Champions League
17/08/2020

Halve finale Champions League: Record odds als Lyon Bayern verslaat!

Halve finale Champions League: Record odds als Lyon Bayern verslaat!
Olympique Lyon is de verrassende halve finalist in de UEFA Champions League. De Franse ploeg versloeg afgelopen weekend Manchester City en mag het daarom woensdagavond opnemen tegen de grote favoriet voor de eindzege: Bayern München. Bij de TOTO zien ze de Duitsers naar de finale gaan. Welke uitslag voorspel jij?

Hans Dieter Flick: “Lyon moeilijkere tegenstander FC Barcelona”

Liefkozend wordt hij Hansi Flick genoemd. De trainer van Bayern München was al populair, maar na de 2-8 overwinning op FC Barcelona kan hij helemaal niet meer stuk bij de fans en bookmakers. Maar volgens Flick moet men zich niet blind staren op die uitslag: volgens de succestrainer was Barça geen schim van zichzelf en wordt het tegen Lyon echt een stuk lastiger. “Olympique Lyonnais zal een tegenstander van een ander kaliber zijn in deze halve finale. Met een coach (Rudi Garcia, red.) die voor mij één van de grootste strategen van deze eeuw genoemd mag worden. Kwalificatie voor de finale zal waarschijnlijk veel moeilijker zijn dan het winnen van onze vorige wedstrijd tegen een zeer zwak Barça-team.”

“Beginnen weer op 0-0”

Desalniettemin probeert Flick ook wel een beetje te genieten van het succes en de complimenten die hij en de club ontvangen: “We zijn allemaal ontzettend blij met hoe het gelopen is, maar we weten ook dat er nog veel werk te verrichten is. Je kan natuurlijk zeggen dat dit een statement is, maar de wedstrijd tegen Lyon begint gewoon weer op 0-0.”

Rudi Garcia: “Bayern nog steeds favoriet”

Voor Lyon verliep de hervatting van de Franse competitie niet goed. De ploeg miste Europees voetbal door als zevende te eindigen in de Ligue 1. Ook de Coupe de Ligue (tegen Paris Saint Germain) ging verloren. Maar in de Champions League pakt de ploeg waar Memphis Depay en Kenny Tete spelen telkens verrassend uit. Trainer Rudi Garcia ziet Lyon, ondanks zeges op Manchester City en Juventus, nog altijd als underdog: “Onze resultaten hebben aangetoond dat we met vertrouwen naar Bayern mogen toewerken, maar we zullen nog steeds de outsider zijn tegen een ijzersterk Bayern München.”

“Schokkend resultaat nodig”

Garcia hoopt dat zijn spelers in staat zijn nogmaals boven zichzelf uit te stijgen om ook Bayern de nodige weerstand te bieden. De Spaanse oefenmeester weet echter ook dat het een keer ophoudt: “We zullen een schokkend resultaat moeten neerzetten, net als tegen Juventus en Manchester City.”

Statistieken

Bayern speelde sinds de hervatting van de Champions League tegen Chelsea en FC Barcelona. Beide duels werden dik gewonnen. Chelsea ging er met 3-0 vanaf, maar dat was nog niks vergeleken met de afgang die Bayern grootmacht FC Barcelona wist te bezorgen: 2-8!Olympique Lyon ging de return tegen Juventus met een 1-0 voorsprong in. Juve zou volgens de kenners dat wel even rechtzetten. Een benutte penalty van Memphis Depay, vroeg in de wedstrijd, gooide roet in het eten. Lyon hield stand, verloor weliswaar met 2-1 maar dat was genoeg voor plaatsing bij de laatste acht. In die kwartfinales walste het onverwacht simpel over Manchester City heen. De 3-1 zege liet niets aan het toeval over: Lyon is on fire!

Head 2 Head

De wedstrijd in Estádio José Alvalade te Lissabon wordt de eerste ontmoeting tussen Bayern en Lyon in tien jaar tijd. In 2010 troffen beide ploegen elkaar ook in de halve finale van de Champions League. Deze ging toen, zoals gebruikelijk, wel over twee duels. Lyon verloor de heenwedstrijd in Duitsland met 1-0, maar moest in Lyon diep buigen: 0-3.

Huidige vorm Olympique Lyon

Lyon verloor twee van haar laatst gespeelde wedstrijden. Tegen Juventus werd er verloren in de return van de achtste finales, maar dankzij de 1-0 voorsprong uit de heenwedstrijden bekerde de Fransen alsnog door. Tegen Paris Saint Germain werd er pas na strafschoppen verloren in de finale van Coupe de Ligue. Voormalig Ajacied Bertrand Traore miste de zesde penalty waardoor Lyon met lege handen achterbleef.De 1-2 overwinning op Manchester City liet echter zien dat er met het vormpeil van Lyon momenteel niks mis is.

Huidige vorm Bayern München

Eigenlijk is het niet nodig om een hele alinea te wijden aan de vorm van Bayern München, want iedereen die een beetje voetbal volgt, weet dat de Duitsers in bloedvorm verkeren en onklopbaar zijn gebleken sinds de coronahervatting.Sterker nog: Bayern heeft in 2020 nog niet verloren! Alleen tegen RB Leipzig liet het een klein steekje vallen. Op 9 februari werd het tegen de andere Duitse halve finalist van de Champions League 0-0.

Lappenmand

Bij Olympique Lyon is iedereen wedstrijdfit. Trainer Garcia kan dus op volle oorlogssterke aantreden tegen Bayern.Bij de Zuid-Duitse landskampioen ontbreekt alleen Benjamin Pavard. De 24-jarige Franse vleugelverdediger mist het duel tegen zijn landgenoten vanwege een bandenblessure. Waarschijnlijk zal hij een eventuele finale, aanstaande zondag, ook moeten missen.

Prognose

De Champions League van dit seizoen is haast niet te voorspellen, maar wij doen toch een poging: 1-3 voor Bayern. Geen verrassing meer, maar gewoon gokken op de grote favoriet! Wij kiezen hierbij voor een handicap: Bayern wint met twee doelpunten verschil van Lyon. Wil jij weten hoe de odds in het 1X2 spelsysteem liggen? Check dan onderstaand overzicht van de gemiddelde quoteringen.

Quoteringen Olympique Lyon – Bayern München

De bookmakers laten er geen gras over groeien: Bayern is de favoriet en dat is te zien aan de odds verdeling. Wint Bayern, dan valt er niemand van zijn stoel. Dus de uitkering is dan ook niet spectaculair: x 1,21. Vandaar dat wij kiezen voor een handicap bij onze prognose. Zodoende loopt de uitkering toch nog mooi op.Denk je dat Lyon het Bayern zo lastig maakt dat er een verlenging komt? Dan moet je zeker inzetten, want de bookies betalen gemiddeld x 6,30 keer je inleg uit als die verwachting uitkomt.Een schokkend resultaat, dat is wat Lyon nodig heeft volgens trainer Garcia. Bij schokkende resultaten horen schokkende odds en dat komt bij de TOTO-quoteringen zeker naar voren. Een absolute top-quotering zien we staan als je nu inzet op winst voor Lyon: x 10,25 (!) keer het ingelegde speelbedrag!
De halve finale in de UEFA Champions League 2019 – 2020 tussen Olympique Lyon - Bayern München wordt woensdag 19 augustus gespeeld in Estádio José Alvalade te Lissabon. De wedstrijd begint om21:00 uur. Anderhalf uur later zal bekend zijn wie er naar de finale van de Champions League gaat of zal er een begin gemaakt worden aan de verlenging. Speel jij ook mee? Zet dan in via VoetbalGokken.nl en pak die hoogste odd!

De beste Online Bookmakers