Champions League
08/03/20214 reacties

FC Barcelona moet aan de bak in return Champions League bij PSG

FC Barcelona moet aan de bak in return Champions League bij PSG
FC Barcelona gaat aanstaande woensdag naar Paris Saint Germain. Doel van de reis: de return in de achtste finales van de Champions League. De ploeg van trainer Ronald Koeman heeft nog wat recht te zetten bij de Franse topploeg. De Catalanen verloren in Camp Nou met 4-1 van PSG. Barça moet dus flink aan de bak en die situatie levert torenhoge odds op bij de bookmakers!

Mauricio Pochettino: “Barcelona kan toernooi nog winnen”

Het lijkt haast wel dezelfde situatie te worden als in 2017 toen Paris Saint Germain ook een ruime voorsprong boekte in Barcelona, maar in de return in eigen huis als nog werd gevloerd. Als het aan PSG-trainer Mauricio Pochettino ligt, is dat verleden tijd. “Geschiedenis is geschiedenis en beide ploegen hebben nu andere spelers en trainers. Ik denk dat wij net als Barcelona het toernooi nog kunnen winnen”, stelt Pochettino vast in zijn voorbeschouwing.

“Winnen van Barcelona”

PSG verdedigt woensdag een voorsprong van 4-1 tegen Barcelona. Net als veel trainers kan ook Pochettino niet over een geheel fitte selectie van start gaan in de return. Het is dus nog niet duidelijk welke spelers de klus moeten gaan klaren. “Dat beslissen we op het laatste moment. Wie er ook start, hij zal er staan. Wij willen winnen van Barcelona. We zullen zien wie er doorgaat”, aldus de PSG-trainer voorzichtig aan het slot van zijn vooruitblik richting woensdag.

Ronald Koeman: “De kans is klein dat we doorgaan”

FC Barcelona-trainer Ronald Koeman is aan het rekenen gegaan en weet dat er een zware taak te wachten staat om in de kwartfinales te raken. “Als je thuis met 1-4 verliest, is de kans natuurlijk heel klein dat je nog doorgaat”, zegt Koeman die de hoop niet opgeeft. “We hebben nog steeds fantastische spelers en we kunnen iedereen verslaan. Dat willen we ook tegen de beste clubs van Europa laten zien.”

“PSG is ervaren, goede ploeg”

Koeman gaf toe dat de PSG in Camp Nou ook de betere van de twee was. “PSG heeft laten zien dat het een completer team heeft dan wij”, aldus Koeman. “Fysiek waren ze veel sterker. We wisten dat dit kon gebeuren, want PSG heeft een ervaren en heel goede ploeg, die op veel punten een stuk verder is dan wij zijn”, besluit Koeman zijn voorbeschouwing op de aanstaande return in Parijs.

Statistieken

In de heenwedstrijd in Camp Nou wist PSG-speler Kylian Mbappé driemaal te scoren voor zijn ploeg. Moise Kean maakte het vierde doelpunt voor de Franse ploeg. Onze landgenoot Mitchel Bakker speelde niet in de Champions League wedstrijd, ook de van Barcelona overgenomen Xavi Simons speelde niet mee.Bij FC Barcelona stond Frenky de Jong wel in de basis, maar ook hij kon niet voorkomen dat het 4-1 werd. Lionel Messi was namens Barcelona de doelpuntenmaker van dienst.

Head 2 Head

In 2017 stond FC Barcelona ook achter in de achtste finales van de Champions League. De heenwedstrijd was toen in Parijs en de Fransen wonnen met 4-0. In Camp Nou wist Barcelona legendarisch terug te slaan door met 6-1 te winnen en daarmee alsnog een ronde verder te komen. In 2015 was Barcelona tweemaal de sterkste van de twee. Het werd in de kwartfinales van de Champions League 1-3 en 2-0 beide in het voordeel van Barcelona.

Huidige vorm PSG

Na het bezoek in Camp Nou verloor Paris St. Germain in de Franse Lique 1 met 0-2 van AS Monaco. De twee duels daarna werden wel gewonnen Dijon 0-4 en Girondins Bordeaux 0-1. Toch staat de ploeg van trainer Pochettino niet op de eerste plek van de competitie. Die plaats wordt nog altijd bezet door het Lille dat door Ajax werd uitgeschakeld in de Europa League. Afgelopen zaterdag werd de bekerwedstrijd tegen Brest met 0-3 gewonnen met Mitchel Bakker in de basis.

Huidige vorm FC Barcelona

Na de verloren wedstrijd tegen PSG speelde Barcelona in La Liga tegen Cadiz. Op Camp Nou werd gelijkgespeeld met 1-1 tegen deze middenmoter. Daarna werden er vier duels gewonnen waaronder de bekerwedstrijd tegen Sevilla 3-0. Afgelopen zaterdag won de ploeg van trainer Koeman met 0-2 van Osasuna.

Lappenmand

Een kleine kans is er voor PSG dat Neymar woensdag terug kan keren op het veld. De Braziliaan is hersteld van een blessure aan de adductoren. Ook Alessandro Florenzi is bijna hersteld van diezelfde klachten. Voor Juan Bernat (gescheurde kruisband) en Moise Kean (gezondheidsklachten) komt de wedstrijd tegen Barcelona te vroeg.Trainer Koeman reist zonder Moussa Wagué (Gescheurde patellartendinitis), Philippe Coutinho (ingescheurde buitenmeniscus), Sergio Roberto (spierblessure) en Ronald Araújo (enkelblessure) af naar Parijs.

Prognose

Volgens ons wint Paris St. Germain ook deze wedstrijd van Barcelona. Onze wedtip bij Toto.nl is 2-1 voor de Fransen. Onderstaand odd-overzicht geeft je alvast een beeld van de gemiddelde quoteringen bij bookmaker Koning TOTO.

 Quoteringen Paris St. Germain – FC Barcelona

De pre-odds voor deze return zijn gelijkwaardig ingedeeld ongeacht dat PSG al met één been in de kwartfinale staat. De hoogste odd wordt uitgekeerd bij een gelijkspel. Je kunt x 4.00 keer je inleg terug verwachten als het een gelijkspel wordt in Parijs.Voor een overwinning van FC Barcelona staat de quotering net iets hoger ingeschaald dan voor een zege van PSG. Gemiddeld ontvang je x 2.85 keer je inleg terug als Barça wint. De odd voor een zege van de Franse ploeg staat in het 1X2 spelsysteem van de TOTO op x 2.08 keer je inleg ingedeeld.
De return van de Champions League achtste finales Paris Saint Germain – FC Barcelona wordt gespeeld op woensdag 10 maart om 21:00 uur in Stadion Parc des Princes te Parijs. Ga jij een gokje wagen op een overwinning van Barça of is PSG opnieuw veel te sterk voor de ploeg van trainer Koeman? Laat jouw voorspelling achter bij VoetbalGokken.nl en win!

De beste Online Bookmakers