Champions League
08/12/2014

Lukt het Ajax om te overwinteren

Lukt het Ajax om te overwinteren
De Amsterdammers gaan woensdag proberen het felbegeerde ticket voor de Europa League in de wacht te slepen. De ploeg van trainer Frank de Boer moet dan eerst afrekenen met Apoel Nicosia. Dit allesbeslissende duel in groep F van de Champions League wordt geleid door de Spaanse arbiter Carballo.

Gelijkspel op Cyprus goedmaken in Amsterdam ArenA

Een fris spelend Ajax versloeg afgelopen weekend Willem II met maar liefst 5-0. Niet alleen de doelcijfers maar ook het spel deed menig Ajacied weer glunderen van trots. “Het spel swingt weer” zo klonk het na afloop. Die frisse en onbevangen speelstijl moet de Amsterdammers ook 3 punten opleveren in de wedstrijd tegen de Cyprioten. In de uitwedstrijd wist de AFC een punt over te houden aan het duel met Apoel: 1-1. Ajax kwam toen op voorsprong dankzij Andersen, die de rebound van een schot door Schone wist binnen te werken. Een (onterecht) gegeven penalty wegens vermeend hands van Ricardo van Rhijn zorgde voor de 1-1 en dat bleef ook in de tweede helft ongewijzigd.

Ajax op jacht naar derde plek

Om zeker te zijn van de derde plek in de poule en dus van een vervolg in de Europa League hoeft Ajax niet te winnen. De Amsterdammers hebben 2 punten uit 5 duels, de Cyprioten slechts 1 punt (behaald in het thuisduel tegen Ajax). Toch zal men in Amsterdam met niets minder dan 3 punten tevreden zijn. De supporters verwachten een klinkende overwinning, zeker na het prima spel tegen Willem II.

Voorlopig geen Sigthorsson bij Ajax

De 5-0 was absoluut reden tot juichen, maar er was ook een minpuntje. Kolbeinn Sigthorsson viel na 20 minuten geblesseerd uit. De IJslandse spits heeft aan het duel in Tilburg een forse ingescheurde buitenste enkelband overgehouden en staat komende maand aan de kant. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De Champions League wedstrijd tussen AFC Ajax – Apoel Nicosia begint woensdag 10 december om 20:45 uuren wordt gespeeld in de Amsterdam ArenA. Voorspel de uitslag van deze wedstrijd en juich komende woensdag mee als de beslissing valt wie er derde wordt in poule F.[/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers