Champions League
20/04/2015

Bayern op jacht naar plek in halve finales

Bayern op jacht naar plek in halve finales
Na de pijnlijke 3-1 nederlaag in Portugal moet Bayern Munchen komende dinsdag flink aan de bak om alsnog de laatste vier in het Champions League-toernooi te bereiken. De Duitsers moeten dit klusje zien te klaren zonder Arjen Robben. De Oranje-international is nog altijd niet hersteld van zijn buikspierblessure en dus wacht Bayern een extra zware opgave tegen FC Porto.

Robben hoopt bij winst terug te keren in de halve finale

Arjen Robben moet de beide duels in de kwartfinale dus noodgedwongen aan zich voorbij laten gaan. De Nederlander mikt op een comeback in de halve finale van de Duitse beker tegen Borussia Dortmund: “Daar hoop ik op”, zegt hij tegenover Bild-magazine “Als ik dat duel haal en wij winnen van FC Porto dan ziet het er voor mij allemaal alweer een stuk beter uit”, aldus Robben die volgens eigen zeggen alweer op de fiets zit en binnenkort ook de looptrainingen denkt te hervatten. “Alles verloopt volgens plan. Ik ben op de weg terug en ben keihard aan het werk om weer te kunnen spelen.”Er is gelukkig voor de Duitsers ook goed nieuws te melden vanuit de overvolle ziekenboeg. Trainer Pep Guardiola kan komende dinsdag wel weer rekenen op de diensten van Sebastiaan Schweinsteiger en Philipp Lahm. Schweinsteiger stond de afgelopen twee weken aan de kant vanwege een hamstringblessure en griep. Lahm was er vorige week in Porto wel bij, maar hij miste zaterdag de gewonnen competitiewedstrijd tegen Hoffenheim (2-0) vanwege ziekte. De aanvoerder liet zich zondag echter weer op het trainingsveld zien. Guardiola kan in de belangrijke return dus weer rekenen op deze twee routiniers, maar heeft nog altijd een indrukwekkende lijst afwezigen. Naast Arjen Robben mist hij David Alaba, Mehdi Benatia en Javi Martinez. Ook Franck Ribéry gaat het duel tegen Porto waarschijnlijk niet halen.

Guardoila vol vertrouwen

Volgens trainer Sep Gaurdiola is er nog niets verloren voor het Duitse sterrenelftal: “Het is een lastige uitslag, maar we gaan proberen de scheve situatie recht te zetten. Samen met onze supporters gaan we alles geven in de returnwedstrijd. Wij geven ons niet zo snel gewonnen”, waarschuwt hij Porto op de clubwebsite van Bayern. Ook speler Thomas Muller is optimistisch over de kansen voor zijn ploeg: “We hebben een hoop werk te doen en we hebben het onszelf niet gemakkelijk gemaakt, maar we geloven nog volop in onze kansen om door te gaan naar de halve finale.”De bookmakers trekken in elk geval de knip behoorlijk los mocht FC Porto ook dit duel winnend afsluiten: x 8,25 bij winst voor de Portugezen. Een gelijkspel levert x 5,50 op. Thuiswinst van Bayern wordt ‘slechts’ gewaardeerd met een quotering van x 1,35. Zou de 7-0 overwinning van Bayern tegen Shaktar in de achtste finale van de Champions League daarmee iets te maken hebben? Profiteer van deze extreem hoge notering in de kwartfinale van het kampioenenbal en zet in! [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De wedstrijd Bayern Munchen – FC Porto wordt op dinsdag 21 april 2015 om 20:45 uur gespeeld in de Allianz Arena. Weet Bayern een spectaculaire comeback te maken of gaat FC Porto door naar de laatste vier in de Champions League? Denk jij te weten hoe dit duel eindigt: speel dan mee en win fantastisch geldprijzen! [/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers