Champions League
08/12/20202 reacties

Inter treft Shakhtar Donetsk in cruciaal laatste Champions League groepsduel

Inter treft Shakhtar Donetsk in cruciaal laatste Champions League groepsduel
In Groep B van de Champions League is nog geen één team zeker van overwintering in de Champions League. Internazionale staat er het minst goed voor en moet winnen van het sterke Shakhtar Donetsk. Alleen dan maakt Internazionale kans om door te gaan naar de knock-outfase in de Champions League. Voorspel de uitkomsten via VoetbalGokken en pak de hoogste odds!

Antonio Conte: “We zijn klaar voor Shakhtar Donetsk”

Het wordt voor Internazionale met onze landgenoot Stefan de Vrij een cruciale wedstrijd om ook na de winterbreak nog actief te mogen zijn in de Champions League. De huidige nummer vier van Groep D moet winnen. Ook Inter-trainer Antonio Conte ziet zijn team woensdag graag winnen, want er wordt getwijfeld of Conte nog wel aan moet blijven. “Ik denk dat we klaar zijn om Shakhtar Donetsk te ontvangen. We weten dat we goed moeten spelen en geconcentreerd moeten blijven”, zegt de trainer van Inter vastberaden tijdens het wekelijkse perspraatje met de Milanese sportpers.

“Shakhtar is getalenteerd”

Volgens de trainer moet zijn team vooral scherp zijn op de voorhoede van de Oekraïense ploeg. “We moeten Shakhtar geen ruimte geven te laten voor dit team, want ze zijn erg goed in de tegenaanval. Ze zijn getalenteerd, ze zijn snel en ze zijn in staat om zowel hun wedstrijden te winnen tegen Real Madrid als tegen ons. Ik denk dat het plan hetzelfde zal zijn als ze naar Milaan komen. We zullen dus negentig minuten geconcentreerd moeten blijven”, zegt Conte nog.

Luís Castro: “Winnen van Inter is heel belangrijk”

Shakhtar Donetsk staat er in de poule beter voor dan Inter, maar bij verlies in Milaan kan de ploeg van trainer Luis Castro ook met lege handen te komen staan. Er moet dus gewonnen worden van Internazionale om in de Champions League te overwinteren. “Ik kijk nu alleen nog maar naar de volgende wedstrijd. Het is heel belangrijk dat we met volle inzet blijven werken tegen Inter om door te kunnen naar de volgende ronde”, zegt de trainer van Shakhtar.

“Met groot verlangen naar Milaan”

Shakhtar heeft net als veel andere ploegen te maken met veel blessures en gezondheidsproblemen waardoor spelers niet kunnen spelen. Trainer Castro laat zich daardoor niet uit het veld slaan. “Er zijn altijd problemen bij het samenstellen van de kern, maar dat zijn we gewend. Iedereen die zich voorbereidt op het spel werkt met een groot verlangen om het goed te doen. We zullen ons pad blijven volgen. Ik denk dat we het goed gaan doen in Milaan”, besluit Castro.

Statistieken

De spanning is om te snijden in Groep B. De verschillen zijn heel klein in de poule. Borussia Mönchengladbach staat eerste met acht punten. Shakhtar volgt me zeven punten. Ook Real Madrid heeft zeven punten, maar staat wel derde.Inter is met vijf punten de nummer vier in de poule en kan alleen nog vechten om de tweede plek. Inter moet dan wel winnen en vervolgens moet Mönchengladbach dan wel verliezen van Real in Madrid anders is het nog voor niets geweest.

Head 2 Head

Eind oktober speelden de teams tegen elkaar in Donetsk. Het duel werd met 0-0 gelijkgespeeld en dat leverde beide teams een punt op. In augustus dit jaar speelden de ploegen tegen elkaar in de halve finale van de Europa League. In het Merkur Spiel-Arena te Düsseldorf werd behaald wie de finalist zal worden. Inter had duidelijk de overhand en won met 5-0 van de Oekraïense ploeg.

Huidige vorm FC Internazionale Milano

Inter begon deze cruciale voetbalweek met een thuiswedstrijd tegen Bologna in de Serie A. De competitiewedstrijd werd met 3-1 gewonnen en daar moet de ploeg van trainer Conte vertrouwen uithalen voor het treffen met Shakhtar.Vorige week werd door Inter de eerste overwinning in Groep D geboekt. Borussia Mönchengladbach werd met 2-3 verslagen en die uitslag kan woensdag nog weleens heel belangrijk gaan worden.

Huidige vorm FK Shakhtar Donetsk

Afgelopen weekend won Shakhtar met 5-1 van Minaj in de Oekraïense competitie. Enkele dagen daarvoor werd Real Madrid nog verslagen in Stadion NSK Olimpiejsky met 2-0. Vooral die zege zal Shakhtar motiveren het karwei bij Inter Milan af te maken.

Lappenmand

Inter-trainer Conte kan woensdag niet beschikken over Matias Vencino (kneblessure), Radja Nainggolan (spiervermoeidheid) en Aleksandar Kolarov (trainingsachterstand).Shakhtar kan niet beschikken over Yevgen Konoplyanka (gescheurde spier), Viktor Korienko (gescheurde band spronggewicht), Junior Moraes (hamstringblessure), Ismaily (operatie kruisband) en Maksym Malyshev (operatie knie).

Prognose

Onze voorspelling bij de bookmaker is dat Inter – Shakhtar ook dit keer weer een gelijkspel wordt. Voor Shakhtar zal dat nog goed uitkomen, maar voor Inter is het einde verhaal in dit Europese voetbalseizoen. Welke uitslag voorspel jij? Bekijk hieronder alvast de quoteringen die TOTO sportweddenschappen hanteert voor fraaie Champions League affiche!

Quoteringen Internazionale – Shakhtar Donetsk

De quoteringen zijn het hoogst ingedeeld voor een zege van Shakhtar. Met een odd van x 8.40 keer de inleg voor een overwinning van de Oekraïense ploeg belooft de beloning wel heel hoog te worden.Een gelijkspel krijgt met x 5.65 keer jouw speelbedrag ook een zeer hoge quotering mee voor deze laatste groepswedstrijd. Denk jij dat Inter wint en daarmee nog kans maakt op een ticket? Zet dan in op de ploeg uit Milaan en ontvang x 1.28 keer de inleg terug als je gelijk krijgt.
De Champions League wedstrijd FC Internazionale Milano – FK Shakhtar Donetsk wordt gespeeld op woensdag 9 december om 21:00 uur in Giuseppe Meazza te Milaan. Kan Stefan de Vrij met Inter nog doorstoten of gaat de Oekraïense ploeg door naar de knock-outfase van de Champions League? Laat jouw voorspelling achter bij VoetbalGokken.nl en win!

De beste Online Bookmakers