Champions League
19/02/2018

Shakhtar Donetsk tegen AS Roma in achtste finales Champions League

Shakhtar Donetsk tegen AS Roma in achtste finales Champions League
Het zijn spannende weken voor Rick Karsdorp en Kevin Strootman. De twee Oranje-internationals treden komende woensdag aan tegen Shakhtar – dat bij Feyenoord in de poule zat - en hopen daar een goed resultaat neer te zetten voor de return in Rome. Komend weekend wacht de competitiekraker tegen AC Milaan en die week daarna – een week voor de CL-return wordt afgewerkt - gaan ze met hun club AS Roma op bezoek tegen koploper Napoli.

Kevin Strootman: “AS Roma hoort in de Champions League”

Voor Kevin Strootman is de wedstrijd tegen Shakhtar het moment om te bewijzen dat hij meekan met de absolute top. AS Roma staat derde in Italië en wist de groepsfase in een poule met Chelsea, Atlético Madrid en Qarabag te overleven. Nu gaat het om het ‘echie’ zo vertelt Strootman in een exclusief interview met Sky Sports: “Shakhtar gaat een moeilijke tegenstander zijn om de volgende ronde te halen. We hebben de laatste weken weer de goede vorm te pakken. Niet dat er veel veranderd is, maar we zijn op tijd weer in goeden doen voor de komende zware weken. We moeten zorgen dat we Shakhtar al over de knie leggen in het eerste duel, zodat we het thuis kunnen afmaken. Het zal lastig worden, omdat we in Italië ook vechten met Juventus, Napoli en Inter om plek drie. Maar AS Roma hoort gewoon thuis in de Champions League en dus moeten we deze ronde winnend afsluiten”, aldus de 28-jarige middenvelder.

AS Roma-coach Di Francesco: “De kansen zijn gelijk”

Eusebio di Francesco loodste als trainer van AS Roma zijn formatie door de groepsfase van de Champions League. Nu wacht hem en zijn team een nieuwe uitdaging: doorstoten naar de kwartfinales. “De kansen zijn 50-50”, aldus de hoofdcoach op Premiumsporthd.it. “Dat zeg ik niet zomaar, want ik vind dat de Oekraïners een ijzersterke ploeg hebben. Maar wij zijn minstens even sterk en spelen op dezelfde manier als zij. Voorlopig moet ons doel zijn om de volgende ronde te halen. Dat zal niet gemakkelijk worden als je bedenkt dat Shakhtar verantwoordelijk is voor de uitschakeling van Napoli (en Feyenoord, red.). En Napoli heerst in de Italiaanse competitie, dus dat zegt wel iets over de kracht van Shakhtar.”

“De wedstrijden tegen Chelsea toonde waartoe Roma in staat is”

De coach van Giallorossi – zoals AS Roma liefkozend wordt genoemd door de fans – hecht weinig waarde aan het feit dat Roma zich als groepswinnaar plaatste voor de achtste finale in een poule met Chelsea en Atletico Madrid. “Elke wedstrijd is een verhaal op zich. In de eerste wedstrijd tegen Atletico waren wij fysiek nog niet goed genoeg. Inmiddels zijn we gegroeid en zelfs tegen Atletico hebben we goed gespeeld. De twee wedstrijden tegen Chelsea hebben getoond waartoe wij in staat zijn, maar we zullen nu moeten tonen dat we dat ook in de tweede seizoenshelft kunnen. Zulke resultaten vervagen snel als je verliest, we zullen dus continuïteit moeten tonen woensdag, want anders is al het voorgaande voor niets geweest.” Rick Karsdorp ligt ondertussen nog steeds in de kreukels. De voormalig speler van Feyenoord staat al wekenlang buitenspel vanwege een knieblessure en zal ook woensdag niet van de partij zijn.

Shakhtar-coach Fonseca: “AS Roma is een topteam met uitstekende spelers”

Paolo Fonseca trok met Shakhtar Donetsk naar Turkije om zich voor te bereiden op deze Champions Leaguewedstrijd. Dat was volgens de Portugese coach nodig, want de competitie ligt al tijden stil in Oekraïne: “Het is duidelijk dat wij achterlopen op Roma, omdat wij nog altijd in de winterstop zitten.” Maar desalniettemin heeft hij alle vertrouwen in een goed resultaat: “Ik werk nu anderhalf jaar voor Shakhtar en we hebben als ploeg al veel bereikt in die periode. De basis is goed. Iedereen weet perfect wat er van hem verwacht wordt en werkt daar ook in alle rust naartoe.”

Zware opgave

Dat wil niet zeggen dat Fonseca denkt dat het Romeinse varkentje wel even gewassen gaat worden. “Nee, absoluut niet. Roma is een topteam met uitstekende spelers en een geweldige coach. We staan voor een zeer zware opgave in onze twee wedstrijden tegen Roma.”  

Pre-wedstrijdquoteringen voor Shakhtar Donetsk tegen AS Roma

De bookmakers hebben de achtste finale Champions League wedstrijd tussen Shakhtar Donetsk tegen AS Roma winstgevend ingedeeld. Een uitzege van AS Roma wordt met een hoge quotering van maar liefst x 3.10 keer de inleg zeer hoog beloond. Ook voor winst van Shakhtar hebben de bookies met x 2.45 keer de inleg een hoge odds genoteerd. Voor een gelijkspel staat met x 3.30 keer de inleg de hoogste quotering van deze heenwedstrijd aangestipt.18 + Speel BewustWedden op voetbal is alleen toegestaan bij een leeftijd van 18 jaar of ouder. Speel ten alle tijden verantwoord en vermijd (te hoge) risico’s. Door te gokken op voetbalwedstrijden kan je ook geld verliezen. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De Champions League-wedstrijd Shakhtar Donetsk – AS Roma wordt gespeeld op woensdag 21 februari om 20:45 uur in het OSC Metalist stadion te Kharkiv. Gaan de Nederlanders met AS Roma winnen en zich zo met één been plaatsen voor de volgende ronde van dit Europese voetbaltoernooi? [/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers