Champions League
22/10/2018

PSV wacht loodzwaar CL-duel tegen Tottenham Hotspur

PSV wacht loodzwaar CL-duel tegen Tottenham Hotspur
PSV is nog altijd ongeslagen in de Eredivisie, maar wacht in de Champions League nog op zijn eerste punten. De Eindhovenaren verloren uit bij FC Barcelona (0-4) en zagen thuis tegen Inter Milaan een 1-0 voorsprong uit de handen glippen: 1-2. Het komende tweeluik tegen Tottenham Hotspur gaat dan ook cruciaal zijn voor de ploeg van trainer van Mark van Bommel. Eigenlijk moeten beide duels gewonnen worden. VoetbalGokken blikt vooruit naar de eerste wedstrijd: aanstaande woensdag in het Philips Stadion. Wordt jouw voorspelling en voetbalweddenschap de juiste?

Mark van Bommel: “Elke wedstrijd maximaal gaan”

Na de 6-0 zege op FC Emmen ging het bij PSV alleen maar over de wedstrijd tegen Tottenham. Over de komende uitwedstrijd tegen FC Groningen in de Eredivisie werd er nauwelijks gesproken. Alles draait om woensdag, ook bij trainer Mark van Bommel. “We richten ons vanaf nu volledig op Tottenham. Daar gaan we alles geven om te winnen, dat verwacht ik ook van mijn spelers. Elke wedstrijd het maximale geven of dat nou tegen Tottenham, Emmen, Barcelona of UNA is. Het begint bij jezelf. Als je altijd vol ervoor gaat, dan kan je jezelf achteraf niks verwijten”, vertelt hij tegen de NOS.

Gastón Pereiro: “Ik verwacht een moeilijke wedstrijd”

Middenvelder Gastón Pereiro krijgt wel eens het verwijt dat hij alleen in grote wedstrijden zijn beste niveau haalt. De 23-jarige Uruguayaan scoorde tegen Emmen de openingstreffer en lijkt dus helemaal klaar voor weer een glansrol in een topper: “Tottenham Hotspur is een grote ploeg en ik verwacht een moeilijke wedstrijd, maar wij gaan zeker kansen krijgen. Die moeten we zien te pakken”, vertelt Pereiro tegen het Eindhovens Dagblad.

Steven Bergwijn: “We hebben er zin in”

Oranje-international Steven Bergwijn bereidt zich op zijn Playstation voor op het duel van woensdag. Weer een Champions Leaguewedstrijd voor de PSV-jongeling, die er duidelijk van geniet: “We hebben er zin in. Eindelijk weer Champions League”, klinkt het na FC Emmen.

Trainer Tottenham Hotspurs: “Dit is een must-win game”

Zowel PSV als Tottenham heeft na twee wedstrijden spelen nog geen punt verzameld. Dus ook voor de Londenaren, die op voorhand rekenden op overwintering in de Champions League, staat er druk op het duel in Eindhoven. “We zijn fantastisch begonnen aan deze periode en er wacht ons nu een wedstrijd waarin alleen een zege telt. Als we de wedstrijden tegen PSV niet kunnen winnen, dan zijn we ook geen titelkandidaat meer”, aldus Pochettino in de Engelse pers. “Dit is een must win-game. Willen we overleven in de Champions League, dan moeten we drie punten pakken in Eindhoven”, vertelt Pochettino aan de vooravond van het tweeluik.

Harry Kane: “Het zal moeilijk worden tegen PSV”

Harry Kane denkt absoluut niet dat zijn ploeg de Eindhovenaren even van de mat speelt, zo blijkt uit zijn reactie op de officiële clubpagina van de Spurs. “Het zal moeilijk worden tegen PSV, het is een grote club in Nederland.” Zijn teamgenoot Eric Dier vult aan: “PSV is een bekende club in Europa. Nederlandse ploegen zijn altijd zeer sterk en hebben een zeer fraaie manier van voetballen.”

Toby Alderweireld: “PSV heeft net als Oranje een stap vooruit gezet”

Voor de Belg Toby Alderweireld – ex-Ajax - betekent de wedstrijd tegen PSV een terugkeer in Nederland. De verdediger merkt dat PSV met een beetje realismevoetbal: counterachtig en solide achterin goede resultaten behaalt. “Lange ballen naar Luuk de Jong, die sterk is. Lopende mensen, snelle spelers aan de zijkanten”, beschrijft hij het spel. “Een heel gevaarlijk team, dat net als Oranje een stap vooruit heeft gezet. Zeker een geduchte tegenstander.”

“De kansen zijn fifty-fifty”

In gesprek met het Algemeen Dagblad zegt Alderweireld dat de ontmoeting normaal gesproken fifty-fifty is. “Maar ik hoop dat onze kwaliteit uiteindelijk de doorslag geeft. Dan moeten we wel een hoog niveau halen. PSV zit echt in een sterke periode. Maar vanzelfsprekend verschijnen we vol geloof in eigen kunnen aan de aftrap”, verzekert de Belg.

Statistieken

De huidige vorm van beide elftallen is goed. PSV is zelfs onbedreigd koploper in de Nederlandse competitie. De Spurs staan vierde in de ijzersterke Premier League. De ploeg van Pochettino verloor tweemaal dit seizoen, maar niet van de minste: Liverpool (1-2) en Watford (2-1). De nederlaag tegen Wadford, in het begin van de competitie werd eind september weer rechtgezet door een 3-2 zege op Wadford in Carabao Cup.In de Champions League verloor Tottenham – net als PSV – met 2-1 van Inter en ging het met 2-4 onderuit tegen FC Barcelona. En zo gaan beide elftallen met nul uit twee dit derde groepsduel in. Een cruciale game voor zowel de kansen in de Champions League, als het eventueel als nummer drie doorstoten naar de Europa League.

Bookies

Op dit moment wordt er bij de wedkantoren vooral gespeeld op de Spurs: 49 procent verwacht een Engelse zege woensdag. Slechts 26 procent van alle spelers zet zijn geld op thuisploeg PSV en de overige 25 procent gokt op een puntendeling.

Pre-wedstrijdquoteringen voor PSV tegen Tottenham

De bookmakers zijn zeer gul geweest bij het vaststellen van de pre-wedstrijdquoteringen voor deze Champions League wedstrijd in Eindhoven. Een zege van PSV levert je x 3.75 keer de inleg op. PSV is daarmee de underdog bij de wedkantoren. Een gelijkspel in deze derde poulewedstrijd krijgt met x 4.00 keer het ingelegde speelbedrag zelfs een nog iets hogere quotering mee. Winnen de Spurs in het Phillips Stadion? Vul dan een 2 in, in het 1X2 spelsysteem en ontvang x 1.98 keer je inleg terug als de Engelse ploeg de drie punten meeneemt naar de andere kant van Noordzee. 18 + Speel BewustWedden op voetbal is alleen toegestaan bij een leeftijd van 18 jaar of ouder. Speel ten alle tijden verantwoord en vermijd (te hoge) risico’s. Door te gokken op voetbalwedstrijden kan je ook geld verliezen. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De Champions League-wedstrijd PSV Eindhoven – Tottenham Hotspur wort gespeeld op woensdag 24 oktober om 18:55 uur in het Phillips Stadion te Eindhoven. Kunnen Mark van Bommel en zijn mannen de Engelse ploeg verslaan en daarmee de derde plek pakken in Poule B?[/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers