Champions League
26/09/2016

PSV Eindhoven in Champions League tegen FK Rostov

PSV Eindhoven in Champions League tegen FK Rostov
PSV gaat vol goede moed richting het Russische FK Rostov voor de tweede wedstrijd in de UEFA Champions League. De Eindhovenaren staan op de derde plaats in Groep D en hebben net als Rostov nog geen punten binnen gehaald. Hoog tijd dus voor de Eindhovenaren om daar verandering in te gaan brengen. De bookmakers gaan er helemaal voor en verwachten dat PSV Eindhoven zeker kans maakt tegen het Russische Rostov.

Luuk de Jong: “Ajax heeft het heel moeilijk gehad tegen ze”

PSV Eindhoven begon de groepsfase van het ‘miljoenenbal’ niet al te best. De Eindhovenaren troffen Atletico Madrid in het Phillips Stadion. Na een slopende negentig minuten eindigde dit openingsduel met 0-1. Het hoofd moet nu weer de andere kant opstaan om tegen Rostov een kans te maken. “Ik hoop dat we in de uitwedstrijden beter presteren”, zegt Luuk de Jong. Ajax moest het in de voorrondes van de Champions League afleggen tegen Rostov. In de Amsterdam Arena werd er nog gelijkgespeeld (1-1), maar in Rostov verloren de Ajacieden kansloos met 4-1. De aanvoerder is zich bewust over de capaciteiten van deze Russische club.  “Ajax heeft het heel moeilijk gehad tegen ze. Wij moeten nu laten zien dat we wel van ze kunnen winnen”, aldus De Jong bij Voetbalzone.

Phillip Cocu: “Druk is er altijd”

Ook trainer Phillip Cocu gaat in Rusland voor die broodnodige uitoverwinning. “We moeten zelfvertrouwen en overtuiging hebben om iets te bewerkstelligen, anders hoef je er niet aan te beginnen”, aldus Cocu. De oefenmeester maakt zich nog niet druk om de positie die PSV nu heeft in de groepsfase. “Druk is er altijd. Als je bovenaan staat is er ook druk. Daar moet je als speler van een topclub mee om kunnen gaan. Dat is niet erg, die druk is nodig zeker in Champions Leagueduels. We hebben laten zien dat we onder druk juist sterker spelen dan zonder druk”, aldus Cocu.De trainer verwacht over een sterke selectie te kunnen beschikken. Alleen Jürgen Locadia zit door een liesblessure voorlopig nog in de lappenmand. Cocu: “Een aantal jongens zit dicht bij elkaar. Op dit moment zit iedereen goed in zijn vel en traint iedereen scherp. Ik hoop dat ik die keuze het hele seizoen moet maken.”  

Rostov FK verwerkt nederlaag

Net als PSV begon FK Rostov de Champions League niet zoals het zou willen. Rostov heeft zelf een bittere bil te verwerken gekregen. Het team van Ivan Daniliants verloor met 5-0 van Bayern München. Het drukke programma van het Russische team nekt de spelers, zo denkt Daniliants. “Voetballers ervaren lichamelijke en mentale stress door de volle speelkalender.” Rostov verloor na de wedstrijd tegen Bayern in de competitie ook van FK Krasnodar (2-1) en Dinamo Moskou (4-0, bekertoernooi). Afgelopen zaterdag won Rostov dan eindelijk weer een keer: in eigen huis werd Lokomotiv Moskou met 1-0 verslagen. “Dat was een zwaarbevochten overwinning in een moeilijke wedstrijd”, zegt Daniliants op de clubwebsite. “De spelers hebben karakter getoond en een belangrijke overwinning geboekt.” Rostov heeft met Miha Nevlja en Vladimir Granat twee nieuwe spelers in de ploeg die tegen Ajax niet meespeelden. Ook het centrale trio werd met César Navas aangevuld. De hoofdtrainer verwacht niet dat die aanvullingen direct een meerwaarde zullen zijn in de wedstrijd tegen PSV: “Die spelers moeten zich aanpassen, dat vergt tijd”, zegt Daniliants.

Christian Noboa: “Andrés Guardado, een erg sterke speler”

Rostov-speler Christian Noboa verwacht in PSV een lastige tegenstander. "We hebben maar drie dagen om te herstellen en ons voor te bereiden. Onze tegenstander, de kampioen van Nederland, heeft goede spelers. Maar dat is over het algemeen zo in de Champions League. Alle wedstrijden zijn moeilijk. Wie hun beste speler is? Dat is moeilijk te zeggen. Ik zou zeggen: Andrés Guardado, een erg sterke speler”, aldus de middenvelder van Rostov.  

Wedstrijdoverzicht

Het is de eerste keer dat beide ploegen tegen elkaar spelen, zowel in officiële wedstrijden als in vriendschappelijke wedstrijden kwamen ze nooit eerder tegen elkaar in actie. Het wordt dus aftasten hoe de verhoudingen liggen. Behalve Locadia is iedereen fit en heeft PSV niet te maken met schorsingen. Ook bij Rostov is iedereen inzetbaar tijdens dit CL-duel. Ondanks het drukke speelschema zijn er geen ernstige blessuregevallen te melden.

Quoteringen voor FC Rostov - PSV Eindhoven

De bookmakers hebben geen statistieken tussen deze twee clubs, een moeilijke keuze dus voor de bookies om de pre-wedstrijd quoteringen in te schalen. Goed nieuws voor de gokker, want de inleg wordt bij een goede voorspelling in alle gevallen meer dan het dubbele waard. Zo wordt een overwinning van PSV Eindhoven met een quotering van x 2.45 beloond. De hoogste quotering wordt op een gelijkspel gezet, zo pak je maar liefst x 3.20 op deze inzet. Mocht FK Rostov het PSV erg moeilijk gaan maken in de Champions League en weten de Russen te winnen in eigen stadion, dan wordt er x 3.00 uitgekeerd aan iedereen die hierop vooraf heeft ingezet.TV-gids: De CL-wedstrijd van PSV Eindhoven tegen FK Rostov wordt live uitgezonden bij Veronica. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De Champions Leaguewedstrijd FK Rostov – PSV Eindhoven wordt gespeeld op woensdag 28 september om 20:45 uurin het Olimp-2 stadion te Rostov. Moedig de Eindhovenaren aan, speel mee en ontvang een ruime geldbonus door een juiste voorspelling achter te laten via onze bookmakers.[/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers