Champions League
14/09/2014

Arsenal op bezoek bij Borussia Dortmund

Arsenal op bezoek bij Borussia Dortmund
Het Arsenal van Arsène Wenger mag in de eerste wedstrijd in de Champions League direct flink aan de bak. In Duitsland is Borussia Dortmund de tegenstander. Afgelopen weekend speelde Arsenal nog gelijk tegen Manchester City. Op dinsdag is Dortmund de tegenstander in het miljoenenbal van het mondiale voetbal.

Sanchez belangrijk voor Arsenal

Arsenal speelde bij vlagen oogstrelend voetbal tegen City in het eigen Emirates Stadion zaterdag, maar kwam ook enkele keren goed weg. Vooral in de slotfase, toen City de stand gelijktrok (2-2), stond Arsenal onder druk. Een buitenspelgoal van oud-Arsenal speler Nasri werd terecht afgekeurd. De goals van Wilshere en Alexis Sanchez waren wel van grote schoonheid. De laatstgenoemde kwam deze zomer over van Barcelona en lijkt zijn vorm te vinden in het shirt van Arsenal. Dankzij Sanchez werd een definitief CL-ticket veiliggesteld tegen Besiktas (1-0) en in de laatste twee competitieduels scoorde de Chileen twee keer.

Dortmund ziet belangrijke pionnen vertrekken

De vraag is hoe en of de defensie stand houdt tegen Dortmund. De Duitse ploeg stond twee seizoenen geleden nog in de CL-finale tegenover rivaal Bayern. Afgelopen seizoen verloor het spits en vedette Lewandowski, die nota bene de club verruilde voor Bayern. Hetzelfde deed Mario Götze een seizoen eerder. Ondanks dat meerdere spelers in verband werden gebracht met een transfer bleven zowel Reus als Hummels bij Dortmund. Reus stond nadrukkelijk in de belangstelling van Arsenal, terwijl Van Gaal Hummels graag zag komen bij Manchester United.

Dortmund in aanloop naar Arsenal in vorm

Dortmund maakte in de competitie een valse start door het eerste duel te verliezen tegen Leverkusen. De daaropvolgende wedstrijden werden wel gewonnen en daarom lijkt Dortmund in een goede vorm te starten tegen Arsenal. Daarnaast is Kagawa, die afgelopen seizoenen uitkwam voor Manchester United weer terug en verdeelt het spel weer bij Dortmund. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']Het Champions League duel  Borussia Dortmund - Arsenalwordt op dinsdag 16 september 2014 om 20:45 uur gespeeld.Wat denk jij? Kan Arsenal Dortmund in de eerste wedstrijd al een tik uitdelen? Of geeft Dortmund in eigen huis niet thuis en blijven de punten in Duitsland? Speel mee en win![/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers