Champions League
11/08/20196 reacties

CL-voorronde: Ajax krijgt PAOK op bezoek in return

CL-voorronde: Ajax krijgt PAOK op bezoek in return
Ajax speelt aanstaande dinsdag de return van de Champions League voorronde tegen PAOK Saloniki. De Ajacieden verdedigen het gelijkspel 2-2 dat Ajax afgelopen week in de heenwedstrijd wist te behalen. Trainer Erik ten Hag heeft vertrouwen dat die uitslag in Griekenland voldoende basis is om het thuis af te maken. Ook TOTO schat de winstkansen van Ajax hoog in. Welke uitslag voorspel jij?

Erik ten Hag: “Vertrouwen dat het dinsdag goed komt”

Na de wedstrijd in het Griekse Saloniki heeft Ajax afgelopen zaterdag een overtuigende wedstrijd gespeeld in de Eredivisie tegen FC Emmen. Het team van Erik ten Hag scoorde vijf keer en Emmen kreeg geen kans om daar iets aan te doen. Ten Hag is blij met de 5-0 winst op Emmen en ziet dat als een sterke voorbereiding voor dinsdag als Ajax tegen de Griekse kampioen speelt. “Ik heb er vertrouwen in dat het dinsdag tegen PAOK ook goed komt”, aldus de trainer bij FOX Sports.

Ten Hag: “Het moet perfect lopen”

Ten Hag werkt aan de zwakke punten binnen het team en hoopt die er nu uit te hebben. “Vooraf hebben we het over de pressing gehad, die moeten we finetunen. Tegen Vitesse en in de eerste wedstrijd tegen PAOK is dat vaak goed gegaan, maar het moet perfect lopen. Wil je dinsdag resultaat halen, dan moet het honderd procent zijn. Dat alles nog niet goed gaat in deze fase is dan ook logisch. Eigenlijk zitten we voor een deel nog in de voorbereiding”, zei de Ajax-trainer nog bij de TV-zender.

Daley Blind: “Een 2-2 gelijkspel is niet superslecht”

Ook Daley Blind is klaar voor de return tegen PAOK dat voor eigen publiek gespeeld gaat worden. Volgens de verdediger moet Ajax net zo sterk zijn als in het tweede gedeelte van de wedstrijd in Saloniki om de Griekse ploeg te kunnen verslaan. “Uit met 2-2 gelijkspelen is niet wat je wilt, maar ook niet superslecht. Het is aan ons de tweede helft van hier in Griekenland thuis door te trekken. En wij hebben net als PAOK een fantastische aanhang”, zegt Blind in De Telegraaf.

Abel Ferreira: “Wordt lastig in Amsterdam”

Ondanks de zeer aanwezige PAOK-fans zag trainer Abel Ferreira dat zijn ploeg niet meer uit dan een gelijkspel uit het vuur wist te slepen. De return in Amsterdam kan dan ook weleens een hels karwei opleveren voor PAOK, maar de trainer blijft hoop houden op een goede afloop voor de Griekse landkampioen. “Ons doel is helder en blijft hetzelfde. In het voetbal moet je nooit opgeven”, stelt de trainer van de Griekse club vast in VI. “We weten dat het lastig wordt, maar hebben het gevoel dat ook alles mogelijk is. We moeten erg ambitieus zijn, en tegelijkertijd realistisch. We gaan analyseren wat de beste manier is om de return in te gaan”, aldus de voorbeschouwing van de Portugese trainer

Statistieken

Terwijl Ajax zich het afgelopen weekend verzilverde van drie punten tegen FC Emmen in de Eredivisie, kan PAOK zich geheel voorbereiden op de wedstrijd in de ArenA. De Griekse competitie is nog niet begonnen en daardoor kan de ploeg van Ferreira zich honderd procent focussen op het uitduel tegen Ajax.

Terugkeer Mazraoui

Het ziet ernaar uit dat Ten Hag dinsdag weer kan beschikken over Noussair Mazraoui. De rechtsback moest zich in de heenwedstrijd wegens een blessure (bilspier) laten vervangen door Sergiño Dest, maar heeft tegen FC Emmen ruim vijftig minuten kunnen spelen. Mazraoui heeft dan ook een goede indruk gemaakt bij zijn coach. Ten Hag: “Hij heeft zich goed ontwikkeld. Hopelijk gaat hij vechten voor een plek in de basis”, gaf de trainer eerder al aan.

Perr Schuurs

Ook over de kwaliteiten van Perr Schuurs is Ten Hag erg te spreken, maar tegen FC Emmen koos de trainer toch voor Joël Veltman en Lisandro Martínez centraal achterin. “Die hebben het tegen Emmen uitstekend gedaan, maar ik ben ook heel tevreden over Schuurs. We hebben een brede selectie met veel mogelijkheden”, zegt Ten Hag.

Pre-wedstrijdquoteringen voor Ajax Amsterdam - PAOK Saloniki

De pre-wedstrijdquoteringen bij TOTO voor de return van Ajax in de Champions League zijn zeer hoog ingeschaald. Winst van PAOK krijgt met x 7.50 keer de inleg gelijk de hoogste odd (!) van deze wedstrijd mee. Een gelijkspel is goed voor een beloning van x 5.00 keer je speelbedrag. Voor winst van Ajax wordt er met x 1.36 keer de inleg nog altijd een leuke quotering gehanteerd.
De Champions League wedstrijd Ajax Amsterdam – PAOKSaloniki wordt gespeeld op dinsdag 13 augustus om 20:30 uurin de Johan Cruijff Arena te Amsterdam. Weten de Ajacieden in eigen huis definitief af te rekenen met de Griekse club? Speel via TOTO mee op deze zeer belangrijke wedstrijd van Ajax en vul je voorspelling vandaag nog in!

De beste Online Bookmakers