Champions League
21/08/2020

Paris Saint Germain en Bayern München in finale Champions League

Paris Saint Germain en Bayern München in finale Champions League
Aanstaande zondag wordt de finale van de Champions League gespeeld. De finalisten in deze bruisende eindstrijd zijn Paris Saint Germain en Bayern München. Welke ploeg pakt volgens jou de beker met de grote oren? Koning TOTO verwacht dat Bayern de beker wint! Speel mee via VoetbalGokken.nl en maak een fraaie Champions League-deals!

Thomas Tuchel: “Bayern München is de favoriet”

Het is Paris Saint Germain met trainer Thomas Tuchel voor de eerste keer in de clubgeschiedenis gelukt om de ploeg uit Parijs naar de finale van de Champions League te loodsen. Het winnen van de beker zal een historisch moment zijn en daar wil de club uit Parijs dan ook alles voor doen: “Het is ongelooflijk dat we in de finale staan, maar nu moeten we hem winnen ook. Bayern is de favoriet, dat weten wij ook. Deze finale wordt hoe dan ook de grootste uitdaging uit mijn carrière”, zegt Tuchel”, zegt de Duitse trainer van PSG.

“Dit team is een goed team”

Tuchel beseft dat zijn team tegen Bayern München tot het uiterste moet gaan., maar heeft het volste vertrouwen in zijn mannen: “Dit team toonde in de voorgaande wedstrijden kwaliteit, honger en vastberadenheid: een goede mix. We hebben de finale verdiend. De druk voor de finale is voelbaar, dat wordt niet makkelijk, maar ik heb spelers die gewend zijn om met zulke druk om te gaan. Ze houden ervan. Ik kan jullie vertellen: dit team is een goed team”, aldus Tuchel.

Hans-Dieter Flick: “Verdedigen moet beter tegen PSG”

Aan de kant van Bayern München is het vertrouwen om de finale te winnen al niet veel minder. Trainer Hans-Dieter Flick heeft een sterrenteam in de stijgers gezet die tot nu toe nog door geen enkel team is verslagen. Ook over de finale van zondag spreekt Flick veel vertrouwen uit over zijn ploeg, maar er is een knelpuntje die er voor die tijd uitgewerkt moet zijn. “Het verdedigen moet beter als we zondag de finale tegen PSG spelen”, zegt Flick.

“Paris Saint-Germain is een geweldig team”

De trainer van Bayern heeft PSG in de laatste ronden geanalyseerd. “Paris Saint-Germain is een geweldig team. Hun vechtlust in de kwartfinale (2-1 tegen Atalanta, red.) was indrukwekkend en in de halve finale tegen Leipzig lieten ze hun klasse zien. Hun snelheid voorin is een enorm wapen. Daarom moeten we het defensief beter voor elkaar hebben in de finale, maar onze grootste kracht is het onder druk zetten van onze tegenstander. Dat gaan we ook in de finale proberen”, besluit Flick.

Statistieken

Het is Paris Saint Germain sinds haar bestaan nog nooit gelukt om de beker met de grote oren te winnen. In tegenstelling tot andere Franse elftallen als AS Monaco, Olympique Marseille en AS Saint-Etienne wist PSG het zelfs niet eens tot de finale te schoppen. Tot nu toe althans, want nu mag PSG wel proberen deze hoofdprijs te veroveren!Bayern München is tweemaal eerder winnaar geworden van de Champions League. In seizoen 2000-2001 en 2012-2013 (toen speelde Arjen Robben ook bij Bayern) wist de ploeg uit München de beker te veroveren. In meerdere seizoenen bereikte Bayern de finale, maar kreeg het toen niet voor elkaar om de te zegevieren.

Head 2 Head

In de groepsfase van de Champions League seizoen 2017-2018 speelden Paris Saint Germain en Bayern München ook al tegen elkaar. In München wist de Duitse ploeg met 3-1 te winnen, maar Paris Saint Germain kwam in eigen stadion ook sterk voor de dag. In Parijs versloeg de Franse ploeg de Duitsers met 3-0. In seizoen 2000-2001 was dat hetzelfde geval. PSG won thuis met 1-0 en Bayern versloeg in München met 2-0 het team uit Parijs.

Huidige vorm Paris Saint Germain

In de halve finale versloeg PSG het Duitse RB Leipzig zonder pardon in de halve finale. Het werd 0-3 voor het team van trainer Tuchel. Een ronde eerder werd Atalanta Bergamo met 1-2 overmeesterd. Daar kwam wel wat geluk bij kijken, want pas in het slot van de wedstrijd maakte Choupo-Moting het tweede doelpunt van PSG.

Huidige vorm Bayern München

Bayern München speelde het gehele Champions League seizoen al erg sterke duels, maar het hoogtepunt voor de ploeg van trainer Flick was de kwartfinale tegen FC Barcelona. De Spaanse topploeg werd met 2-8 verslagen door de troepen van Flick. Ook de 0-3 zege op Olympique Lyon in de halve eindstrijd gaf wel aan dat Bayern zeer goed in vorm is.

Lappenmand

De lappenmand van Paris Saint Germain is de laatste weken wat gekrompen. Alleen Layvin Kurzawa is nog een zorg voor de medische staf. De linkervleugelverdediger heeft een bovenbeenblessure en is daar niet van hersteld als zondag de finale gespeeld wordt.Trainer Flick heeft zondag een luxeprobleem. De lappenmand van Bayern is leeg en de succescoach heeft dus al zijn spelers ter beschikking.

Prognose

Wat ons betreft is er geen houden meer aan. Bayern München wordt de winnaar van dit Champions League seizoen. Om het nog bonter te maken, wij voorspellen een 0-3 zege van de Duitse ploeg. Ook PSG heeft niets in te brengen tegen de Duitse grootmacht. Denk jij dat er zondag een eind komt aan al dat succes van Bayern en wint PSG? Check onderstaand odds-overzicht alvast voor de gemiddelde quoteringen die de TOTO hanteert.

Quoteringen Paris Saint Germain – Bayern München

De quoteringen voor de finale van de UEFA Champions League finale 2019-2020 zijn bij de TOTO hoog ingeschaald. Voor een gelijkspel staat bij de bookmakers de hoogste odd van deze finale op x 4.25 keer je inleg genoteerd.Denk jij dat PSG zondag wint? Vul dan een 1 in op het formulier van Koning TOTO en ontvang jouw inleg x 3.45 keer terug als de Franse ploeg inderdaad wint. De quotering voor een zege van Bayern München levert je met x 1.91 keer de inleg ook een leuke bonus op.
De Champions League finale Paris Saint Germain – Bayern München wordt gespeeld op zondag 23 augustus om 21:00 uur in Estádio da Luz te Lissabon (Portugal). Kun jij ook al niet wachten tot de winnaar van dit bijzondere Champions League seizoen bekend is? Kom bij VoetbalGokken.nl alvast in de stemming en check de actuele odds van de TOTO via ons overzicht met bookmakers.

De beste Online Bookmakers