sterrenteam van Real-trainer Santiago Solari draadt nog op alle fronten mee. In de La Liga staat De Koninklijke op de derde plek en werd er afgelopen weekend gewonnen van Atlético Madrid. Real-speler Sergio Ramos is er nu klaar voor om naar Amsterdam af te reizen. “We spelen om alles in de Champions League te winnen. Tegen Ajax moeten we goed zijn, maar we verkeren momenteel in een sensationele vorm”, aldus de verdediger tegenover Atena 3.

Statistieken

Ajax loot in de Champions League wel vaker tegen Real Madrid. Zeven jaar geleden was dat ook al het geval. In oktober 2012 zat Ajax in de groep bij De Koninklijke. Een zware dobber, want de Ajacieden verloren twee keer. In de Arena werd het 1-4 voor Real. De Finse Niklas Moisander (speelt nu bij Werder Bremen) scoorde een keer voor Ajax. Bij Real was dat Cristiano Ronaldo die drie keer het net van Jasper Cillessen raakte. Karim Bezema maakte het vierde doelpunt.De return in Madrid werd ook verloren met 4-1. In 2011 werd ook beide ontmoetingen tegen Ajax gewonnen door Real. Zowel in Amsterdam als in Madrid werd het 3-0 in het voordeel van de Spaanse topploeg. Ook in 2010 speelde Ajax tegen de Madridlenen. Weer was Real tweemaal te sterk voor Ajax. In Amsterdam werd het 0-4 en in Madrid 2-0.In het jaar 1995 had Ajax meer geluk. Twee keer over wisten de Ajacieden de Spaanse grootmacht te kloppen. In de Arena werd het 1-0 en later in Spanje nog eens 0-2 van Ajax. Wie weet kan Ajax dat ‘wonderjaar’ in deze editie van de Champions League nog eens feilloos overdoen.

Pre-wedstrijdquoteringen voor Ajax – Real Madrid

De bookmakers kijken al maanden uit naar deze wedstrijd en terecht. De pre-wedstrijdquoteringen zijn heel aantrekkelijk! Winnen de Ajacieden in eigen stadion van het grote Real? Vul dan een 1 in op het wedstrijdformulier en ontvang je inleg x 3.75 keer terug als de Ajacieden inderdaad te sterk blijken te zijn voor De Koninklijke.Een gelijkspel in de Arena krijgt met x 4.00 keer de inleg de hoogste odd van deze wedstrijd mee. Is Real Madrid niet klein te krijgen en wordt het winst van Solari en zijn ploeg? Kruis dan een 2 aan en ontvang je inleg keer x 1.88 keer terug als Real Ajax de baas is.18 + Speel BewustWedden op voetbal is alleen toegestaan bij een leeftijd van 18 jaar of ouder. Speel ten alle tijden verantwoord en vermijd (te hoge) risico’s. Door te gokken op voetbalwedstrijden kan je ook geld verliezen. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De Champions League-wedstrijd Ajax Amsterdam – Real Madrid wordt gespeeld op woensdag 13 februari om 21:00 uur in de Johan Cruijff Arena te Amsterdam. Kunnen de Ajacieden een vuist maken tegen het grote Real uit Madrid. Of wordt deze opgave te groot en wint de Spaanse topclub in onze Arena? Speel met je voetbalkennis en deel je voorspelling met VoetbalGokken!Voorspel deze wedstrijd bij de TOTO, de enige echte bookmaker van Nederland! Ga hier naar TOTO sportweddenschappen & doe jouw voorspelling! 

De beste Online Bookmakers