Champions League
17/10/20203 reacties

Ajax treft Liverpool in Champions League Groep D

Ajax treft Liverpool in Champions League Groep D
In Amsterdam staat men te popelen op de komst van Liverpool. Woensdag speelt Ajax in de eerste speelronde van de Champions League groepsfase tegen Engelse kampioensploeg. Kan trainer Erik ten Hag een manier vinden om te winnen van deze Engelse topploeg en de drie punten in Amsterdam houden? Laat jouw voorspelling achter via VoetbalGokken.nl en win!

Erik ten Hag: “Liverpool is een schitterend affiche”

Aanstaande woensdag speelt Ajax in eigen huis tegen Liverpool voor de groepsfase van de Champions League. Ajax-trainer Erik ten Hag kijkt er enorm naar uit om de Engelse grootmacht in de Johan Cruijff Arena te ontvangen. “Liverpool is een topteam, met topspelers. Dit is een affiche dat je altijd wilt spelen. Schitterend om te beleven. Daar moeten wij ons heel goed op voorbereiden”, zegt de trainer van de Ajacieden tegen de NOS.

“Vervelend voor Virgil van Dijk”

Liverpool komt zonder aanvoerder Virgil van Dijk dat afgelopen weekend een zware knieblessure opliep. Ten Hag: “We hoopten dat hij erbij zou zijn, want we willen ons met de besten meten”, geeft Ten Hag aan op de persconferentie. “Die blessure is ontzettend vervelend voor Virgil. Het is altijd naar als je zoiets overkomt”, zegt Ten Hag.

Jurgen Klopp: “Ajax staat voor goed, aanvallend voetbal”

Liverpool is de favoriet van Groep D, maar moet dat nog gaan bewijzen in de komende duels die voor The Reds begint in Amsterdam tegen Ajax. Volgens Liverpool-trainer Jurgen Klopp wordt dat een mooi duel. “Ajax staat voor goed, aanvallend voetbal”, zegt Klopp. “Iedereen weet hoe goed zij twee jaar geleden waren. We hebben wat Nederlanders in de selectie en in onze staf, die kunnen nu al niet wachten op die wedstrijden”, aldus de trainer van de Engelse ploeg in zijn voorbeschouwing op de clash in Amsterdam.

“Wij moeten zonder Virgil door”

Dat Liverpool de komende Champions League wedstrijd zonder Virgil van Dijk moet, doen baart Klopp wel wat zorgen. “Virgil heeft ik weet niet hoe veel wedstrijden op rij gespeeld, mét pijn, maar nu kon hij niet door. Dat ziet er niet goed uit, maar wij moeten door. Wij spelen woensdag tegen de eerste groepswedstrijd tegen Ajax”, besluit Klopp in gesprek met BBC Sport.

Statistieken

In Groep D van de Champions League zijn naast Ajax en Liverpool ook Atalanta Bergamo en het Deense Midtjylland onderverdeeld. Terwijl de Ajacieden tegen Liverpool spelen, gaat Atalanta met onze landgenoten Sam Lammers, Hans Hateboer en Marten de Roon naar Herning in Denemarken.

Head 2 Head

Het is de eerste keer sinds 1966 dat Ajax in een officieel duel tegenover Liverpool staat, maar de Ajacieden speelde deze eeuw ook nog tweemaal tegen Liverpool. In 2003 werd de LG Amsterdam gespeeld. Dit Amsterdam Tournament was een Nederlands vriendschappelijk voetbaltoernooi in Amsterdam. De Amsterdammers wisten knap de nul te houden tegen Liverpool 0-0. Twee jaar eerder wonnen de Ajacieden op ditzelfde toernooi, dat ter gelegenheid van het 700-jarig bestaan van de stad Amsterdam in leven is geroepen, met 3-1 van The Reds.Opmerkelijk: Jurgen Klopp spaarde in de Premier League wedstrijd van afgelopen weekend tegen Everton al enkele sterkhouders waaronder de Nederlander Georginio Wijnaldum.

Huidige vorm Ajax

Ajax speelde voorafgaand aan deze CL-clash een thuiswedstrijd in de Eredivisie. Zondagmiddag werd er met 5-1 gewonnen van SC Heerenveen. De ploeg van trainer Ten Hag verloor net voor de Nations League duels van Oranje nog met 1-0 van FC Groningen, maar de zege op SC Heerenveen zal veel goed maken richting de ontmoeting met Liverpool FC.

Huidige vorm Liverpool FC

Liverpool draait moeizame weken in de Premier League. Afgelopen weekend werd de stadsderby tegen Everton niet gewonnen: 2-2. Daarnaast raakte Virgil van Dijk ook nog eens flink geblesseerd in deze wedstrijd. Net voor de interlandbreak werd er met 7-2 verloren van Aston Villa en ook aan de Carabao Cup kwam dit seizoen al heel snel een eind. Arsenal was, na verlenging, te sterk voor de ploeg van trainer Klopp.

Lappenmand

Ajax-trainer Ten Hag kan woensdag over een fitte selectie beschikken als de Engelse grootmacht naar Amsterdam komt.Liverpool komt zonder Virgil van Dijk naar de Johan Cruijff Arena. Er wordt gevreesd dat de knieblessure van de Nederlandse verdediger lange tijd nodig heeft om te herstellen. Ook Alex Oxlade-Chamberlain (knie), Sadio Mane (corona), Thiago (blessure) en de Braziliaanse doelman Alisson (spierblessure) komen niet naar Amsterdam.

Prognose

Wat ons betreft moet Ajax een goede kans kunnen maken om punten te pakken van Liverpool. Een overwinning zal er volgens ons niet inzitten, maar een gelijkspel wel aangezien The Reds niet in topvorm zijn en ook vedette Virgil van Dijk moeten missen. Onze wedtip is een 1-1 gelijkspel. Denk jij het beter te weten? Ga dan alvast naar de bookmakerspagina van VoetbalGokken en maak die topdeal!

Quoteringen Ajax – Liverpool

De hoogste odd wordt door de Nederlandse bookmakers uitgekeerd als de Ajacieden winnen. Er wordt x 4.20 keer je inleg uitbetaald als de ploeg uit Amsterdam wint.Een gelijkspel krijgt ook een torenhoge odd mee. Zet jij in op een puntendeling in de Johan Cruijff Arena dan kan jouw speelgeld gemiddeld x 3.95 keer zoveel waard worden. Een overwinning van Liverpool is bij de TOTO goed voor een beloning van x 1.69 keer de inleg.
De Champions League wedstrijd Ajax Amsterdam – Liverpool wordt gespeeld op woensdag 21 oktober om 21:00 uur in de Johan Cruijff Arena te Amsterdam. Speel jij mee via de TOTO op dit droomduel van de Ajacieden? Ga voor de hoogste odds en beste deals naar de geselecteerde bookmakers van VoetbalGokken en scoor bij de TOTO!

De beste Online Bookmakers