Champions League
10/08/2020

Atalanta Bergamo treft Paris Saint Germain in kwartfinale Champions League

Atalanta Bergamo treft Paris Saint Germain in kwartfinale Champions League
Onze landgenoten Marten de Roon en Hans Hateboer spelen aanstaande woensdag met Atalanta Bergamo de kwartfinales van de Champions League tegen Paris Saint Germain. De Franse club heeft met Mitchel Bakker ook een Nederlander in de geleden. Bij de TOTO zorgt dit duel voor torenhoge odds! Het duel vindt op neutraal terrein plaats in Estádio da Luz te Lissabon!

Gian Piero Gasperini: “We dromen van halve finale”

Atalanta Bergamo-trainer Gian Piero Gasperini liet in de Serie A al zien hoe sterk zijn team voor de dag kan komen. Gasperini ziet zijn ploeg dan ook niet als underdog woensdagavond tegen PSG. “We hebben een kans en genoeg tijd om ons voor te bereiden.” De 62jarige-trainer heeft beweerd dan ook alleen te kijken naar de kwartfinales en nog niet naar de halve finale. “Op dit moment droom ik ervan om door te gaan en een halve finale te spelen. In de kwartfinales zijn is een enorme prestatie voor ons: we zullen ons best moeten doen om te winnen. Pas als we doorgaan, kunnen we aan de rest denken”, zegt de trainer van Atalanta.

“We hebben kans tegen PSG”

Atalanta heeft door de herstart van de Serie A meer gespeeld dan PSG en dat kan volgens Gasperini een voordeel zijn. “Lang inactief zijn is een moeilijk te analyseren onderwerp. Mogelijk is er een gebrek aan conditie of gewoonte in de spellen. Aan de andere kant zal Paris Saint Germain een groot verlangen hebben om te spelen. Ze zijn een zeer getalenteerd team, onder de kandidaten om de Champions League te winnen. Veel hangt af van Kylian Mbappé, of hij zal spelen of niet. Maar we hebben sowieso een kans en die gaan we proberen te benutten”, zo besluit Gasperini zijn verhaal.

Thomas Tuchel: “Er alles aan doen om te winnen van Atalanta”

Paris Saint Germain-trainer Thomas Tuchel heeft met zijn team twee bekerfinales gewonnen en is officieel landskampioen van Frankrijk, ook al werd die competitie door de coronapandemie niet uitgespeeld. Tuchel hungert met PSG naar succes in Champions League, maar om dat dit jaar al te bereiken moet er wel even gewonnen worden van de ploeg uit Bergamo. “We zullen er alles aan doen om te winnen van Atalanta. Ik heb veel vertrouwen in dit team. Dat wil niet zeggen dat we zeker de Champions League gaan winnen, maar we hebben een geweldig team”, zegt Tuchel vastberaden.

“Geen andere teams die echt beter zijn dan wij”

PSG moet dat woensdag wel zonder vedette Kylian Mbappé zien waar te maken, maar Tuchel verwacht dat ook zonder de Franse topspits zijn team de beste kan zijn. “Het is enorm jammer dat Kylian er niet bij kan zijn, maar ik zie ook zonder hem geen andere teams die echt beter zijn dan wij, ook al zijn de Champions League altijd speciale wedstrijden. We zijn solide, we moeten vertrouwen in onszelf hebben”, blijft Tuchel zijn vertrouwen uitspreken in een goede afloop.

Statistieken

Beide ploegen hadden net voor de coronabreak hun duel in de achtste finales van de Champions League afgerond. Atalanta Bergamo speelden op 10 maart nog bij Valencia CF; waar doelman Jasper Cillessen speelt. Atalanta won er met 3-4 nadat het thuis al zegevierde met 4-1 van de Spaanse ploeg.Paris Saint Germain verloor de achtste finale van en bij Borussia Dortmund met 2-1, maar wist enkele weken later thuis te zegevieren met 2-0. Dat was genoeg om nu tegen Atalanta de kwartfinale te mogen spelen.

Head 2 Head

Het wordt woensdag een bijzondere ontmoeting voor Paris Saint Germain en Atalanta Bergamo. De teams hebben namelijk nog nooit eerder tegen elkaar gespeeld en treffen elkaar nu direct op het hoogste podium in de voetbalwereld!

Huidige vorm Atalanta Bergamo

De Italiaanse Serie A is uitgespeelt nadat het betaald voetbal weer groen licht kreeg om te mogen voetballen. Er moesten nog dertien speelrondes afgewerkt worden. Atalanta Bergamo verloor er één en dat was de laatste wedstrijd van het seizoen tegen Inter (0-2). Atalanta eindigde dankzij die reeks op de derde plek van de Italiaanse competitie en is daarmee verzekerd van deelname Champions League voor komend seizoen.

Huidige vorm Paris Saint Germain

In Frankrijk is de Ligue 1 niet uitgespeeld, dus moest Paris Saint Germain weer in vorm zien te komen met oefenduels. Wel speelden de ploeg van trainer Tuchel twee Franse bekerfinales. Eind vorige maand werd de Coupe de Franse gewonnen van AS Saint-Étienne door een treffer van Neymar (1-0). Een paar dagen later werd de finale van de Coupe de la Lique gespeeld tegen het Olympique Lyon van Memphis Depay. Lyon was lastiger te verslaan door PSG. Er moesten strafschoppen aan te pas komen voordat er een winnaar bekent werd en jawel, dat werd weer PSG.

Lappenmand

Atalanta Bergamo treedt woensdag zonder verdediger José Luis Palomino aan tegen PSG. De Argentijn heeft last van een blessure aan de adductorspier. Ook Josip Ilicic speelt niet mee. De middenvelder heeft een speciale vakantie.Paris Saint Germain mist woensdag sterkhouder Kylian Mbappé. De Franse spits heeft last van een enkelgewricht blessure die hem ook woensdag nog aan de kant zou houden. Layvin Kurzawa kan ook niet in actie komen voor zijn team. Dit in verband met een bovenbeenblessure. Rechtsbuiten-speler Ángel Di María is geschorst voor de kwartfinale tegen Atalanta.

Prognose

Wij voorspellen een lange avond in Lissabon. Daarmee bedoelen we dat het gelijk op zal gaan tussen Atalanta en PSG. Onze wedtip is dan ook een gelijkspel 1-1. Weet jij het beter? Ga dan snel naar de TOTO en zet in.

Quoteringen Atalanta Bergamo – Paris Saint Germain

De bookmakers verwachten dat beide teams aan elkaar gewaagd zullen zijn. De hoogste odd in het 1X2 spelsysteem kun je dan ook verwachten bij een gelijkspel. Momenteel staat die quotering op een gemiddelde van x 3.75 keer je inleg.Een zege van Atalanta Bergamo levert je gemiddeld x 2.85 keer de inleg op. Stoot PSG door naar de halve finale, dan wordt jouw inleg x 2.16 keer meer waard.
De kwartfinale Champions League Atalanta Bergamo – Paris Saint Germain wordt gespeeld op woensdag 12 augustus om 21:00 uur. Het duel wordt op neutraal terrein in Estádio da Luz te Lissabon gespeeld. Wil jij meeprofiteren van de hoogste odds en beste deals van Koning TOTO? Ga dan nu naar de bookmakerspagina van VoetbalGokken.nl en zet vandaag in op jouw favoriet!

De beste Online Bookmakers