Champions League
27/08/2018

Ajax naar Kiev om klus definitief te klaren voor plaatsing Champions League

Ajax naar Kiev om klus definitief te klaren voor plaatsing Champions League
Ajax Amsterdam gaat deze woensdag op weg naar Dynamo Kiev om de play-off terugwedstrijd te spelen in Oekraïne. Met een 1-3 overwinning op zak is de groepsfase van de Champions League zo goed als binnen, maar in Kiev moet natuurlijk nog wel goed gepresteerd worden om de riante uitgangspositie niet uit handen te geven. Gaat het Ajax lukken om in het NSC Olimpiyskiy stadion Kiev definitief van zich af te schudden? De bookmakers verwachten een zware strijd voor het Champions League-ticket. Wat denk jij?

Erik ten Hag: “We moeten in de return gedisciplineerder zijn”

De eerste wedstrijd in de play-off verliep voor Ajax op rolletjes. In de Johan Cruijff Arena zette de Ajacieden afgelopen woensdag Dynamo Kiev meerdere malen voor het blok door ze met 3-1 te verslaan. Komende dinsdag wordt het zaak opnieuw fel te starten en dit de gehele wedstrijd door te trekken. Ajax-trainer Erik ten Hag:  “We moeten in de return gedisciplineerder zijn en in positie blijven staan. Als je veel balverlies lijdt tegen deze ploeg, dan zijn ze sterk. Maar 3-1 winst is gewoon een hele goede uitgangspositie voor de return in Kiev”, zo zegt een tevreden Ten Hag voor de camera van Veronica.

Donny van de Beek: “Het gaat nog wel heel moeilijk worden daar”

Donny van de Beek scoorde in de Arena al in de tweede minuut van de wedstrijd en daarmee werd de basis gelegd voor de 3-1 overwinning. Toch weet de middenvelder dat het in Kiev heel anders uit kan gaan pakken voor Ajax. “Dit is een prima uitgangspositie, maar het gaat nog wel heel moeilijk worden daar”, aldus Van de Beek. Na de openingstreffer scoorden Hakim Ziyech en Dusan Tadic ook nog voor de club uit onze hoofdstad.

Matthijs de Ligt: “Nu wordt de wedstrijd in Kiev weer de belangrijkste wedstrijd”

Matthijs de Ligt wist enkele aanvallen van de Dynamo Kiev-spelers tijdig af te wenden en toonde daarmee andermaal zijn klasse. In de return verwacht hij echter een sterker team tegen te komen dan afgelopen woensdag: “We zijn er nog niet, maar hebben wel een prima uitgangspositie. Er had zelfs meer in gezeten. Op het einde zag je dat onze krachten wegvloeide en bij hun werd dat juist meer, dat moet in Kiev beter. Nu wordt de wedstrijd in Kiev weer de belangrijkste wedstrijd”, zegt De Ligt tegen Veronica.

Nicolás Tagliafico gaat niet mee naar Kiev

Nicolás Tagliafico reist dinsdag niet mee naar Kiev in de play-offs voor een plek in het hoofdtoernooi van de Champions League. De linksback kreeg woensdag in de thuiswedstrijd een gele kaart en dat is zijn derde in de voorronden, waardoor Tagliafico geschorst is voor de terugwedstrijd. Trainer Erik ten Hag baalt van de schorsing van de Argentijn. “We hebben woensdag wel gezien hoe belangrijk hij voor ons is”, zegt Ten Hag die nog niet wil aangeven wie de vervanger van Tagliafico zal zijn. Ook voor Daley Sinkgraven komt de wedstrijd te vroeg. De trainer zal waarschijnlijk een keus maken tussen Daley Blind en Max Wöber. Beiden spelen liever in de as van het veld. “Maar zij kunnen ook prima als linksback fungeren”, aldus de trainer van Ajax in zijn vooruitblik op de mogelijke opstelling in Kiev.

Aleksandr Khatskevich: “Het zal een hele andere wedstrijd worden in Kiev”

De trainer van Dynamo Kiev Aleksandr Khatskevich zag zijn team verliezen in Amsterdam, maar denkt dat het spel tussen Ajax en Dynamo Kiev nog lang niet gespeelt is. Het vertrouwen in zijn ploeg is nog niet weg bij de trainer. De Oekraïense koploper heeft aan een 2-0 thuiszege genoeg om Ajax uit de Champions League te knikkeren. “En dat is best mogelijk”, zegt Khatskevich overtuigend.De trainer zag de zwakke plekken van Ajax en wil die gaan benutten in het NSC Olimpiyskiy stadion. “In de tweede helft werd duidelijk dat Ajax zich niet goed voelt als wij de bal hebben. We zullen aanvallender gaan spelen, zonder de defensie aan zijn lot over te laten. Het is dan ook zeker nog niet gespeeld”, waarschuwt Khatskevich. “Het zal een hele andere wedstrijd worden in Kiev. Alles wordt daar beslist.”

Wedstrijdoverzicht

Ajax trof Dynamo Kiev in 2010 ook al in de voorrondes van de Champions League. De Amsterdammers speelden toen eerst een uitwedstrijd. Dat duel eindigden door doelpunten van Oleg Gusev (Dynamo Kiev) en Jan Vertonghen in een 1-1 gelijkspel. Eenmaal thuis in Amsterdam trok Ajax aan het langste eind. Luis Suarez en Mounir El Hamdaoui zetten Ajax op 2-0 voorsprong. De penalty die Andriy Shevchenko in de 84ste minuut van de wedstrijd benutte kon Ajax niet meer uit de Champions League seizoen 2010-2011 houden.

Pre-wedstrijdquoteringen voor Dynamo Kiev - Ajax Amsterdam

De bookmakers verwachten een lastige return-wedstrijd tussen Dynamo Kiev en Ajax Amsterdam. Een kopie van het resultaat in 2010 zal Ajax goed doen, maar volgens de bookmakers wordt dat nog een zware opgave. Als we kijken naar de quoteringen, dan gaan die voor beide ploegen vrijwel gelijk op en wordt de thuisploeg 'iets' meer in het voordeel geacht voor het binnenslepen van een overwinning. Winst van Ajax krijgt dan ook een hoge pre-wedstrijdquotering mee: x 2.75 keer je inleg mee. De odds voor winst van Dynamo Kiev staan met x 2.60 keer de inleg niet veel lager aangestipt. Een gelijkspel wordt in het 1X2 spelsysteem met x 3.45 keer de inleg het hoogst beloond!18 + Speel BewustWedden op voetbal is alleen toegestaan bij een leeftijd van 18 jaar of ouder. Speel ten alle tijden verantwoord en vermijd (te hoge) risico’s. Door te gokken op voetbalwedstrijden kan je ook geld verliezen. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De return in de play-offs van de Champions League tussen Dynamo Kiev - Ajax Amsterdam wordt gespeeld op dinsdag 28 augustus om 21:00 uur in het NSC Olimpiyskiy stadion te Kiev. Komt Ajax in de koker voor de loting van de Champions League groepsfase terecht of steekt Dynamo Kiev daar alsnog een stokje voor? Laat jouw voorspelling achter bij de bookmakers en speel mee.[/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers