Champions League
18/02/20197 reacties

Memphis Depay met Lyon tegen FC Barcelona in Champions League

Memphis Depay met Lyon tegen FC Barcelona in Champions League
Komende dinsdag mag Memphis Depay zijn kunsten tonen tegen het grote FC Barcelona. Onze landgenoot draait alweer een goed seizoen bij de Franse club en heeft aangegeven volgend seizoen een stapje hoger te willen. De Champions Leaguewedstrijd van dinsdag tegen Barcelona is voor hem dan ook een uitgelezen kans om te laten zien dat hij dat niveau aankan. Maakt Lyon kans tegen Barça? Laat je voorspelling via VoetbalGokken.nu achter bij TOTO!

Trainer Olympique Lyon: “We hebben misschien een kans dinsdag”

Olympique Lyon gaat dinsdag vooral proberen het fenomeen Lionel Messi in toom te houden. Trainer Bruno Génésio heeft zelfs een heel anti-Messi plan opgesteld: “Het anti-Messi plan is een plan voor het hele collectief. We moeten als ploeg boven onszelf uitstijgen: ik versterk het middenveld om meer druk uit te oefenen op Messi”, zo legt hij uit op de Franse sportwebsite Le Progres. “Door hem uit te schakelen, goed te verdedigen als we de bal niet hebben, dan hebben we misschien een kans dinsdag.”

“We moeten laten zien dat we vertrouwen hebben in Memphis”

Veel zal afhangen van onze landgenoot Memphis, waarvan zelfs zijn eigen teamgenoten zeggen dat hij de ene keer geweldig is en dat andere keer een stuk minder speelt. Trainer Génésio verwacht dinsdag tegen Barça weer een geweldige Memphis te zien, ondanks dat de Nederlander op 10 november vorig jaar zijn laatste goal scoorde voor Lyon: “We moeten laten zien dat we hem vertrouwen. Memphis heeft veel vertrouwen in zichzelf”, zegt Genesio op de persconferentie in aanloop naar het duel tegen Barcelona.

“Memphis creëert kansen”

“Er zijn andere dingen in zijn spel waardoor hij belangrijk is voor het team. Hij creëert kansen waardoor de wedstrijd kantelt en alles op z'n plek valt. Dat hebben we tegen Barcelona echt nodig. We werken veel op afronden. Na de wedstrijd tegen OGC Nice (1-0 verlies, red.) hebben we daar iets meer de nadruk opgelegd. Dat was het doel van de laatste trainingen. Ik zie dat Memphis veel vertrouwen en bereidheid heeft en het team wil helpen. Ik krijg geen signalen dat hij twijfelt aan zijn huidige niveau ten opzichte van een paar maanden geleden. Alles wat ik van hem vraag voert hij goed uit.”

Kenny Tete: “We hoeven voor niemand bang te zijn”

Terwijl Memphis Depay afgelopen weekend werd gespaard voor het Champions League-treffen tegen Barcelona, stond die andere Nederlander bij Lyon ‘gewoon’ in de basis. De verdediger kende een moeilijke tijd in de Franse stad, maar is weer helemaal terug: “Strijders komen altijd weer bovendrijven”, citeert VI hem.

“We hebben veel voetballend vermogen”

Ook in de wedstrijd van dinsdag zal Tete naar alle waarschijnlijkheid weer meedoen, volgens Génésio is de Nederlander momenteel één van de fitste spelers in zijn selectie. Tete zelf heeft er alvast veel zin in: “Tegen toptegenstanders staan we er altijd. We durven druk te zetten en hebben ontzettend veel voetballend vermogen in de ploeg. Plus een flinke dosis agressiviteit in de persoonlijke duels. Tegen Barcelona zullen we al die eigenschappen nodig hebben. We weten allemaal hoe sterk zij zijn, met hun gevarieerde en dynamische aanvalsspel. Maar wij hebben in topwedstrijden bewezen dat we voor niemand bang hoeven te zijn.”

Trainer FC Barcelona: “In topwedstrijden staan we er altijd”

De generale van Barça was ook niet best: het sterrenensemble won heel moeizaam met 1-0 van Real Valladolid, dankzij een benutte strafschop van Messi. FC Barcelona trainer Ernesto Valverde waarschuwt Lyon dat er dinsdag een ander Barça op het veld zal staan en de Spanjaard gebruikt daarbij bijna dezelfde woorden als Tete: “In de topwedstrijden staan we er dit seizoen altijd. Dat verwacht ik dinsdag ook weer. Vandaag lag ons tempo te laag, maar dat zal tegen Lyon anders zijn”, zegt hij tegen de Spaanse media.

Messi: “Barcelona wil de Champions League dit seizoen”

De Blaugrana rekenen ook dinsdag weer op de kunsten van Leo Messi. De Argentijn was afgelopen weekend wederom matchwinner dankzij een benutte strafschop. Dat hij in die wedstrijd tegen Valladolid ook een penalty miste mocht de pret niet drukken. Messi keek na afloop ook snel weer vooruit naar het duel van dinsdag in Lyon: “Ik heb zin om weer in de Champions League te spelen. Het is de unieke competitie en de mooiste wedstrijden worden daar gespeeld. We willen absoluut winnen van Lyon, want Barcelona wil de Champions League eindzege pakken dit seizoen”, vertelt hij op de officiële website van de Spaanse club.

Statistieken

De statistieken spreken in het voordeel van de Catalaanse grootmacht. Terugkijkend na de onderlinge matches vanaf 2001 zien we geen enkele zege voor de Fransen. Wel sleepte Lyon tweemaal een gelijkspel uit het vuur (2-2 in 2007 en 1-1 in 2009). Verder louter Spaanse overwinningen. De laatste keer – ook in de Champions League – was het meest overtuigend: 5-2 ook in 2009.Barcelona heeft de voorbije weken veel moeite in LaLiga. Afgelopen weekend werd er met pijn en moeite gewonnen van Valladolid (1-0). Dit was de eerste driepunter in vier duels, de voorgaande drie wedstrijden (tegen Valencia, Real Madrid en Atletic de Bilbao) eindigden in een gelijkspel. 

Pre-wedstrijdquoteringen voor Lyon – FC Barcelona

Bij het aankruisen van een 1, 2 of een X op het TOTO-formulier bij de online bookmaker horen natuurlijk pre-wedstrijdquoteringen. Bij deze Champions Leaguewedstrijd staan de odds het hoogst als de thuisploeg wint. Speel je op Memphis en Tete hun elftal dan wordt er x 4.20 keer je inleg uitgekeerd als Lyon van Barcelona weet te winnen.Nemen de Catalanen op Franse bodem een optie op de volgende ronde? Dan mogen spelers op een zege van La Blaugrana x 1,79 keer hun inleg retour verwachten. Eindigt het Champions Leagueduel van dinsdag onbeslist, dan volgt er een mooie uitbetaling aan spelers op een gelijkspel: x 3,95.18 + Speel BewustWedden op voetbal is alleen toegestaan bij een leeftijd van 18 jaar of ouder. Speel ten alle tijden verantwoord en vermijd (te hoge) risico’s. Door te gokken op voetbalwedstrijden kan je ook geld verliezen. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De achtste finale UEFA Champions Leaguematch Olympique Lyon – FC Barcelona wordt gespeeld op dinsdag 19 februari om 21:00uur in Parc Olympique Lyonnais te Lyon. Doe mee met de TOTO van voetbalgokken en maak kans op mooie geldprijzen!Voorspel deze wedstrijd bij de TOTO, de enige echte bookmaker van Nederland! Ga hier naar TOTO sportweddenschappen & doe jouw voorspelling! 

De beste Online Bookmakers