Champions League
30/09/2018

Pak X 16.00(!) bij stunt Ajax tegen Bayern Munchen

Pak X 16.00(!) bij stunt Ajax tegen Bayern Munchen
Voor Ajax Amsterdam staat komende dinsdag de zware Champions Leaguewedstrijd tegen Bayern München gepland. Het team van Erik ten Hag is er na de thuisoverwinning op AEK Athene klaar voor om het tegen de Duitse grootmacht op te nemen in de Allianz Arena. De bookmakers kunnen niet wachten op de aftrap. De pre-wedstrijdquoteringen vormen alvast een mooie opwarming voor alweer een heerlijk avondje Champions League voetbal.

Erik ten Hag: “Bayern München is natuurlijk de grote favoriet”

Met de gewonnen thuiswedstrijd tegen het Griekse AEK Athene (3-0) prijkt Ajax met drie punten bovenin poule E. Ook Bayern München heeft zijn eerste wedstrijd gewonnen. Het werd uit bij Benfica 0-2 voor de Duitse ploeg. Ajax-trainer Erik ten Hag beseft dat zijn team in München voor de Leeuwen gegooid wordt. “Bayern München is natuurlijk de grote favoriet in de groep, ze hebben ook dit seizoen een geweldig elftal.

Ten Hag: “Wedstrijden tussen Nederlandse en Duitse clubs altijd iets speciaals”

Ten Hag was tussen 2013 en 2015 trainer van het tweede elftal van Bayern München en werd daarmee zelfs kampioen. Dinsdag wordt voor de coach dus het weerzien met zijn voormalige werkgever. “Geweldig om daar weer terug te komen”, laat Ten Hag weten op VI. “Bayern München is echt mijn club geworden. De club, de stad, het stadion. Het is ook voor velen een voorbeeldclub. En voor de supporters is het ook een prachtige tegenstander. Daarnaast hebben wedstrijden tussen Nederlandse en Duitse clubs altijd iets speciaals.”

“Arjen Robben stuurde mij direct een bericht”

Na de loting stroomde de telefoon van Ten Hag over met berichten. Met een iemand in het bijzonder, Arjen Robben. “De appjes stroomden binnen. Ik heb met veel mensen in en rond de club nog contact. Ook Arjen Robben stuurde direct een bericht. Hij kijkt ook uit naar de duels tussen Ajax en Bayern München. Sowieso is het mooi dat hij voor even zal terugkeren in Nederland. Robben is de beste Nederlandse voetballer van de laatste jaren en hét uithangbord van creativiteit”, aldus Ten Hag.

Mathijs de Ligt klaar voor Bayern

Goed nieuws voor Ajax is dat Mathijs de Ligt voor dinsdag waarschijnlijk weer wedstrijdfit zal kunnen starten tegen Bayern München. De Ligt mistte door een blessure de Eredivisiewedstrijd tegen PSV en ook de bekerwedstrijd tegen amateurploeg Ter Werve moest de 19-jarige verdediger aan zich voorbij laten gaan.

Klaas-Jan Huntelaar: “Bayern is natuurlijk van een hoger niveau”

Klaas-Jan Huntelaar weet door zijn carrière in de Duitse Bundesliga bij Schalke’04 heel goed wat Ajax dinsdagavond aantreft in München. Maar de spits van Ajax is positief. “Alles is mogelijk. Bayern is natuurlijk van een hoger niveau. Dat is de favoriet in de groep. Maar ik kan niet voorzien wat daar gebeurt. Wij willen het hoogst haalbare”, aldus Huntelaar op Voetbalzone.

Arjen Robben: “Ik voel me erg, erg fit”

Voor Arjen Robben lijkt de tijd stil te staan. De aanvaller van Bayern heeft Oranje vaarwel gezegd, maar blijft het in de Bundesliga nog altijd goed doen. Dit seizoen heeft Robben al vijf maal het net geraakt voor zijn team en met nog twee doelpunten te gaan, heeft Robben de magische 100 Bundesliga doelpunten bereikt. “Ik ben nu 34 jaar oud en ik wil van ieder moment genieten. Je moet je blijven realiseren hoeveel geluk je hebt om iedere wedstrijd weer in een volle Allianz Arena te mogen spelen. Daar moet je ook van kunnen genieten. Ik weet niet hoe lang ik het nog volhoud, maar ik voel me op dit moment niet als een 34-jarige. Ik voel me erg, erg fit. Hopelijk blijft dat nog lang zo en kan ik plezier in het spel blijven houden. Daar hoop ik op, want alleen zo kun je ook succesvol zijn”, zo zegt Robben op de clubwebsite.

Arjen Robben: “Ajax heeft veel talent”

Desondanks verheugt Robben zich op de thuiswedstrijd tegen Ajax. “Ik ken die jongens uit Amsterdam een beetje. Zij hebben veel talent, het doet me zeer goed om dat te zien. Het Nederlands elftal komt ook weer een beetje terug, ik kijk er met veel plezier naar. Ik verheug me ook enorm op deze wedstrijd”, aldus de oud Oranje-interland.

Niko Kovac: “We moeten op volle sterkte zijn dinsdag”

Bayern München-trainer Niko Kovac won met zijn team de eerste Champions Leaguewedstrijd in Poule E tegen Benfica met 0-2. Daarmee is de druk van de ketel, maar dat wil volgens Kovac niet zeggen dat zijn team niet honderd procent moet geven in de Allianz Arena tegen Ajax. “Bayern is recordkampioen in eigen land en hetzelfde geldt voor Ajax. Het is een erg interessante tegenstander en het zal moeilijk worden om tegen hen te spelen. Daarom moeten we op volle sterkte zijn dinsdag en ons niet kunnen permitteren om niet hoog in de concentratie te zitten”, aldus Kovac op Ajaxshowtime.

Wedstrijdoverzicht

Ajax en Bayern München hebben geen rijk verleden met elkaar, maar in de laatste 25-jaar speelden de teams vier keer een Champions Leagueduel tegen elkaar. Precies veertien jaar geleden speelden de Amsterdammers ook een Champions Leaguewedstrijd in München. Bayern won toen met 4-0 door drie punten van oud-Feyenoorder Roy Makaay, maar de return in Amsterdam hielden de Ajacieden met een gelijkspel 2-2 veel beter stand tegen de Duitse topploeg. De doelpuntenmakers voor Ajax waren toen de Tsjech Tomas Galasek en de Roemeen Nicolae Mitea. In 1995 wisten de Amsterdammers met 5-2 thuis te winnen en bleef het in de Duitse stad 0-0.

Pre-wedstrijdquoteringen voor Bayern München – Ajax Amsterdam

De bookmakers hebben de pre-wedstrijdquotering voor een stunt van Ajax in München hoog ingeschaald. Op je inleg op winst van de Ajacieden wordt x 16.00 (!) keer uitbetaald. Ook als Ajax met een punt naar Amsterdam terug kan keren levert u als speler aardig wat op. De odd voor een gelijkspel staat namelijk op x 7.60 keer je inleg. Voor winst van Bayern staat in het 1X2 spelsysteem een quotering van x 1.21 keer de inleg voor je klaar.18 + Speel BewustWedden op voetbal is alleen toegestaan bij een leeftijd van 18 jaar of ouder. Speel ten alle tijden verantwoord en vermijd (te hoge) risico’s. Door te gokken op voetbalwedstrijden kan je ook geld verliezen. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De Champions League-wedstrijd Bayern München – Ajax Amsterdam wordt gespeeld op dinsdag 2 oktober om 21:00 uur in de Allianz Arena te Bayern. Weten de Ajacieden een punt binnen te halen van de Duitse topploeg? Profiteer mee van deze schitterende Champions League wedstrijd en speel vandaag al mee. [/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers