Champions League
11/04/20213 reacties

Champions League return Paris Saint Germain vs Bayern München

Champions League return Paris Saint Germain vs Bayern München
Aanstaande dinsdag vindt in Stadion Parc des Princes de terugwedstrijd van de kwartfinales Champions League plaats tussen Paris Saint Germain en Bayern München. De Franse ploeg wist in het Duitse München te winnen met 3-2 en staat er dus net iets beter voor de Duitse formatie. Welke ploeg gaat er dinsdagavond door naar de halve finale van de UEFA Champions League?

Mauricio Pochettino: “Bayern is geen makkelijke ploeg”

Afgelopen dinsdag won Paris Saint Germain met 2-3 in de Allianz Arena van Bayern in München, maar PSG-trainer Maurico Pochettino weet dat er nog niets gewonnen is. “We zijn niet dom, Bayern is geen makkelijke ploeg. Ze zijn de regerend Europees kampioen, maar ons doel is om dinsdag ons te kwalificeren voor de halve finale”, legt Pochettino uit. Onze landgenoot Mitchel Bakker speelde 45 minuten mee in het duel tegen Bayern.

“Bayern sterk als collectief”

De trainer van PSG is dan ook op zijn hoede als Bayern München dinsdag naar Stadion Parc des Princes komt om de achterstand op zijn ploeg goed te maken. “De kracht van Bayern zit in het collectief”, weet Pochettino. “Als je de Champions League en de Club World Cup wint, is dat omdat je een hele goede groep hebt, niet alleen elf goed presterende spelers”, sluit de trainer van PSG zijn persconferentie af.

Hans-Dieter Flick: “We kunnen het in de return nog omdraaien”

Bayern München speelde de thuiswedstrijd zonder scherpschutter Robert Lewandowski, maar volgens trainer Flick zal het hem daar niet in. “We waren misschien niet erg efficiënt en we hebben onnodige fouten gemaakt die veel pijn doen. Maar ik heb mijn spelers direct na de wedstrijd gezegd dat we dit in de return nog om kunnen draaien. Deze nederlaag verandert niks aan onze ambities”, stelt trainer Flick vast.

“We hebben veel te weinig gescoord”

Bayern maakte twee doelpunten, maar kreeg er drie tegen en dat maakt de situatie in Parijs lastiger. “Natuurlijk hebben we veel te weinig gescoord helemaal als je ziet hoeveel kansen we kregen, maar de manier waarop we speelden was indrukwekkend. Ook wat betreft de mentaliteit kan ik alleen maar lovende woorden spreken over mijn team en dat geeft hoop voor de return”, besluit een strijdbare Flick.

Statistieken

Paris Saint Germain slaagde erin om drie uitdoelpunten te maken. Bayern scoorde thuis twee doelpunten, maar de Duitse ploeg moet er flink op los gaan scoren als zij de halve finale nog willen halen. Mocht PSG in eigen stadion niet het net raken, dan heeft de ploeg uit München genoeg aan een zege.

Head 2 Head

Vorig jaar speelden beide teams de finale van de UEFA Champions League tegen elkaar. Bayern won de eindstrijd met 0-1 door een goal van Kingsley Coman. In de groepsfase van de Champions League seizoen 2017 - 2018 was het Bayern die thuis met 3-1 won, maar in Parijs moest de ploeg uit München buigen voor PSG dat met 3-0 veel te sterk was.

Huidige vorm Paris Saint Germain

In de Franse Lique 1 strijdt Paris Saint Germain wekelijks voor een eerste plek in de competitie. In de Champions League gaat het de ploeg van trainer Pochettino een stuk gemakkelijker af. Bayern werd in eigen huis verslagen.In de achtste finales wist PSG het FC Barcelona van trainer Ronald Koeman al uit te schakelen. In Camp Nou werd het 1-4. In Parijs werd gelijkgespeeld 1-1, maar het was (ruim) voldoende om door te gaan naar de kwartfinales, waarin ze nu ook alweer een voorgift hebben op Bayern.

Huidige vorm Bayern München

In de Bundesliga prijkt Bayern München alweer boven aan de ranglijst en wordt er zelden verloren in dit competitieseizoen. In dit Champions League seizoen denderde de ploeg van trainer Flick ook maar door totdat het PSG in de Allianz Arena trof. In de vorige speelronde wist Die Rekordmeister met 2-1 en 1-4 tweemaal af te rekenen met Lazio Roma.

Lappenmand

Paris Saint Germain mist Layvin Kurzawa (kuitblessure), Mauro Icardi (bovenbeenblessure) en Juan Bernat (gescheurde kruisband) voor de thuiswedstrijd tegen Bayern. Leandro Paredes is geschorst. Een kleine kans is er dat Alessandro Florenzi en Marco Verratti na een ziekteperiode weer kunnen aansluiten aan de selectie van trainer Pochettino.Het is nog afwachten of Robert Lewandowski er dinsdag weer bij kan zijn. De Poolse spits heeft last van opgerekte enkelbanden. Ook Serge Gnabry, Leon Goretzka, Niklas Süle, Ron-Thorben Hoffmann, Douglas Costa en Corentin Tolisso zijn er door blessuren niet bij.

Prognose

Wij denken dat dit seizoen Paris Saint Germain net even wat sterker zal zijn dan Bayern München. Onze wedtip voor het terugduel in Parijs is 2-1 voor PSG. Onderstaand odds-overzicht geeft je een indicatie van de hoogste quoteringen die de bookmakers hanteren voor deze topwedstrijd.

Quoteringen Paris Saint Germain – Bayern München

De hoogste quotering van deze wedstrijd wordt bij Koning TOTO uitgekeerd als het een gelijkspel wordt in Stadion Parc des Princes. Gemiddeld kun je rekenen op een beloning van x 3.70 keer je inleg als het inderdaad een gelijkspel wordt.Een overwinning van Paris Saint Germain staat in het 1X2 spelsysteem genoteerd op x 2.90 keer je speelbedrag. Een zege van Bayern München is goed voor een beloning van x 2.15 keer je ingelegde aantal euro’s.
De return van de UEFA Champions League Paris Saint Germain – Bayern München wordt gespeeld op dinsdag 13 april om 21:00 uur in het Parc des Princes Stadion te Parijs. Weet Bayern de achterstand in Parijs goed te maken of gaat PSG door naar de halve finale van het Miljoenenbal? Speel mee via VoetbalGokken.nl en scoor de hoogste bookmaker odds!

De beste Online Bookmakers