Champions League
05/05/20197 reacties

Bookmakers verwachten dat Ajax CL-finale haalt

Bookmakers verwachten dat Ajax CL-finale haalt
De belangrijke wedstrijden voor Ajax volgen zich in een rap tempo op. Slechts drie dagen na de bekerfinale tegen Willem II wacht de return in de halve eindstrijd van de UEFA Champions League en weer een paar dagen later begint de slotfase van de Eredivisie, waarin Ajax moet proberen de landstitel veilig te stellen. De uitgangspositie van het thuisduel in de Champions League is uitstekend. De Amsterdammers wonnen dankzij een ijzersterk spelende Donny van de Beek met 0-1 en zijn bij de bookmakers nu ook dé favoriet voor een finaleplaats.

Erik ten Hag: “Het moet beter dan vorige week”

Het Champions League-sprookje van Ajax blijft maar voortduren en met de 0-1 voorsprong op zak lijkt een finaleplaats er absoluut in te zetten. Toch is coach Ten Hag er allerminste gerust op, zelfs met de thuiswedstrijd nog voor de boeg: “We staan halverwege, zo moet je dat benoemen. Natuurlijk is het een goede uitgangspositie, maar we zullen woensdag beter moeten spelen dan vorige week.”

“Rust bewaren en minder lopen”

De trainer is vooral ongerust over het feit dat Ajax heel diep heeft moeten gaan in Londen. Samen met de bekerfinale en druk van het kampioenschap zou dit weleens kunnen gaan opbreken: “Het heeft ontzettend veel kracht gekost. Dat was een beetje onnodig. Als we langer aan de bal blijven, dan kunnen we meer de rust bewaren en hoeven we minder te lopen. Die ruimtes lagen er. Het was een kwestie van de bal van kant naar kant te spelen. Dat deden we onvoldoende. Desalniettemin is het een heel goede prestatie.”

Ongelooflijk veel power

En die prestatie moet woensdag een vervolg krijgen in de Johan Cruijff Arena, maar Tottenham zal zich daar natuurlijk niet zomaar bij neerleggen: “Zij brengen ongelooflijke power op het veld en wij gaan mee in dat spel”, analyseert Ten Hag de tegenstander. “We moeten wat rustiger aan de bal zijn en als we defensief goed staan, kunnen we wat meer brengen dan in de heenwedstrijd en de Spurs definitief het zwijgen opleggen.”

Hakim Ziyech: “We zijn er nog niet”

Middenvelder Hakim Ziyech is nog altijd een sleutelfiguur bij de ploeg uit Amsterdam. Ook woensdag zal zijn spel van doorslaggevend belang zijn voor het eindresultaat. De Marokkaans international, die in Dronten geboren is, viert dan ook nog geen feestje: “Het is nu zeker geen feest bij ons. Dat zegt misschien ook wel iets over onze kracht. We zijn nu niet aan het juichen na een gewonnen halve finale in de Champions League. We zijn er ook nog niet.”

Vechtwedstrijd

Volgens Ziyech is er een goed strijdplan voor woensdag, letterlijk: “Zij maakten er een ’vechtwedstrijd’ van en zullen dat woensdag misschien ook in Amsterdam gaan doen. Maar wij moeten het dan gewoon doen zoals hier in het eerste half uur. Dan komt het goed.”

Mauro Pochettino: “Alles is nog open”

“In de eerste dertig minuten had Ajax heel veel energie”, blikte Pochettino terug op het eerste duel met Ajax. “Met die goal deden ze ons pijn. Zij waren veel frisser. Maar in de tweede helft hebben we ze ook onder druk gezet, met dank aan een goede invalbeurt van Moussa Sissoko. Die tweede helft geeft ons hoop op een plek in de finale”, benadrukte de oefenmeester van de Premier League-club op de persconferentie.

“Het is nog niet gespeeld”

“We moeten scoren in Amsterdam en we moeten ook winnen”, beseft Pochettino. “Maar dat kunnen we ook. Het is nog echt niet gespeeld.” Achteraf gezien wilde de trainer inzien dat zijn startopstelling met vijf verdedigers niet de juiste was. “Natuurlijk was de vorm niet de goede. En natuurlijk, ik ben niet blij nu. Maar je kan ook niet zeggen of we een beter resultaat hadden gehaald met een andere speelwijze. Het lag vooral aan het gebrek aan energie.” Pochettino vervolgt: “En we waren wat slordig. Hoe we de wedstrijd hebben aangevangen was niet goed. En ik ben de manager dus ook verantwoordelijk.”

Jan Vertonghen

Pochettino verwacht dat Jan Vertonghen op tijd hersteld is voor het beslissende duel van woensdag. De Belg viel al voor de rust uit na een botsing met doelman André Onana. “Hij was duizelig, maar volgens mij gaat het wel weer.”

Christian Eriksen: “Wij maakten Ajax beter”

Voormalig Ajacied Christian Eriksen heeft nog altijd vertrouwen in een goede afloop voor zijn huidige werkgever: Tottenham Hotspur. De Deen denkt wel dat hij en zijn teamgenoten dan uit een ander vaatje moeten tappen: “We moeten echt wat veranderen voor de halve finale return”, zei Eriksen tegen BT Sport. “Wij maakten Ajax beter. Ajax is goed, maar we hebben ze het hele duel geholpen.”

“Hopelijk zaken keren in Amsterdam”

Eriksen baalt van de nederlaag in Londen en dat motiveert hem nog meer voor komende woensdag: “We kwamen niet in de buurt van ons beste niveau. Niemand wil zo spelen als wij in de eerste helft. In de eerste twintig minuten stonden we erbij en keken we ernaar. We kunnen niet blijven praten over de spelers die er niet bijzijn (Heung-min Son en Harry Kane, red.). In een halve finale maakt het niet uit wie er speelt. Het moet beter. We hadden geluk dat zij nog een keer op de paal schoten. Hopelijk kunnen we de zaken keren in Amsterdam.”

Pre-wedstrijdquoteringen voor Ajax - Tottenham

De pre-wedstrijdquoteringen voor de thuiswedstrijd van Ajax tegen Tottenham Hotspur zijn dus in het voordeel van Ajax, want de bookies verwachten dat de Nederlandse ploeg finalist gaat worden. Het goede nieuws voor TOTO-spelers is dat bij een juiste voorspelling het speelgeld sowieso het dubbele waard wordt. Een zege van Ajax in de Johan Cruijff Arena staat op x 2.11 keer de inleg al hoog aangestipt. Een overwinning van de Spurs levert met x 3.30 keer de inleg nog wat meer op. Een gelijkspel krijgt in het 1X2 spelsysteem voor dit duel de hoogste odd mee: x 3.65 keer het ingelegde speelbedrag!De return van de halve finale van de UEFA Champions League Ajax Amsterdam – Tottenham Hotspur wordt gespeeld op woensdag 8 mei om 21:00 uur in de Johan Cruijff Arena te Amsterdam. Kunnen de Ajacieden ook op eigen veld de Engelse club verslaan en daarmee voor het eerst sinds 1995 weer in de finale komen van de Champions League? Of nemen de Spurs het roer over en knikkeren de mannen van Ten Hag alsnog uit het toernooi? Wat er ook gebeurt: maak deze speeldag nog bijzonderder en speel mee met Koning-TOTO via VoetbalGokken! Voorspel deze wedstrijd bij de TOTO, de enige echte bookmaker van Nederland! Ga hier naar TOTO sportweddenschappen & doe jouw voorspelling!

De beste Online Bookmakers