Champions League
03/11/2014

Kan Ajax dit keer wel overtuigen tegen Barcelona?

Kan Ajax dit keer wel overtuigen tegen Barcelona?
Woensdag speelt Ajax thuis in de Champions League tegen Barcelona. De Amsterdammers waren twee weken geleden een maatje te klein voor de grootmacht uit de Catalaanse hoofdstad. Na twee opeenvolgende nederlagen is het vertrouwen wellicht iets weggeëbd in Barcelona. Na het verlies in de Clásico, verloor Barca de thuiswedstrijd tegen Celta de Vigo. Kan Ajax profiteren van de vormdip of is Barca juist extra getergd om resultaat te halen in de Arena?

Ajax rekent simpel af met Dordrecht

In tegenstelling tot Barcelona won Ajax dit weekend wel. In de competitie werd thuis simpel afgerekend met promovendus Dordrecht. Door onder andere twee goals van Schone liep Ajax uit naar 4-0 en zag trainer De Boer alleen maar mooie doelpunten en goede spelers. Een goede generale repetitie voor de Amsterdammers, al beseft De Boer wel dat Barcelona buitencategorie is in het mondiale voetbal. Het zal dus anders moeten dan in Camp Nou, waar Ajax werd overrompeld door de snelle combinaties van Barcelona.

Ajax wordt dol gespeeld in Camp Nou

In de heenwedstrijd was het niveauverschil vooral in de eerste helft, toen Barca op volle oorlogssterkte opereerde, schrijnend. Met speels gemak liep Barcelona uit naar 2-0 en met een beetje fortuin had het 4-0 kunnen staan bij rust. Pas toen Barcelona diep in de tweede helft haar sterspelers Neymar, Iniesta en Messi naar de kant haalde, kon Ajax iets uitrichten. Dit leidde zelfs tot de 2-1 van El Ghazi. Uiteindelijk werd de eindstand door een Catalaanse wisselspeler bepaald op 3-1.

Vormdip Barca in aanloop naar Ajax

Hoewel er sprake was van een niveauverschil, is de situatie waarin Barcelona verkeert anders dan twee weken geleden. Toen was de Spaanse grootmacht nog ongeslagen in La Liga, inmiddels kreeg het twee maal klop in acht dagen. Wellicht dat Ajax met brutaal en frivool voetbal Barcelona kan verrassen in de Arena,zoals dit wel lukte een jaar geleden toen de Amsterdammers met 2-1 wonnen in het miljoenenbal. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De wedstrijd Ajax – FC Barcelona wordt op woensdag 5 november 2014 om 20.45 uur gespeeld in de Amsterdam Arena. Wat wordt het? Kan Ajax net als een jaar geleden laten zien wat het waard is en voor een stunt zorgen? Of weet Barca zich op tijd op te richten en kan oud-Ajaxied - Suarez - laten zien waarom hij van Liverpool naar Barcelona overkwam? Speel mee en win![/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers