Champions League
17/02/20202 reacties

Tottenham Hotspur trapt af tegen RB Leipzig in Champions League

Tottenham Hotspur trapt af tegen RB Leipzig in Champions League
Deze week zijn de quoteringen van Koning TOTO niet aan te slepen nu de Champions League van start gaat met de knock-outfase. De agenda staat deze week bomvol met topduels en Ă©Ă©n daarvan is Tottenham Hotspur - RB Leipzig. VoetbalGokken.nl blikt vooruit op dit duel en laat de trainers aan het woord over hun allereerste onderlinge ontmoeting!

José Mourinho: “Tot in de detail voorbereid”

Tottenham Hotspur verwelkomt woensdag RB Leipzig in eigen huis en voor deze ontmoeting heeft trainer José Mourinho zich voorbereid met een ontmoeting aan de Duitse club die twee weken geleden tegen Bayern München speelde. “Het is erg belangrijk om RB Leipzig met eigen ogen te zien spelen”, zei Mourinho in een interview met Sky Sports. “Ik kan de details dan zien, zelfs de warming-up. Ik kan zien wat de televisie en video's mij niet laten zien. Het kan van belang zijn om te zien hoe spelers hun warming-up doen en wat ze individueel doen om zich klaar te stomen”, aldus Mourinho die op 10 maart de return speelt met zijn team in Leipzig.

Steven Bergwijn

De kans is groot dat Mourinho onze landgenoot Steven Bergwijn opstelt tegen RB Leipzig. Tottenham Hotspur kampt al langere tijd met problemen in de voorhoede. Harry Kane zit voorlopig in de lappenmand en er kwam geen extra centrumspits tijdens de transferperiode. Mourinho heeft niet veel keuze en gaat ervan uit dat Bergwijn de wedstrijden in de Champions League aan kan. “Hij moet er wel klaar voor zijn, want we hebben niet veel andere opties”, zegt Mourinho met een glimlach.Steven Bergwijn speelden afgelopen weekend een hele wedstrijd mee tegen Aston Villa. In de FA Cup wedstrijd tegen Southampton werd de oud-PSV’er niet opgesteld door Mourinho. De eerste wedstrijd die Bergwijn speelde was tegen Manchester City en de uit Almere afkomstige aanvaller wist toen meteen te scoren.

Julian Nagelsmann: “Een hele grote wedstrijd voor ons”

Ook bij RB Leipzig wordt er hard gewerkt in de voorbereiding op het kwartfinaleduel bij Tottenham Hotspur. Trainer Julian Nagelsmann heeft er een goed gevoel over dat zijn team een resultaat kan boeken in de wijk van Londen. “Een groot stadion en een hele grote wedstrijd voor ons! We kijken er naar uit”, zegt de trainer van Leipzig dolenthousiast.

“Woensdag slim spelen”

Voor Nagelsmann wordt Tottenham de tot nu toe grootste uitdager uit dit Champions League seizoen. “Als we onze vreugde in dit spel houden en met slimheid spelen, zullen we woensdag een goede wedstrijd spelen,” zegt de trainer in de vooravond van de wedstrijd tegen The Spurs.

Statistieken

Tottenham Hotspur speelden in de groepsfase tegen Rode Ster Bergrado, Olympiakos en Bayern MĂĽnchen. The Spurs hadden aan Rode Ster Belgrado en Olympiakos geen kind, maar tegen Bayern MĂĽnchen kon de Engelse topploeg geen vuist maken. Beide ontmoetingen werden verloren. Thuis werd Tottenham met 2-7 aan de kant gezet door de Duitse voetbalgrootmacht. In MĂĽnchen verging het Leipzig niet veel beter. Bayern was met 3-1 opnieuw veel te sterk voor de Engelse topploeg, die vorig jaar nog in de Champions League stond.RB Leipzig trof in de groepsfase van de Champions League Zenit Sint-Petersburg, Benfica en Olympique Lyon aan. Ook Die Roten Bullen had met de eerste twee genoemde teams weinig moeite om punten te verdienen. Maar tegen het Franse Olympique Lyon was het een ander verhaal. Thuis werd er verloren van de Franse ploeg met (0-2) en in Lyon werd het 2-2.

Head 2 Head

Tottenham Hotspur en RB Leipzig treffen elkaar woensdag voor het eerst in de aan. Nog nooit eerder hebben de ploegen in wat voor toernooi dan ook tegen elkaar gespeeld. Uit de vorige onderlinge resultaten kunnen wij dus niets aflezen dat ons kan helpen met een voorspelling.

Huidige vorm Tottenham Hotspur

Tottenham Hotspur won voorbije weekend in de Premier League van Aston Villa (2-3). The Spurs staan op de vijfde plek in de Engelse competitie Aston Villa vinden we pas op de zeventiende plaats. Eerder in de week werd de FA cup wedstrijd tegen Southampton al in winst omgezet (3-2) en moest ook Manchester City er aan geloven (2-0). De laatst verloren wedstrijd dateert op 11 januari. Liverpool versloeg The Spurs met 0-1.

Huidige vorm RB Leipzig

Ook RB Leipzig heeft afgelopen weekend gewonnen van een laagvlieger. Werner Bremer was de ploeg die het moest bezuren in Leipzig. Nagelsmann en zijn mannen wonnen de thuiswedstrijd met 3-0 en dat was een zege na vier niet gewonnen duels op rij. Een week eerder werd het bij Bayern München 0-0 gelijkspel en wist Eintracht Frankfurt de ploeg van Nagelsmann te kloppen met 3-1 in de Duitse beker en twee weken daarvoor in de Budesliga (2-0). Tussentijds werd de thuiswedstrijd tegen Mönchengladbach ook niet in een overwinning omgezet (2-2).

Lappenmand

Zoals Mouriho al aangaf Harry Kane woensdagavond niet kunnen meespelen tegen Leipzig. De spits van The Spurs kampt sinds begin dit jaar met een gescheurde dijbeenspier. Ook Moussa Sissoko is in diezelfde tijd in de lappenmand beland. De 30-jarige middenvelder is geopereerd aan zijn knie en kan woensdag ook niet aantreden. Toby Alderweireld moet oppassen niet geschorst te worden. De Belg heeft al vier gele kaarten achter zijn naam staan. Dat geldt ook voor Eric Dier en Davinson Sánchez.Bij RB Leipzig houdt de medische staf zich druk bezig om Ibrahima Konaté en Kevin Kampl ( beiden gescheurd spierweefsel) en Willi Orban (arthroscopie) weer op het veld te krijgen. Middenvelder Kevin Kampl heeft een trainingsachterstand is zal tegen Tottenham niet wedstrijdfit genoeg zijn om te spelen. Boven het hoofd van verdediger Marcel Halstenberg dreigt een schorsing.

Prognose

Onze prognose is dat The Spurs thuis zullen winnen. Onze wedtip is 1-0 voor de thuisspelende ploeg. Uiteraard is dit een indicatie en ben je helemaal vrij om je eigen voorspelling bij Koning TOTO in te vullen. Benieuwd naar de odds? Check dan onderstaand overzicht!

Quoteringen Tottenham – RB Leipzig

Koning TOTO schroomt niet om de quoteringen weer hoger te laten uitvallen dan de vorige keer. De odds voor deze kwartfinalewedstrijd in de Champions League zijn daarom zeker een gokje waard! Een overwinning van Tottenham levert al snel x 2.34 keer de inleg op. Zet jij je geld liever op een zege van Leipzig? Bij een overwinning van Die Roten Bullen wordt je inleg gemiddeld x 2.80 keer meer waard. Een gelijkspel wordt in het 1X2 spelsysteem met x 3.40 keer je speelbedrag het hoogst beloond! Bekijk de actuele odds op de onze bookmakerspagina!
De Champions League wedstrijd Tottenham Hotspur – RB Leipzig wordt gespeeld op woensdag 19 februari om 21:00 uur in het Tottenham Hotspur Stadion te Londen. Kan Bergwijn met zijn nieuwe ploeg alvast een goed begin aan deze knock-outfase maken door de ploeg van Red Bull te kloppen of gaat Leipzig als winnaar de geschiedenis boeken in? Laat de TOTO via VoetbalGokken.nl weten wat jouw voorspelling is voor dit Champions League duel!

De beste Online Bookmakers