Champions League
29/04/20196 reacties

Champions League-topper: FC Barcelona tegen Liverpool in Camp Nou

Champions League-topper: FC Barcelona tegen Liverpool in Camp Nou
Terwijl heel Nederland kijkt naar Ajax - Tottenham Hotspur is de rest van de voetbalwereld vooral heel druk met FC Barcelona en Liverpool. Barca met Jasper Cillessen in de gelederen treft het Liverpool van Premier League Player of the Year-Virgil van Dijk en de altijd nuttige Georginio Wijnaldum. Beide teams doen het ook in hun eigen competitie zeer goed doen en mogen nu in de halve finale van het miljoenbal uit gaan maken welke ploeg er finalewaardig is. De TOTO heeft zijn al pijlen gericht op deze topwedstrijd in Camp Nou en knoopt daar - speciaal voor jou als voetballiefhebber - zeer hoge pre-wedstrijdquoteringen aan vast.

Ernesto Valverde: “Onze uitdaging is Liverpool”

Bij FC Barcelona zit het met het zelfvertrouwen wel goed. Het team van Ernesto Valverde werd afgelopen weekend landkampioen dankzij een 1-0 overwinning op Levante. El Campione kon echter nog niet uitgebreid vieren, want komende woensdag staat alweer een zeer belangrijk duel op het programma van de Catalanen. Liverpool komt naar Camp Nou en dat wordt volgens Valverde een zware klus. “We zijn nu blij, maar hebben dit seizoen nog meer uitdagingen voor ons. De wedstrijd tegen Liverpool zal wellicht de moeilijkste zijn”, aldus de Barça-trainer over de Engelse tegenstander.

Messcherp

Valverde hoopt dan ook weer op de kunsten van zijn scherpschutter, Lionel Messi. “Hij moet wedstrijdritme houden en scherp blijven, omdat we woensdag weer een belangrijke wedstrijd hebben tegen Liverpool”, zo zegt Valverde tegen de Spaanse media.

Luis Suarez: “Hopelijk finale tegen Ajax”

Barcelona-speler Luis Suarez heeft het droomscenario al helemaal uitgestippeld voor dit seizoen waarin Barcelona ook nog de finale van de Spaanse Beker tegen Valencia gaat spelen. “De treble voor FC Barcelona, de Champions Leaguefinale tegen Ajax en de landstitel voor Liverpool. Als God het wil.” zegt Suárez openhartig aan The Guardian. De aanvaller treft met Liverpool ook al een oude werkgever aan. Na zijn periode bij Ajax speelde hij van 2010 tot medio 2014 voor Liverpool. “Het wordt vreemd om tegen Liverpool te spelen, maar ook heel mooi. We zien het niet als een verplichting om de Champions League te winnen, maar we willen het wel heel graag dus we gaan er vol voor”, aldus Suarez op de persconferentie.

Jürgen Klopp: “Tweede keer op rij in halve finales”

Net als Barcelona maakt ook Liverpool zich klaar voor de heenwedstrijd in de halve finales van de Champions League. Trainer Jürgen Klopp stond met zijn team vorig jaar nog in de finale en verloor dat van Real Madrid. Dit jaar grijpt Klopp naar een nieuwe kans. “We staan voor de tweede keer op rij in de halve finales van de Champions League en dat is geen enkele andere club gelukt. Ik ben heel trots op mijn spelers. We zijn volwassen geworden”, aldus de Duitse trainer in de Engelse media.

“Proberen om Messi af te stoppen”

De grootste uitdaging is ongetwijfeld om sterspeler Lionel Messi tegen te houden. Zelfs met sterke spelers in zijn verdediging zoals onze landgenoot Virgil van Dijk, die als beste Premier League voetballer van het jaar werd verkozen, wordt het een lastige klus. “Dat kan inderdaad wel eens lastig worden”, stelt Klopp met gevoel voor understatement vast. “Iedere ploeg in de Champions League heeft geprobeerd om Messi af te stoppen, maar dat is eigenlijk niet te doen. Toch zullen we het proberen. We zullen ze goed analyseren en vast wel iets vinden waarmee we ze kunnen bestrijden”, aldus Klopp.

Virgil van Dijk: “Het gaat er om dat we het met zijn allen doen”

Virgil van Dijk kijkt uit naar de topwedstrijd in Camp Nou en hoopt alvast een goede stap richting de finale te kunnen maken door van Barça te winnen, maar dan moet hij wel die dekselse Messi af zien te troeven. “Het gaat er om dat we het met zijn allen doen”, zegt Van Dijk tegen het Noorse Viasport Fotboll. Ook Van Dijk weet waartoe Barcelona met Messi toe in staat is. “Het is natuurlijk niet zo dat ik in mijn eentje tegenover hem sta, het is wij tegen iedereen”, zegt de aanvoerder van Oranje. “Ik denk dat dat ook de enige manier is om hem goed te kunnen verdedigen. Messi is de beste speler ter wereld, dus het zal zwaar worden.”

Blesuren

Beide trainers kunnen met een fitte basisselectie van start. Jurgen Klopp heeft met de blessure van de Braziliaanse middenvelder Fabinho de belangrijkste speler die niet is afgereisd naar Camp Nou. De middenvelder raakte afgelopen weekend in de wedstrijd tegen Huddersfield - die overigens met maar liefst 5-0 werd gewonnen - geblesseerd aan het hoofd. Ook Adam Lallana is nog niet terug van een spierblessure. Bij FC Barcelona is het de Braziliaanse wonderkind Rafhina door een knieblessure niet bij de selectie van trainer Valverde.

Statistieken

Het is van 2007 geleden dat beide elftallen elkaar troffen. Barcelona won in maart van dat jaar bij Liverpool met 0-1, terwijl The Reds in Camp Nou met 1-2 hadden wonnen. Op basis hiervan kan geconcludeerd worden dat er van thuisvoordeel geen sprake is. Ook lijkt een gelijkspel niet in het woordenboek van beide clubs voor te komen.

Pre-wedstrijdquoteringen voor FC Barcelona - Liverpool

Bij de bookmakers van TOTO zijn de pre-wedstrijdquoteringen voor de halve finale van de Champions League zeer hoog ingedeeld. Vooral een overwinning van Liverpool levert met x 3.90 keer je inleg erg veel op. Dit is dan ook meteen de hoogste odd die voor deze wedstrijd in het 1X2 spelsysteem te vinden is. Verwacht je een gelijkspel? Ook een gelijkspel krijgt met x 3.90 een hoge quotering mee. Een thuisoverwinning van Barça levert x 1.90 keer het speelbedrag nog bijna het dubbele van je inleg op.18 + Speel BewustWedden op voetbal is alleen toegestaan bij een leeftijd van 18 jaar of ouder. Speel ten alle tijden verantwoord en vermijd (te hoge) risico’s. Door te gokken op voetbalwedstrijden kan je ook geld verliezen. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De halve finale van de Champions League FC Barcelona – Liverpool wordt gespeeld op woensdag 1 mei om 21:00 uur in Camp Nou te Barcelona. Wordt het Barcelona of Liverpool die de eerste stappen naar de finale gaan zetten? Houd de actuele quoteringen van TOTO in de gaten en speel op het juiste moment mee via VoetbalGokken.nl!Voorspel deze wedstrijd bij de TOTO, de enige echte bookmaker van Nederland! Ga hier naar TOTO sportweddenschappen & doe jouw voorspelling![/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers