Champions League
30/11/20204 reacties

Loodzwaar uitduel voor Ajax bij Liverpool in Champions League

Loodzwaar uitduel voor Ajax bij Liverpool in Champions League
Aanstaande dinsdag gaat Ajax Amsterdam voor de vijfde speelronde in de groepsfase van de Champions League op bezoek bij Liverpool. De Engelse ploeg staat eerste in poule D en Ajax kan die koppositie bij een overwinning veroveren. Lukt het de Ajacieden om te stunten op Anfield of zijn de The Reds baas in eigen huis? Koning TOTO beloont je graag met hoge odds, dus speel mee via VoetbalGokken.nl en win!

Jurgen Klopp: “Flinke klus om van Ajax te winnen”

Liverpool ervaarde met de heenwedstrijd tegen Ajax een zwaar duel. Trainer Jurgen Klopp is er dan ook niet zo zeker van dat dinsdag de punten snel verdiend zullen worden. “Het klinkt misschien makkelijk om 'even' van Ajax te winnen, maar het wordt een flinke klus met alle problemen die we momenteel hier in Engeland hebben, plus de 'normale' uitdagingen die we al hadden”, zegt Klopp.

“Weinig hersteltijd”

Klopp is niet te spreken over het speelschema van zijn ploeg. Afgelopen woensdag speelde zijn ploeg tegen Atalanta Bergamo die de ploeg van trainer Klopp verloor met 0-2. Zaterdag werd er alweer in de Premier League gespeeld en dinsdag komt Ajax naar Anfield. “We hebben niet veel tijd. We moeten direct herstellen van een wedstrijd en door naar de volgende en dat is in dit geval tegen een sterk spelend Ajax”, aldus Klopp aan het slot van zijn voorbeschouwing op Liverpoolfc.com.

Erik ten Hag: “Wil om van Liverpool te winnen is groot”

Ajax loopt samen met Atalanta Bergamo twee punten achter op Liverpool. Met nog twee duels voor de boeg, wordt het bijzonder spannend welke clubs zich plaatsen de eerste en tweede plek zullen verdienen. Ajax speelt aanstaande dinsdag uit bij Liverpool en speelt tot slot volgende week nog thuis tegen Atalanta. Volgens trainer Erik ten Hag wordt die wedstrijd tegen de Italiaanse ploeg doorslaggevend. “Het maakt niet zoveel uit. Alles draait om de laatste wedstrijd. Wij willen elke wedstrijd winnen en zo zullen we de komende wedstrijd tegen Liverpool ook benaderen”, stelt Ten Hag vast.

“Deze kans benutten”

Ten Hag bedoelt daarmee niet dat zijn team tegen Liverpool gas terug moet nemen en tegen Atalanta alles moet gaan geven. “Als je met zo’n instelling het veld op gaat, loop je vanzelf tegen problemen aan. Ook voor de langere termijn. We moeten onze kans benutten en de trekker overhalen”, besluit Ten Hag.

Statistieken

Liverpool heeft de eerste plek in Poule D van de Champions League te pakken. De ploeg van trainer Klopp heeft negen punten uit vier wedstrijden gehaald. Ajax staat tweede met zeven punten en heeft die plek verdiend door een beter onderling resultaat op Atalanta Bergamo dat derde staat met evenveel punten. Het Deense Midtjylland heeft nog altijd nul punten en zal vierde blijven staan in de poule. Atalanta Bergamo speelt dinsdagavond thuis tegen de ploeg uit Denemarken.

Head 2 Head

Vorige maand kwam Liverpool nog op bezoek bij Ajax in de Johan Cruijff Arena. Het duel werd met 0-1 gewonnen door The Reds. Ajax-speler Nicolas Tagliafico maakte het de ploeg uit Liverpool wel heel gemakkelijk door zijn eigen doelpunt in het net van Andre Onana. Dat euvel moet Ajax nog altijd zien goed te maken. Aanstaande dinsdag hebben de Ajacieden daar de kans voor.

Huidige vorm Liverpool

In de Champions League poule heeft Liverpool al haar duels gewonnen. De openingswedstrijd tegen Ajax werd door een goal van Tagliafico gewonnen, maar de ploeg van trainer Klopp wist zelf niet tot scoren te komen in Amsterdam.Thuis tegen Midtjylland kwamen The Reds wel los. Diogo Jota en Mohamed Salah scoorden voor de club uit Liverpool. De wedstrijd in Bergamo tegen Atalanta werd zelfs met 0-5 gewonnen. Vorige week wist de ploeg van trainer Klopp dat kunstje niet over te doen. Atalanta won met 0-2 in het stadion van Liverpool.In de Engelse Premier League liet Liverpool dure punten liggen door met 1-1 gelijk te spelen tegen Brighton & Hova Albion.

Huidige vorm Ajax

De eerste wedstrijd van de poule viel Ajax rauw op het dak toen de Ajacieden verloren van Liverpool. Die wond werd bij Atalanta Bergamo nog niet helemaal gedicht. Ajax speelden gelijk tegen de Italiaanse ploeg met 2-2.In de derde speelronde werden de eerste drie punten in de poulefase binnengehaald. Bij Midtjylland won Ajax met 1-2. Vorige week kwamen de Denen op bezoek in Amsterdam en ook toen wisten de Ajacieden te winnen met 3-1.In de Eredivisie tankte Ajax vertrouwen door FC Emmen met 0-5 opzij te zetten en zodoende de koppositie te verstevigen.

Lappenmand

Liverpool heeft nog altijd te maken met een overvolle lappenmand. Virgil van Dijk blijft door een gescheurde kruisband nog wel even een vaste klant van de ziekenboeg. Ook Joe Gomez (partellartendinitis problemen), Alex Oxlada-Chamberlain (knieblessure) en Andrew Robertsen (blessure) worden nog niet direct terugverwacht. Trent Alexander-Arnold is wel hard op weg terug. De verdediger herstelt van een kuitblessure.De lappenmand van Ajax is een stuk leger. Mohammed Kudus is de enige speler die sowieso niet mee kan spelen tegen Liverpool. De middenvelder heeft een meniscusblessure.

Prognose

Het zou Ajax een flinke zet richting Europees overwinteren geven als de ploeg van trainer Ten Hag wint van Liverpool, maar wij voorspellen dat niet. Onze wedtip bij de online bookmakers is 3-0 voor de ploeg van trainer Klopp. Mocht Ajax wel winnen en jij hebt dit vooraf voorspeld bij onder andere de TOTO dan kunnen de beloningen hoog oplopen. Bekijk de gemiddelde quoteringen in onderstaand odd-overzicht.

Quoteringen Liverpool – Ajax Amsterdam

De quoteringen zijn het hoogst ingedeeld voor een overwinning van Ajax. Gemiddeld krijg je x 4.35 keer je inleg terug als de Ajacieden het grote Liverpool over de knie krijgen. Een gelijkspel is goed voor een quotering van x 4.20 keer je speelbedrag. Wint Liverpool? Dan kun jij rekenen op een quotering van gemiddeld x 1.63 keer je speelbedrag. Houd de quoteringen in het 1X2 spelsysteem van de TOTO goed in de gaten en zet in op het voor jou gunstigste moment.
De UEFA Champions League wedstrijd FCLiverpool – AFC Ajax wordt gespeeld op dinsdag 1 december om 21:00 uurin het Anfield Stadion te Liverpool. Trekken de Ajacieden deze wedstrijd nu wel naar zich toe en wordt het koploper in Groep D? Jouw voorspelling kan veel waard zijn bij Koning TOTO. Speel dus vandaag alvast mee via VoetbalGokken.nl!

De beste Online Bookmakers