Champions League
09/12/20194 reacties

Ajax speelt beslissende Champions League-wedstrijd tegen Valencia

Ajax speelt beslissende Champions League-wedstrijd tegen Valencia
Het is erop of eronder komende dinsdag als Ajax thuis in de Johan Cruijff Arena aantreedt tegen Valencia CF. De Amsterdammers staan eerste in de groep, maar verlies tegen Valencia betekent dat de Spanjaarden over Ajax heen wippen en als Chelsea haar duel ‘gewoon’ wint, wordt Ajax veroordeeld tot de Europa League. Echter bij een overwinning is Ajax groepswinnaar en kan het een mooie loting tegemoet zien. Het kan dus nog alle kanten op en dat is ook bij de TOTO goed te zien. De voorspellingen lopen uiteen van 5-0 voor Ajax tot 0-3 voor Valencia. Welke uitslag voorspel jij?

Erik Ten Hag: “Dinsdag uit ander vaatje tappen”

Ajax-trainer Erik ten Hag laat zich niet snel gek maken, ook na de 0-2 nederlaag tegen Willem II niet. Ten Hag is wel realistisch: “Als je deze prestatie aankomende dinsdag op de mat legt, wordt het niks, dat is duidelijk. We moeten dan uit een ander vaatje tappen”, zegt hij tegen FOX Sports.

Omschakelen

Ten Hag verwacht niet dat zijn spelersgroep niet tijdig kan omschakelen: “Dat hebben we vaker gedaan, ook vorig jaar hadden we mindere periodes. Toen speelde we heel slecht tegen Heracles en wisten vervolgens te vlammen in Bernabéu, maar dat we heel anders moeten voetballen dan afgelopen vrijdag dat is kraakhelder.”

“Andere houding tegen Valencia”

Ook de wedstrijd tegen AZ – volgend weekend – werpt zijn schaduw al vooruit bij de Amsterdamse formatie. Ten Hag: “We kijken van wedstrijd naar wedstrijd. We weten dat we een andere houding op het veld moeten brengen tegen Valencia om vervolgens door te gaan in de Champions League en die houding hebben we ook nodig als we op bezoek gaan bij AZ”, zo besluit de Amsterdamse hoofdcoach zijn voorbeschouwing.

Albert Celades (Valencia): “We zullen het heel zwaar krijgen”

Valencia is een crisisclub, zoveel is duidelijk. Enkele weken geleden werd succestrainer Marcelino aan de kant gezet en zijn opvolger Albert Celades maakt er tot nu toe een potje van. Afgelopen weekend won het nog wel van Villarreal: 2-1, maar in de vorige CL-wedstrijd uit bij Chelsea kwam de ploeg van ex-Ajacied Jasper Cillessen niet verder dan 2-2. In de competitie ging het eind vorige maand bovendien onderuit bij Betis: 2-1. “We zullen het heel zwaar krijgen tegen Ajax. Net zoals we het lastig hadden tegen Chelsea. Het zijn beide topteams, maar we zullen afreizen naar Amsterdam met de wil om te winnen.”

“We gaan voor winst in Amsterdam”

Volgens Celades heeft zijn elftal geen keus: “Winnen is voor ons de enige optie. Het is duidelijk dat we door willen in de Champions League en nu Ajax van Lille heeft gewonnen in de vorige match rest ons niets anders dan voor de winst te gaan in de Johan Cruijff Arena”, zo besluit Celades zijn voorbeschouwing op dinsdag.”

Statistieken

De stand in Group H is voorafgaand aan dit duel: Ajax eerste met tien punten, Valencia tweede met acht punten, Chelsea derde met eveneens achter punten, maar vanwege de thuisnederlaag tegen Valencia staan de Engelsen derde. Lille haar rol is uitgespeeld. De Franse equipe staat vierde en laatste met één schamel puntje.

Head 2 Head

Buiten de vorige wedstrijd zijn er nog twee historische duels tussen Ajax en Valencia terug te vinden uit deze eeuw. In het seizoen 2002 en in 2003 speelden beide teams ook tegen elkaar. In 2002 werd het in Valencia 1-1. In maart 2003 kwamen de Spanjaarden naar Nederland om in Amsterdam eveneens op een 1-1 gelijkspel uit te komen. De wedstrijd in Valencia van dit jaar eindigden overigens in een makkelijke 0-3 overwinning voor de ploeg van trainer Ten Hag.

Huidige vorm Ajax

Ajax was lange tijd onverslaanbaar, ongenaakbaar en superieur. Maar daar kwam afgelopen vrijdag plots verandering in. Willem II uit Tilburg wist op bezoek in de Johan Cruijff Arena de koploper van de Eredivisie te verrassen en ging met een 0-2 overwinning op zak terug naar Brabant. Gaat dit ook effect hebben op de wedstrijd van dinsdag tegen Valencia? Of gebeurt hetzelfde als vorig jaar, zoals Ten Hag beschreef na de slechte pot voetbal tegen Heracles?

Huidige vorm Valencia

In La Liga doet Valencia het best aardig sinds de trainerswissel en in de Champions League is acht punten natuurlijk ook lang niet slecht. Maar een absolute topvorm zien we nog niet terug bij de Spaanse formatie. De nederlaag bij Betis Sevilla (op 23 november jl.) is daar misschien wel het beste voorbeeld van.

Lappenmand

Jasper Cillessen zal zeer waarschijnlijk niet in actie komen in de Johan Cruijff Arena. De doelman van Oranje en Valencia heeft last van zijn rug en is twijfelachtig voor dinsdag. Ook Piccini, Diakhaby, Kondogbia en Guedes zitten op dit moment nog in de lappenmand. Bij Ajax geen Quincy Promes en geen David Neres. Beide flankspelers zijn voor langere tijd out. De ziekenboeg van Ajax wordt verder enkel nog bevolkt door Zakaria Labyad.

Prognose

Onze voorspelling bij de bookmakers is: 2-1 winst voor Ajax. Ondanks de dip van vrijdag en de enorme druk die er op deze wedstrijd staat, verwachten wij dat Ajax toch gewoon weer gaat huishouden zoals voorheen. Valencia geeft zich ongetwijfeld niet zonder slag of stoot gewonnen, vandaar de 2-1. Wat denk jij? Check onderstaande odds en laat je voorspelling achter bij VoetbalGokken.nl. Zo wordt voetbal kijken nog spannender!

Quoteringen Ajax – Valencia

Volgens de TOTO is het huidige Ajax van Ten Hag sterk genoeg om zich te bewijzen tegen de Spaanse ploeg Valencia. De hoogste quotering voor dit duel wordt namelijk uitgekeerd als het net van de Spaanse ploeg het meest geraakt wordt. Winst van Valencia levert je x 4.75 keer de inleg op.Een gelijkspel krijgt in het 1X2 spelsysteem een gelijkwaardige quotering mee. Worden de punten verdeeld in de Johan Cruijff Arena, dan wordt jouw inleg x 4.33 keer meer waard. Voor een zege van de Amsterdammers beloont de TOTO je inleg met een odd van x 1.61.
De Champions League wedstrijd Ajax Amsterdam – Valencia CF wordt gespeeld op dinsdag 10 december om 21:00 uur in de Johan Cruijff Arena te Amsterdam. Plukt Ajax de kers van de taart en eindigen de Amsterdammers op de eerste plek in Poule H van de Champions League? Laat Koning TOTO weten wat jouw voorspelling hierop is via VoetbalGokken.nl!

De beste Online Bookmakers