Champions League
13/04/2015

Stadsderby Atlético - Real in de Champions League

Stadsderby Atlético - Real in de Champions League
Atlético Madrid treft in de kwartfinale van de Champions League Real Madrid. Deze stadsderby beloofd een boeiende wedstrijd te gaan worden. De twee clubs staan in de Spaanse competitie op de tweede (Real) en derde (Atlético) plaats. Beide partijen troffen elkaar begin dit jaar ook al in de Spaanse Beker: Copa del Rey. Real niet toen twee keer niet te winnen van de regerend landskampioen.

Real in topvorm

Real Madrid is in vorm en lijkt goed voorbereid te zijn op de kraker tegen Atlético. De club van trainer Ancelotti heeft afgelopen zaterdag Eibar van het veld geveegd met 3-0 en heeft daarbij topspelers als Casillas, Pepe en Benzema bewust vanaf de bank laten toekijken. Dit kan gunstig zijn voor de Champions League-derby die a.s. dinsdag op de agenda staat. Ook Cristiano Ronaldo glundert van zelfvertrouwen omdat hij in deze wedstrijd tegen Eibar ook nog eens zijn 38e competitiegoal maakte. Assistent trainer Zinedine Zidane ziet Ronaldo nog steeds als grote steun voor Real Madrid: “Zijn onophoudelijke drang om zichzelf te verbeteren heeft me het meest verbaasd", zegt Zidane over Ronaldo, die vorig seizoen met Real de Champions League won. "Hoewel, aan de andere kant verbaasde het me ook niet. Het mooie aan Ronaldo is dat hij zichzelf altijd wil blijven ontwikkelen. Ongeacht hoeveel doelpunten hij maakt of prijzen hij wint”, aldus Zidane tegenover uefa.com.

Atlético haalt alles uit de kast voor CL

In de competitie staat de club van trainer Diego Simeone op de derde plaats met 7 punten achter de nummer twee. Toch mag er niet geklaagd worden over de uitslagen van de afgelopen weken. Afgelopen zaterdag was er even een dip met een gelijkspel (2-2) tegen Malaga CF. In die wedstrijd schoot Fernando Torres - voor het eerst in zijn hele voetbalcarrière - in eigen doel. Atlético heeft de nodige ervaring met het winnen van de stadsgenoot en dus zal Real ongetwijfeld gewaarschuwd zijn.Vorig jaar nog troffen Atlético en Real elkaar in de CL-finale. Real won toen in de verlenging met 4-1, maar kon in de reguliere speeltijd niet overtuigen. Atlético heeft vaker laten zien dat ze het hun stadsgenoot zeer moeilijk kunnen maken. In de competitiewedstrijd van 7 februari 2015 won Atlético zelfs met 4-0 van hun aardsrivaal. Real zal getergd zijn om dit litteken weg te poetsen en daar zal Atlético zeker rekening mee moeten gaan houden.

Bookmakers zien kansen voor beide clubs

De verschillen zijn niet groot maar de Bookmakers verwachten een overwinning voor Real Madrid. De quoteringen liggen voor de match ongeveer gelijk. Voor winst van Real Madrid staat een notering van x 2,70 bij de meeste wedkantoren. Bij winst voor Atlético is de uitkering niet veel hoger, namelijk: x 2,88. De bookmakers hebben dus geen echte favoriet. Een weddenschap op een gelijkspel levert meer op: x 3,30 en daarmee krijg je ruim drie keer je inzet uitbetaald. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De wedstrijd Atlético Madrid – Real Madrid wordt op dinsdag 14 april 2015 om 20:45 uur gespeeld in het Estadio Vicente Calderon. Wie wint deze spannende stadsderby en stoot door naar de volgende ronde in de Champions League?[/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers