Champions League
05/03/2018

Liverpool vol vertrouwen in return tegen FC Porto

Liverpool vol vertrouwen in return tegen FC Porto
Heel spannend wie de volgende ronde bereikt wordt het niet, maar er wordt natuurlijk nog wel gestreden voor de dagzege in de return van de Champions League ontmoeting tussen Liverpool en FC Porto. De Engelsen wonnen het heenwedstrijd in Portugal met maar liefst 5-0, waardoor de ploeg van Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum vrijwel geplaatst is.

Wijnaldum: “Nog niet beslist”

Alle odds zijn in het voordeel van Liverpool, maar Oranje-international Georginio Wijnaldum geeft iedereen die hoopt op spanning nog een vleugje hoop: “Champions Leaguewedstrijden worden over twee wedstrijden beslist. Vorig seizoen dacht iedereen dat Paris St. Germain door was, na de 4-0 overwinning op FC Barcelona. Maar in het tweede duel wist Barça de score alsnog om te draaien in hun voordeel. Het is dus nooit gespeeld”, aldus de uiterst voorzichtige Wijnaldum op de website van The Reds.  

“Porto heeft alles gewonnen sinds wij daar hebben gespeeld”

Ook trainer Jurgen Klopp waant zich op het digitale huis van de club nog niet in de volgende ronde: “We hebben in 2018 een paar mooie wedstrijden gespeeld, maar daar win je geen prijzen mee. Het kampioenschap in Engeland zit er niet meer in. Tegen FC Porto moeten we weer ons beste spel spelen. Sinds de heenwedstrijden hebben zij alles gewonnen in hun competitie, waardoor ze nu vijf punten voorsprong hebben op de eerste achtervolger. Onze jongens zullen dus weer in topvorm moeten zijn en dat zijn ze ook, maar er moet nog veel werk worden verzet om in de prijzen te vallen”, aldus Klopp.Komend weekend wacht Liverpool opnieuw een kraker als ze tegen Manchester United spelen. The Reds staan tweede, United derde in de Engelse Premier League. “Porto wordt zwaar en daarna gelijk United. Het blijft maar komen en komen”, zo stelt Klopp vast. “Porto is heel ervaren en spelen zeer fysiek voetbal. Daarbij komt dat ze altijd goed voetbal spelen, vanuit een gedegen plan. We kijken er naar uit.”

FC Porto-spits Aboubakar versus Virgil van Dijk

Virgil van Dijk maakten in Porto zijn Champions League en mag ook dinsdag weer starten in de basis. Van Dijk zal FC Porto-spits Vincent Aboubakar weer in de bedwang moeten houden. Aboubakar scoorden vijf keer in vijf wedstrijden, maar wist zich in het de vorige wedstrijden geen raad met de Nederlandse verdediger die een uitstekend CL-debuut kende. Georginio Wijnaldum speelt overigens waarschijnlijk niet mee, hij is in de afgelopen dagen ziek geworden en zal waarschijnlijk niet meedoen dinsdag.

FC Porto-trainer Conceição: “Ons doel is kampioen worden”

Waar ze bij Liverpool nog enigszins een voorbehoud maken lijkt FC Porto-trainer Sérgio Conceição de strijdbijl reeds begraven te hebben. In Sportkant DN zegt hij dat het kampioenschap het hoofddoel is voor de Portugese club: “Liverpool is al elf wedstrijden ongeslagen in de Champions League en hebben de op één na beste aanval van alle teams. Het is een sterk elftal, dat consistent speelt en het elke tegenstander moeilijk maakt. Ik zal er niet omheen draaien – zeker na de heenwedstrijd – is zonder enige twijfel het kampioenschap van Portugal ons belangrijkste doel.”

“Karakter getoond na afstraffing door Liverpool”

Conceição is al trots op zijn spelers dat ze het zo ver geschopt hebben in het miljoenenbal: “Wij zijn niet opgewassen tegen teams als Real Madrid, Bayern München of FC Barcelona. Dat wij in maart nog meedoen aan het grootste voetbaltoernooi ter wereld is fantastisch. Dat hebben we bereikt door zelfverzekerd te spelen, met een geweldige ambitie en gedrevenheid, maar na de 0-5 afstraffing door Liverpool zal deze ronde ons eindstation zijn. We moeten de heenwedstrijd zo snel mogelijk vergeten en ik heb gezien dat mijn spelers een geweldig karakter hebben getoond in de wedstrijden na het duel tegen Liverpool en daar ben ik trots op”, aldus de trainer op Ojogo-futebol.

Wedstrijdoverzicht

Naast Wijnaldum ontbreekt ook de Engelsman Clyne bij Liverpool. Hij heeft last van een rugblessure. Bij Porto is het meespelen van een drietal Brazilianen onzeker: Fabiano, Soares en Telles zijn om uiteenlopende redenen in de lappenmand beland.FC Porto zette afgelopen weekend een belangrijke stap richting de felbegeerde Portugese titel door concurrent Sporting Portugal – het team van Bas Dost – opzij te zetten: 2-1. Dost speelde overigens niet mee vanwege een spierblessure.Ook Liverpool tankte vertrouwen voor deze CL-ontmoeting door met 2-0 van Newcastle te winnen. Salah en Mane waren de gevierde mannen aan de kant van The Reds.Liverpool en FC Porto speelden op internationaal niveau één keer eerder tegen elkaar. Ook toen won Liverpool overtuigend. Het heenduel in Portugal was nog spannend: 1-1, maar thuis op Anfield Road werd het 4-1.

Pre-wedstrijdquoteringen voor Liverpool tegen FC Porto

De bookmakers maken ook van deze Champions Leaguewedstrijd weer een groot voetbalspektakel. De pre-wedstrijdquoteringen rijzen de pan uit. In het 1X2 spelsysteem wordt er voor winst van Liverpool al snel x 1.55 keer je inleg uitgekeerd. Voor winst van de uitploeg schroeven de bookies de odds nog wat op. Breekt FC Porto The Reds in eigen stadion, dan wordt jouw inleg hierop x 6.80 keer beloond. Voor een gelijkspel staat met x 4.35 keer de inleg nog een hoge quotering voor je klaar.18 + Speel BewustWedden op voetbal is alleen toegestaan bij een leeftijd van 18 jaar of ouder. Speel ten alle tijden verantwoord en vermijd (te hoge) risico’s. Door te gokken op voetbalwedstrijden kan je ook geld verliezen. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De Champions Leaguewedstrijd Liverpool – FC Porto wordt gespeeld op dinsdag 6 maart om 20:45 uur in het Anfield stadion te Liverpool. Maak deze wedstrijd nog spannender en speel mee op VoetbalGokken.nu en maak kans op waanzinnige prijzen.[/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers