Champions League
18/04/2017

Nieuwe inhaalrace FC Barcelona tegen Juventus?

Nieuwe inhaalrace FC Barcelona tegen Juventus?
Het sterrenteam van FC Barcelona moet opnieuw in de achtervolging na een zware nederlaag in de heenwedstrijd. In Turijn werd vorige week met 3-0 verloren. Een onoverbrugbare achterstand, zo lijkt het. Maar Barça bewees in de vorige ronde van Champions League dat zelfs een 4-0 achterstand (tegen Paris St. Germain) niet voldoende is om de Catalanen uit te schakelen. Wat voorspellen de bookmakers voor deze spannende return en hoe verloopt deze week?

Luis Enrique: “We gaan met acht spitsen spelen”

Hoofdcoach Luis Enrique van Barcelona zal bijkans gek worden, want met zoveel kwaliteit in de ploeg mag je natuurlijk nooit zulke forse nederlagen leiden. De Spaanse oefenmeester beseft echter ook wel Juventus geen team vol koekenbakkers is. Toch acht hij zijn team (wederom) niet kansloos: “Ik weet zeker dat we op een bepaald moment dicht bij een comeback zullen zijn. We gaan enorme risico's nemen. Misschien gaan we wel met acht spitsen spelen. We hebben werkelijk niets te verliezen.”

Neymar: “Wij kunnen het flikken”

Sterspeler Neymar hoopt ook nog op een tweede wonder. Hij laat zich daarbij niet alleen inspireren door de stunt tegen PSG, maar ook door zijn vader: “Laatst vertelde mijn vader me wat en dat is in mijn hoofd blijven zitten. Hij zei dat we weliswaar een ander team treffen, maar dat Barcelona altijd hetzelfde zal blijven. En wij kunnen het flikken. We hebben het al eens gedaan en kunnen het nog een keer doen.”De Braziliaan schat de tegenstander van deze keer (Juventus) hoger in dan Paris Saint-Germain, waarvan Barça in de terugwedstrijd met 6-1 wist te winnen: “Juventus is een geweldig team, een formatie die erg gestructureerd is. Dus het gaat lastig worden om het om te draaien. We moeten twee keer zoveel lopen.”Juve-trainer Allegri: “We gaan naar Barcelona om (nog meer) doelpunten te maken”Juventus trainer Massimiliano Allegri was vorige week uitzinnig blij met de 3-0 zege op het grote Barcelona. Volgens hem heeft Juventus nu ook eindelijk het respect in Europa gekregen dat zijn ploeg verdient, toch waakt ook hij voor te veel optimisme: “Iedereen weet waartoe we in staat zijn. Maar Barcelona slaagde er in de achtste finale in om zes keer te scoren in de return, dat moeten we niet vergeten. De eerste stap richting de halve finale is gezet, maar meer ook niet. We gaan naar Barcelona toe met het doel om doelpunten te maken.”

Dani Alves: “Ze zullen me missen bij Barcelona”

Voor Juventus-rechtsback Dani Alves betekent de wedstrijd een ontmoeting met zijn oude club. Afgelopen zomer verliet hij FC Barcelona voor een verblijf in Italië. Voornaamste reden voor zijn vertrek naar de Serie A, was een verslechterde verhouding met de Catalaanse club: “De club veranderde en ik voelde me vaak aangevallen. Daarom zocht ik mijn geluk ergens anders. Door het zwart-witte shirt vond ik dat. Ze zullen me missen bij Barcelona. Ik bracht vreugde in de kleedkamer”, aldus Alves, die hiermee nog wat extra olie op het vuur gooit voor de komende return in Spanje.

Nederlands tintje

Het topduel uit de Champions League ronde van deze week krijgt nog een Nederlands tintje doordat Bjorn Kuipers (en zijn team) zijn aangewezen om het kwartfinaleduel te leiden. Waarschijnlijk is dit ook de enige Nederlandse inbreng. Barça-doelman Jasper Cillessen neemt normaal gesproken plaats op de bank.

Wedstrijdoverzicht

De CL-finale van 2015 ligt ons nog allemaal vers in het geheugen: 1-3 winst voor Barcelona. Maar in 2003 speelden beide elftallen ook al tegen elkaar. Juventus kwam toen als winnaar uit de bus, door in de verlenging (tweemaal 1-1) met 1-2 als winnaar van het veld te stappen. Ook die wedstrijd werd in Nou Camp afgewerkt.Luis Enrique kan woensdag geen beroep doen op Rafinha (knieblessure) en Vidal (enkelblessure). Mascherano in onzeker, maar zit wel bij de selectie. Bij Juventus ontbreekt Pjaca vanwege knieklachten. Of Kean erbij zal zijn is nog de vraag.

Pre-wedstrijdquoteringen voor FC Barcelona - Juventus

De bookmakers zien deze return als een ‘wedstrijd op zich’. De 0-3 tussenstand lijkt niet mee te zijn genomen bij het bepalen van odds. Een weddenschap op dit CL-duel betreft dan ook enkel de uitslag en niet welk team doorstoot naar de halve finale. Als Barcelona wint (ongeacht welke uitslag) levert x 1,53 keer je inleg op. Een gelijkspel wordt met een quotering van x 4,75 een stuk onwaarschijnlijker geacht. Een tweede zege van Juve op rij tegen Barça zien de wedkantoren helemaal niet zitten. Spelers die toch op een Italiaanse zege inzetten, kunnen dan ook een flinke uitkering verwachten als De Oude Dame de overwinning grijpt: x 6,00 keer het ingelegde geld valt je dan ten deel.Wil je echt een klapper maken en denk jij dat FC Barcelona in eigen huis alsnog genoeg doelpunten scoort om naar de volgende ronde van het miljoenenbal te gaan? Maak dan als nieuwe speler gebruik van de exclusieve verhoogde quoteringen bij 888Sport! Je krijgt namelijk bij een juiste uitkomst van deze voorspelling x 17,00 keer je inzet terug!Speel verantwoord en vermijd (te hoge) risico’s. Door te gokken op voetbalwedstrijden kan je ook geld verliezen. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De Champions League-wedstrijd FC Barcelona – Juventus Turijn wordt gespeeld op woensdag 19 april om 20:45 uur in Nou Camp te Barcelona. Zet nu in en volg de tweede inhaalrace van Barcelona met extra spanning. Gaan de Catalanen het opnieuw redden of is Juventus een maatje te groot voor de kampioensploeg? [/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers