Champions League
28/04/20197 reacties

Halve finale Champions League: Bookmakers pakken uit voor Tottenham Hotspur – Ajax Amsterdam

Halve finale Champions League: Bookmakers pakken uit voor Tottenham Hotspur – Ajax Amsterdam
Wat niemand voor mogelijk had gehouden is toch gebeurd: Ajax gaat strijden om een finaleplaats in de UEFA Champions League. De Amsterdammers hebben deze halve finaleplaats zeker niet gestolen, want er werd achtereenvolgens gewonnen van onder meer Bayern München, Real Madrid en Juventus. De volgende horde lijkt misschien makkelijker, maar Tottenham Hotspur kan ook terugkijken op een zeer succesvolle campagne, waarin de Engelsen het al opnamen tegen PSV, FC Barcelona, Inter Milaan en in de kwartfinales te sterk bleef voor Manchester City. De bookmakers bij TOTO gooien er hoge odds tegenaan, waardoor gokken op deze halve finale ervoor kan zorgen dat jij ook tot winnaar wordt gekroond door koning TOTO!

Erik ten Hag: “Ajax geen favoriet tegen Spurs”

Ajax-coach Erik ten Hag wordt volop geprezen om zijn trainerscapaciteiten, inzicht en spel dat hij Ajax laat spelen in de Champions League. Hoewel hij in de Nederlandse competitie nog lang niet zeker is van het kampioenschap, denken veel mensen dat Ajax na al die grote clubs te hebben uitgeschakeld nu ook wel van Tottenham gaat winnen. De trainer zelf denkt er echter anders over en duwt zijn ploeg in de underdogrol: “Wij waren tegen Real Madrid en Juventus ook niet favoriet”, zegt Ten Hag in de aanloop naar de heenwedstrijd van komende dinsdag. “Maar ik heb voor die duels ook gezegd dat we die ploegen kunnen verslaan als we een heel goede dag hebben. Dat zal met de Spurs nu als tegenstander niet anders zijn.”

Frenkie de Jong: “Altijd veel zelfvertrouwen gehad”

Sterspeler Frenkie de Jong heeft ook vertrouwen in een goede afloop in het tweeluik tegen de Spurs, dat dinsdag zijn ouverture kent: “Ik denk dat we altijd wel zelfvertrouwen hebben gehad. Maar ja, als je tegen Bayern München, Real Madrid en Juventus speelt, en je merkt dat je mee kunt of zelfs beter bent, dan groeit het geloof in eigen kunnen. Dinsdag tegen Spurs kunnen we weer een stap zetten”, zegt hij in gesprek met Trouw.

André Onana: “We kunnen gewoon de beker winnen”

Het zelfvertrouwen spat ook van doelman Onana af. De sluitpost van de Amsterdamse ploeg stapt dan met stevige voetbalschoenen het gloednieuwe veld van het Tottenham Hotspur-stadion op. “Toen we vorig jaar juli begonnen met de voorrondes van de Champions League hadden we nooit gedacht dat we in mei nog zouden meestrijden om de Champions League. We gaan onze best doen voor de groepsfase, dachten we toen. Toen we die haalden, verlegden we de grens en gokten we op een verlenging in de Europa League. Maar we mochten verder in de Champions League. De rest is geschiedenis. Nu kunnen we gewoon de beker winnen.”

“Lastig, maar zeker niet kansloos”

Onana vervolgt met een voorspelling waarin duidelijk naar voren komt dat de Ajacieden overstromen van het zelfvertrouwen: “Als je Real Madrid en Juventus verslaat, ben je voor geen club meer bang. Uiteraard, het wordt lastig tegen Spurs, maar kansloos zijn we natuurlijk niet.TOTO Ajax Champions League actie

Mauro Pochettino: “Open, aanvallend en opwindend duel”

Tottenham verloor in de kwartfinales van Manchester City (4-3), maar door de 1-0 thuisoverwinning gingen de Spurs wel door naar de laatste vier. Afgelopen weekend verloor de ploeg Mauro Pochettino in de Engelse Premier League: 0-1 thuis tegen West Ham United. De trainer vond het een beetje oneerlijk dat Ajax dit weekend vrij was en zijn ploeg niet, maar heeft desondanks alle vertrouwen in een spannende pot voetbal.  “Ik voorspel dat de wedstrijden tegen Ajax open, aanvallend en opwindend zullen gaan worden.”

“Ajax is de favoriet”

Pochettino denkt wel te weten hoe de verhoudingen liggen, volgens hem is Ajax op basis van de voorgaande CL-duels de favoriet: “Maar voetbal is niet voorspelbaar. Het gaat in ieder geval een fantastisch tweeluik worden, waarin Ajax in eerste instantie de favoriet zal zijn. Wij gaan proberen die rollen om te draaien. Ik en mijn spelers hebben er nu al zin in. Alles is mogelijk in voetbal!”

Statistieken

De huidige vorm van Ajax lijkt een stuk beter dan die van de Spurs. The Lilywhites – zoals Tottenham ook wel genoemd wordt – verloor in de afgelopen vijf wedstrijden maar liefst driemaal: City in Champions League én in de competitie (1-0) en dus afgelopen weekend van West Ham. Bovendien werden de duels die wél drie punten opleverden maar nipt gewonnen: 1-0 tegen Brighton en 4-0 tegen laagvlieger Hudderfield, waarbij Tottenham pas in de slotfase echt kon uitlopen.Ajax daarentegen wint haar potjes gemakkelijk. Tegen Vitesse won het afgelopen week met 4-2 en tegen Excelsior werd het zelfs 6-2. De lastige uitwedstrijd bij Groningen werd met 0-1 – weliswaar een stuk moeizamer – naar de hand gezet. Uiteraard mag de 1-2 uitzege op Juventus ook niet vergeten worden!

Blessures

Groot probleem aan Engelse kant is het mogelijk ontbreken van topschutter Harry Kane (enkelblessure). Wellicht dat Kane nog op tijd fit kan worden, maar goed voorbereid is hij natuurlijk allerminst. Erik Lamela en Sissoko doen sowieso niet mee. Beide middenvelders liggen voor langere tijd in de lappenmand met respectievelijk een dij- en liesblessure.Ajax kent nauwelijks personele problemen: alleen Mazraoui had te kampen met lichamelijke klachten, maar hij lijkt dinsdag gewoon beschikbaar te zijn voor de ploeg uit Amsterdam. Carel Eiting ligt al lekker overhoop met zijn knie, maar behoorde nimmer tot de vaste basiself.

Pre-wedstrijdquoteringen voor Tottenham - Ajax

De pre-wedstrijdquoteringen bij de bookmakers van de TOTO zijn voor de uitwedstrijd van Ajax zeer gunstig ingedeeld. Winst van de Ajacieden levert je met x 2.80 keer de inleg een hoge beloning op. Voor een thuisoverwinning van de Spurs wordt met x 2.47 keer niet veel minder uitbetaald. De hoogste odd van deze wedstrijd staat genoteerd bij een gelijkspel x 3.40 keer het speelbedrag.18 + Speel BewustWedden op voetbal is alleen toegestaan bij een leeftijd van 18 jaar of ouder. Speel ten alle tijden verantwoord en vermijd (te hoge) risico’s. Door te gokken op voetbalwedstrijden kan je ook geld verliezen. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De halve finale van de UEFA Champions League Tottenham Hotspur – Ajax Amsterdam wordt gespeeld op dinsdag 30 april om 21:00 uur in het Tottenham Hotspur stadion te Londen. Krijgt Ajax het voor elkaar om na Juventus ook de Spurs te verslaan? De Amsterdammers zijn sterk gebleken in uitwedstrijden, dus vele voetbalkenners verwachten een verrassende uitslag! Laat het de TOTO weten wat jouw voorspelling is en wordt dinsdag zelf de winnaar van de halve finale van het Miljoenenbal.Voorspel deze wedstrijd bij de TOTO, de enige echte bookmaker van Nederland! Ga hier naar TOTO sportweddenschappen & doe jouw voorspelling![/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers