Champions League
28/08/2020

Gokken op Champions League finale vrouwen: VfL Wolfsburg - Olympique Lyon

Gokken op Champions League finale vrouwen: VfL Wolfsburg - Olympique Lyon
Komende zondag wordt in het Reale Seguros Stadium (San Sebastian) de Champions League finale voor vrouwen gespeeld. In het stadion waar normaal gesproken Real Sociedad haar thuiswedstrijden speelt, strijden VfL Wolfsburg – Olympique Lyon om de eindwinst. Wil jij ook gokken op deze CL-finale? Lees dan onderstaande voorbeschouwing en check de gemiddelde odds!

Stephan Lerch (trainer VfL Wolfsburg vrouwen): “Hard gewerkt voor finaleplaats”

VfL Wolfsburg is bij de mannen geen absolute topclub, maar onder leiding van trainer Stephan Lerch heeft de vrouwenploeg zich wel ontwikkeld tot topteam. Het elftal waarin onze landgenoot Dominique Janssen een basisplaats heeft, is klaar om ook in de finale zich te tonen, zo stelt Lerch aan de vooravond van de wedstrijd tegen Lyon vast: “We hebben hard gewerkt voor deze finaleplaats en zijn vastberaden het karwei zondag tegen Lyon ook af te maken.”

“Strijd en passie”

Lerch neemt na de finale afscheid van de ploeg, maar dat wil niet zeggen dat de wil om met Wolfsburg te winnen ook al verdwenen is. Volgens hem is het best slim om een gokje te wagen op winst van zijn dames: “Met strijd en passie hebben we de eindstrijd behaald, maar met strijd en passie gaan we ook de finale spelen. Het zou geweldig zijn als ik met het winnen van de Champions League mijn tijd hier kan afsluiten.”

Jean-Luc Vasseur (trainer Olympique Lyon vrouwen): “We komen om te winnen”

Olympique Lyon, de ploeg van Shanice van der Sanden, is de titelverdediger in de UEFA Champions League voor vrouwen. Dankzij een knappe 0-1 zege in het Franse onderonsje tegen de vrouwen van Paris Saint Germain kan trainer Jean-Luc Vasseur komende zondag samen met zijn dames die titel verdedigen: “We kijken enorm uit naar de finale en gaan naar San Sebastian om te winnen!”

“Klus is nog lang niet geklaard”

Volgens Vasseur moeten zijn dames nog wel even goed uitrusten na de intensieve halve eindstrijd tegen PSG. “Na die overwinning voelde het een beetje alsof de klus geklaard is, maar de klus is nog lang niet geklaard. Er wacht ons nog een zware finale tegen Wolfsburg. We zullen goed moeten uitrusten om zondag weer boven onszelf uit te kunnen stijgen.”

Statistieken

De vrouwen van VfL Wolfsburg werden afgelopen seizoen opnieuw afgetekend kampioen van Duitsland. In de Bundesliga voor vrouwen verloor het elftal niet één keer. Slechts twee keer speelde de dames gelijk en verzamelde in 22 duels een recordaantal punten van 62. De ploeg van Dominique Janssen (voorheen spelend onder de naam Bloodworth) hield daarmee de vrouwen van Bayern München ruim achter zich: Bayern eindigde het seizoen 2019 – 2020 met 54 punten.De vrouwen van Olympique Lyon zijn al sinds 2007 onafgebroken kampioen van Frankrijk. Afgelopen seizoen werd het echter nog spannend: drie wedstrijden voor het einde speelde Lyon met 0-0 gelijk bij Bordeaux. Hierdoor naderde PSG tot op drie punten. Lyon maakte in het restant echter geen fouten en werd dus opnieuw Frans kampioen.

Head 2 Head

Ook vorig jaar troffen beide ploegen elkaar in de UEFA Champions League. Toen werd er gestreden om een plek in de halve finale. Lyon won die tweestrijd relatief simpel: thuis boekten de Franse equipe een 2-1 zege en in Duitsland werd het zelfs 2-4 voor Lyon.Deze finale is tevens een replay van de eindstrijd uit 2018. Toen duurde het tot en met de verlenging alvorens één van de twee ploegen afstand kon nemen. Na negentig minuten was het 0-0, maar in de extra tijd ging het helemaal los: Lyon won met maar liefst 1-4!

Huidige vorm VfL Wolfsburg

De Duitse vrouwencompetitie begint op 4 september pas, dus er zijn nog geen competitiewedstrijden om de vorm aan af te meten. Wel is er natuurlijk de kwartfinale en de halve finale van de Champions League. VfL Wolfsburg won deze vanzelfsprekend, maar liet ook zien echt een klasse beter te zijn. De kwartfinale tegen Glasgow City werd zelfs met 1-9 gewonnen!In de halve finale werd er gewonnen van FC Barcelona, waar Lieke Martens als invaller slechts een klein deel van de wedstrijd mocht spelen, verslagen: 0-1.

Huidige vorm Olympique Lyon

Lyon bereikte minder overtuigend dan Wolfsburg de finale, maar had ook wat meer tegenstand. In de kwartfinale werd Bayern München uitgeschakeld (2-1) en in de halve eindstrijd werd er met 1-0 gewonnen van PSG. In het duel tegen de landgenoten uit Parijs speelde Van der Sanden als invaller een bescheiden rol.

Prognose

Voor gokkers die het vrouwenvoetbal volgen, is Lyon de absolute favoriet. Ook bij de online bookmakers zien we telkens de naam van Lyon opduiken. Wij verwachten echter geen appeltje-eitje voor de Franse dames, maar gokken op eenzelfde scenario als in 2018: een verlenging.Ten eerste is dat lekker spannend en ten tweede zorgt dat voor een mooie uitkering van de TOTO!

Quoteringen VfL Wolfsburg (v) – Olympique Lyon (v)

De odds voor winst van Wolfsburg staan bij de TOTO op x 3,45 keer het ingelegde speelbedrag. Een zege van Lyon levert gemiddeld x 2,54 keer je inleg op en een gelijkspel zorgt voor de hoogste odds van dit moment: x 3,75.De Woman’s UEFA Champions League finale 2019 – 2020 VfL Wolfsburg – Olympique Lyon wordt gespeeld op zondag 30 augustus en begint om 20:00 uur in het Reale Seguros Stadium gelegen in San Sebastian. Weet jij te voorspellen wie deze wedstrijd gaat winnen? Zet dan nu in via VoetbalGokken.nl en scoor de hoogste odds voor de Champions League voor vrouwen!

De beste Online Bookmakers