Champions League
20/05/201910 reacties

Kwartfinale Champions League: Ajax naar Real Madrid

Kwartfinale Champions League: Ajax naar Real Madrid

Aanstaande dinsdag is het dan eindelijk zover. Het Champions League-avontuur van Ajax Amsterdam gaat dan verder bij Real Madrid. De Ajacieden verloren het heenduel met 1-2 in Amsterdam, maar lieten zich niet op de kop zitten door de Spaanse grootmacht. Deze week reizen de pre-wedstrijdquoteringen de pan uit als Ajax afreist naar Madrid om de achtste finale van de Champions League te spelen. Als we trainer Erik ten Hag mogen geloven is ‘niets onmogelijk’. Wat verwacht jij dinsdag voor uitslag?

Erik ten Hag: “Er is zeker wat mogelijk in Madrid”

Het doelpunt van Hakim Ziyech zorgt ervoor dat Ajax nog een beetje mag hopen in de return van dinsdag. In Amsterdam wist Ajax tot de zestigste minuut de nul te houden totdat Karim Benzema het net van Onana raakte. Ziyech schoot Ajax weer in de wedstrijd met zijn doelpunt vijftien minuten later. Real-speler Marco Asensio rekende af met de Amsterdammers met zijn treffer in de 87ste minuut. Ajax verloor, maar speelde een sterke wedstrijd. Reden genoeg voor trainer Erik ten Hag om niet bij de pakken neer te gaan zitten nu Ajax dinsdag afreist naar Madrid. “Dat zal zeer pittig worden. De kans dat we doorgaan is niet supergroot, maar wel aanwezig. Wie weet wat er mogelijk is als we met dezelfde overtuiging en wilskracht spelen”, zo zegt Ten Hag op Ajaxshowtime.

“Tegen Real Madrid hebben we een heel hoog niveau gehaald”

Al direct na de wedstrijd in Amsterdam was het team van Ten Hag al klaar voor wraak in Madrid. “We hadden het er gelijk over in de trainerskamer. Er is zeker wat mogelijk in Madrid. We hebben goede zaken gedaan en de week goed afgesloten. Ook tegen Real Madrid hebben we een heel hoog niveau gehaald”, aldus Ten Hag.Het goede nieuws voor Ajax is dat Real Madrid geen geweldige week achter de rug heeft. Terwijl de Ajacieden de halve finale wonnen in de KNVB beker tegen Feyenoord (0-3) verloor Real Madrid El Classico in eigen huis met 0-1 en verloor eerder die week ook thuis met alweer 0-3 van FC Barcelona in de Spaanse Copa del Rey. Een goed resultaat zegt Ten Hag: “Die uitslag mag er dinsdag ook staan”, zegt hij met een glimlach.

Frenkie de Jong: “In Spanje moeten we net zo spelen”

Ook Frenkie de Jong hoopt dat zijn team net zo sterk het veld op komt in het Santiago Bernabéu stadion als dat is de Arena. “In Spanje moeten we net zo spelen als we hier thuis hebben gedaan. Met durf en overtuiging. Dan is er nog niets beslist. Voor eigen publiek zal Real ook meer druk voelen”, beweert De Jong tegen de NOS.

Ziyech:  “We hoeven niet bang te zijn”

Net als Frenkie de Jong is ook Hakim Ziyech er klaar voor om er dinsdag tegenaan te gaan. “Als we met dezelfde instelling en lef spelen, hoeven we niet bang te zijn voor het Santiago Bernabéu. Ik denk dat je niet kansloos bent daar als je hetzelfde kunt brengen. Ik ben trots op de ploeg, ik denk iedereen wel”, zegt ook Ziyech tegen de NOS.

Santiago Solari: “Ajax zorgt ervoor dat we tot het uiterste moeten gaan”

De wedstrijd in de Johan Cruijff Arena heeft ook Real Madrid-trainer Santiago Solari de ogen open doen gaan. “Ajax heeft met veel energie gespeeld en zorgde ervoor dat we tot het uiterste moesten gaan. We moesten vol aan de bak voor de overwinning. We hebben gewerkt, geleden en laten zien dat we sterk zijn. Dat gaan we thuis voor eigen publiek weer laten zien”, zei Solari na afloop van de heenwedstrijd in Amsterdam.

“Er zijn geen slechte teams meer”

Maar nu komt Ajax naar het Santiago Bernabéu stadion en zal Solari opnieuw zijn messen moeten slijpen om Ajax uit de Champions League te werken. De trainer onderschat de club uit Amsterdam dan ook niet. “Dit is de Champions League, waar in de achtste finales geen slechte teams meer zijn”, zegt de 42-jarige trainer van de Spaanse club.

Solari spaart Benzema voor de wedstrijd tegen Ajax

Solari speelde afgelopen zondag ook in de La Liga weer tegen FC Barcelona (0-1 verlies voor Real, red.) en spaarde zijn speler Karim Benzema voor de wedstrijd van dinsdag tegen Ajax. “Sinds hij is hersteld van zijn blessure is hij heel belangrijk geweest, zeker tegen Ajax in Amsterdam”, aldus Solari die met Raphael Varane nog een onzekere pion in zijn selectie heeft. Varane kampt met een knieblessure en het is nog de vraag of de Franse verdediger dinsdagavond mee kan spelen. Ook vedette Isco kan wegens een rugblessure mogelijk nog niet meespelen bij de Koninklijke uit Madrid. 

Statistieken

Het is even wat terug in de tijd kijken, maar Ajax heeft weleens gewonnen van Real, ook in Madrid. In 1995 gingen de Amsterdammers er met een 0-2 overwinning vandoor. Een knappe prestatie dat in de ontmoetingen daarna (2010, 2011 en 2012) niet meer gelukt is. In dat laatste jaar wist Ajax overigens nog wel een doelpunt te maken. Derk Boerrigter - die nu uitkomt voor het Schotse Celtic - scoorde voor Ajax nadat de Amsterdammer op 3-0 achterstand waren gekomen. Real-speler Jose Callejon maakte zijn tweede doelpunt van de wedstrijd in de 88ste minuut en hiermee was de definitieve eindstand bepaald: 4-1 in het voordeel van Real. Ook sterspeler Cristiano Ronaldo liet zich die avond zien met een treffer. Het andere Spaanse-doelpunt kwam van Kaka.

Pre-wedstrijdquoteringen voor Real Madrid – Ajax Amsterdam

Voor deze uitwedstrijd van Ajax in en tegen het grote Madrid zijn de pre-wedstrijdquoteringen bij de bookmakers torenhoog ingedeeld. Zo wordt een stunt van de Ajacieden al x 4.75 keer je inleg beloond. Dit is in het 1X2 spelsysteem dan ook de hoogste odd van deze Champions Leaguewedstrijd!Mocht Ajax het voor elkaar krijgen om een gelijkspel uit het vuur te slepen, dan wordt je inleg hierop rijkelijk beloond: x 4.25. Voor een thuiszege van Real Madrid zijn de odds met een gemiddelde van x 1.65 keer het speelbedrag nog altijd best hoog ingedeeld en is het inleveren van een TOTO-formulier meer dan de moeite waard.Bij BET365 sportweddenschappen hebben ze speciaal ter ere van deze achtste finales Champions League een Free Bet actie in het leven geroepen. Bij ieder doelpunt dat Ajax scoort in deze wedstrijd deelt de TOTO een hogere Free Bet uit! Hoe maak je kans? Zet voor minimaal € 5 in op Real Madrid – Ajax en daarna wordt automatisch voor ieder gescoord doelpunt van Ajax in deze wedstrijd wordt de waarde van je Free Bet hoger. Wordt het bijvoorbeeld 2-2, dan ontvang je € 2. Wordt het 4-3, dan ontvang je € 3. De actie loopt van 4 t/m 5 maart 2019 21.00 uur. Nieuwsgierig geworden? Klik hierom naar de speciale actie pagina te gaan! 

De Champions League-wedstrijd Real Madrid – Ajax Amsterdam wordt gespeeld op dinsdag 5 maart om 21:00 uur in Estadio Santiago Bernabéu te Madrid. Krijgt Ajax het voor elkaar om van Real te winnen en zo de kwartfinales van het miljoenenbal te bereiken? Of zijn de Madridlenen thuis (weer) een maatje te groot voor het team van Erik ten Hag? Wat je favoriet voor deze wedstrijd ook is, laat je voorspelling achter bij TOTO en win als jouw uitslag klopt!Voorspel deze wedstrijd bij de TOTO, de enige echte bookmaker van Nederland! 

Wedden op voetbal is alleen toegestaan bij een leeftijd van 18 jaar of ouder. Speel ten alle tijden verantwoord en vermijd (te hoge) risico’s. Door te gokken op voetbalwedstrijden kan je ook geld verliezen.  

De beste Online Bookmakers