Champions League
28/05/20197 reacties

Champions League finale: Liverpool – Tottenham Hotspur

Champions League finale: Liverpool – Tottenham Hotspur
Iedereen had gehoopt dat Ajax hier zou staan en het leek ook zo te gaan lopen toen de Amsterdammers 2-0 voorkwamen tegen Tottenham. Maar helaas geen Ajax, maar een volledig Engelse Champions League finale dit jaar: verliezend finalist van vorig jaar Liverpool neemt het op tegen Tottenham dat zowel Ajax als PSV wist uit te schakelen in dit Champions League seizoen. Wie pakt de meest begeerde voetbalprijs van het seizoen: topfavoriet Liverpool of toch underdog Tottenham?

Jurgen Klopp: “We kennen de kracht en zwaktes van Tottenham”

Liverpool verloor vorig seizoen de Champions League finale van Real Madrid, maar wist in de halve finale van dit jaar revanche te nemen door die andere Spaanse topploeg – FC Barcelona - in extremis uit te schakelen: een 3-0 achterstand opgelopen in Camp Nou werd in de return omgebogen naar een 4-3 voorsprong. Mede dankzij twee goals van Georgino Wijnaldum. En dat betekent dat Liverpool en trainer Jurgen Klopp opnieuw in de finale staan van het belangrijkste voetbaltoernooi voor clubteams ter wereld: “Liverpool en Tottenham kennen elkaar door en door. We weten alle kracht en zwaktes van Tottenham, maar tegelijkertijd is het een finale. En in finales is alles anders”, blikt hij op de website van UEFA vooruit op de Engelse clash van zaterdag.

“Derde keer hopelijk wel raak”

De kans dat Liverpool dit keer wel wint, is volgens Klopp beste groot. De Duitse oefenmeester beroept zich daarbij op een oud Duits gezegde: ‘al het goede komt in drievoud’ Klopp: “Toen ik nog bij Mainz trainer was miste ik tot twee keer toe promotie en de derde keer was het wel raak. Met Liverpool heb ik nu twee keer de finale mogen spelen en hopelijk is de derde keer de beste keer zodat we dit keer wel als winnaar van het veld lopen.”

Virgil van Dijk: “Ik heb er zin in”

Aanvoerder en vedette Virgil van Dijk zegt in gesprek met The Guardian dat hij totaal niet zenuwachtig is voor de Big One, zoals de Nederlander de finale van aankomende zaterdag noemt. “Ik heb er vooral heel veel zin in, het is niet zozeer dat ik nerveus ben”, aldus de Oranje-international. “Ook voor de Champions League finale van vorig jaar was ik niet zenuwachtig. Ik was juist heel rustig. Ik weet niet hoe dat komt, het is gewoon iets wat ik heb geleerd de afgelopen jaren en daar ben ik erg blij mee. Als je nerveus bent, ben je bang om fouten te maken. Dan komen je kwaliteiten minder goed tot uiting. Ik heb een mindset gecreëerd dat er in het leven wel belangrijkere dingen zijn. Ik hoop wel dat we het nu afmaken en een nog grotere herinnering kunnen realiseren.”

Geslaagd seizoen

Zelfs als Liverpool zaterdag niet wint, spreekt Virgil nog van een geslaagd seizoen: “Het zal pijn doen als we verliezen, maar het is niet het einde van de wereld. Het enige dat we kunnen doen, is alles geven en als zij dan uiteindelijk de betere blijken, valt ons niets te verwijten. We zijn daar nu ook helemaal niet mee bezig. Het enige waar we mee bezig zijn, is zo goed mogelijk spelen en al onze kwaliteiten laten zien. Als we de Champions League winnen, spelen we de volgende wedstrijden om The Community Shield en de Europese Super Cup. We kunnen dus drie prijzen pakken in drie wedstrijden. Daar gaan we voor.”

Mauricio Pochettino: “Liverpool is favoriet”

Tottenham Hotspur-trainer Mauricio Pochettino ontsnapte dit Champions League seizoen al meerdere malen, zo werd de overwinning tegen PSV pas in de laatste minuut gepakt, werd een goal van Manchester City in de slotminuut afgekeurd en pakte het in de slotseconde de winst tegen Ajax. Pochettino plaatst zijn ploeg dan ook maar wat graag in de underdogpositie en zegt op de clubwebsite van Tottenham: “Liverpool is de absolute favoriet. Zij hebben de kwaliteiten om de Champions League te winnen.”

“We bereiden ons voor om te winnen”

Pochettino is dus op zijn hoede, maar tegelijkertijd ook overtuigd van eigen kracht: “Wij bereiden ons voor op een overwinning. Iedereen verwacht een tactisch steekspel tussen beide ploegen, maar ik denk dat emotie de doorslag gaat geven. Wie blijft er rustig en benut de kansen het beste. Liverpool heeft een selectie die daar misschien beter op ingespeeld is, maar wij hebben ook een sterke ploeg. Niemand verwachtte dat wij de finale zouden halen, maar we hebben nu een goede kans om geschiedenis te schrijven”, weet Pochettino te melden bij TalkSport.

Harry Kane op tijd fit

Het goede nieuws voor Pochettino is dat Harry Kane waarschijnlijk op tijd fit gaat zijn voor de komende finale: “Hij zit in de laatste fase van zijn revalidatie”, zegt de trainer van Tottenham Hotspur op de persconferentie over zijn spits. “We hopen dat hij ons van dienst kan zijn. Misschien vanaf de aftrap of anders als invaller.”

Liverpool: Road to the final

Liverpool begon de Champions League campagne direct al sterk door in de poulefase te overheersen. In de knock-outfase rekende het zonder problemen af met Bayern München. Werd het in Duitsland nog 0-0, op Anfield waren The Reds heer en meester en wonnen met 3-1. Daarna was het de beurt aan FC Porto om de Liverpool suprematie te ondergaan. Porto verloor in eigen stadion met 1-4 en moest in Engeland ook nog een 2-0 nederlaag slikken. De halve finale tegen FC Barcelona staat iedereen nog op het netvlies: 3-0 verlies in Spanje en 4-0 winst in eigen huis.

Tottenham: verrassing na verrassing

Voor Tottenham verliep de weg naar de finale over iets meer bobbels en kuilen. In de achtste finale hadden ze met Borussia Dortmund nog geen enkel probleem: 3-0 thuiswinst en een 0-1 zege bij Dortmund. Daarna kwam de thriller tegen Manchester City (1-0 en 3-4) om vervolgens Ajax te treffen. De Amsterdammers vloerden de Spurs op Anfield, een prestatie op zich: 0-1. In de Johan Cruijff Arena kwamen ze vervolgens op 2-0, waarna de finale zeker leek. Tottenham keerde in de tweede helft echter terug tot 2-2 en wist in de slotseconde zelfs de 2-3 te maken. Hierdoor mag Tottenham zich opmaken voor de finale en kijken de Ajacieden lijdzaam toe.

Pre-wedstrijdquoteringen voor Liverpool – Tottenham Hotspur

De TOTO maakt van deze Champions League een echt hoogtepunt door geweldige odds te hanteren! Het begint al bij de pre-wedstrijdquotering voor Tottenham Hotspur. Winnen de Spurs dan krijgen spelers op die uitslag maar liefst x 4,20 hun inleg uitbetaald! Pakt Liverpool met Virgil van Dijk en Georgino Wijnaldum de hoofdprijs? Dan kan je nog altijd rekenen op een verdubbeling van je speelgeld: x 1,91. Een verlenging levert spelers op een draw x 3,50 keer hun inleg op.18 + Speel BewustWedden op voetbal is alleen toegestaan bij een leeftijd van 18 jaar of ouder. Speel ten alle tijden verantwoord en vermijd (te hoge) risico’s. Door te gokken op voetbalwedstrijden kan je ook geld verliezen. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De UEFA Champions League finale 2018 – 2019 wedstrijd Liverpool – Tottenham Hotspur wordt gespeeld op zaterdag 1 juni om 21:00 uur in het Wanda Metropolitano stadion van Atletico Madrid. Doe ook mee en laat je voorspelling achter via VoetbalGokken! Pakt Liverpool eindelijk de Champions League in haar derde poging? Of verrast Tottenham nogmaals en neemt het ook de maat van The Reds? Wacht niet langer en ga snel naar bookmakerpagina en pak de hoogste odds bij deze spannende Engelse Champions League finale!Voorspel deze wedstrijd bij de TOTO, de enige echte bookmaker van Nederland! Ga hier naar TOTO sportweddenschappen & doe jouw voorspelling![/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers