Champions League
05/11/2018

UEFA Champions League: Ajax op jacht naar eerste uitzege

UEFA Champions League: Ajax op jacht naar eerste uitzege
Het voetbalcircus draait deze weken op volle toeren. Afgelopen week kon de voetballiefhebber zijn hart ophalen aan de altijd interessante bekerwedstrijden, deze week is het weer tijd voor de UEFA Champions League. Ajax doet het hierin bijzonder goed. De club uit Amsterdam is zelfs eerste in de poule en lijkt hard op weg naar overwintering in het miljoenbal. Toch heeft Ajax buitenshuis nog geen overwinning geboekt en dat is ook de bookmakers opgevallen. Twee thuiszeges op AEK Athene en Benfica plus een gelijkspel tegen Bayern in MĂĽnchen. Gaan de Amsterdammers woensdag hun eerste uitzege behalen van dit Champions Leagueseizoen?

Erik ten Hag: “Kansen zijn fiftyfifty”

Ajax is dus koploper in Groep E, maar trainer Erik ten Hag beseft dat de groepsfase nog maar halverwege is en tempert de verwachtingen voor het uitduel tegen Benfica: “We zijn geen favoriet”, stelt de trainer op de persconferentie. ”We spelen erg goed en hebben vertrouwen door de wedstrijd tegen Bayern München, maar we weten dat Benfica een erg sterk team is. Ik denk dat we gelijkwaardig zijn en de kansen fiftyfifty zijn. Als we een goede dag hebben, maken we een grote kans om te winnen.”

“Benfica bezit veel routine en intelligentie”

Het doelsaldo van Ajax is eveneens uitstekend: vijf voor en slechts één goal tegen. Toch is Ten Hag met name voor die tegengoals beducht tegen Benfica, dat er op de counter heel gevaarlijk uit kan komen: “Het is een uitstekend team, met heel veel routine en intelligentie. Ze kunnen heel variabel spelen: aanvallend en op de counter. Het grootste verschil met ons is het venijn dat de Portugese top heeft. Wij zijn ook bezig daarin stappen te maken. We hebben een mooie verzameling spelers, maar het gaat uiteindelijk om prijzen pakken.”

Mathijs de Ligt: “Woensdag gaan we vlammen”

Centrale verdediger Mathijs de Ligt zegt tegen Ajax Showtime dat hij super gemotiveerd is om uit bij Benfica een goed resultaat neer te zetten. “Het zal een heel belangrijke wedstrijd worden. Een punt bij Benfica zou al gewoon heel goed zijn. De komende dagen is het een kwestie van goed herstellen en dan woensdag vlammen!”

Frenkie de Jong: “We zijn pas op de helft”

Ook dat andere supertalent: Frenkie de Jong is voorzichtig richting het uitduel van woensdag in Lissabon: “We zijn pas op de helft. De eerste drie wedstrijden zijn we goed doorgekomen en staan met zeven uit drie bovenaan in de groep. Benfica heeft vier punten, maar met de uitwedstrijd daar nog voor de boeg zijn we er nog lang niet. We hebben een goed team en hebben vertrouwen in onszelf. ”

Trainer Benfica: “We zijn nog niet kansloos”

Rui Vitória beleefde als trainer van Benfica niet zijn beste momenten toen hij twee weken geleden in Amsterdam aantrad tegen Ajax. Zijn ploeg verloor in de blessuretijd dankzij een goal van Noussair Mazraoui. Het onfortuinlijke verlies dreef hem tot wanhoop, maar inmiddels heeft de Portugese trainer zichzelf weer bijeenraapt: ”We zijn nog niet kansloos. Hopelijk zit het ons thuis wel een beetje mee en krijgen we wat we verdienen.”

Kwaliteit en ervaring

Dat het niet gemakkelijk wordt, is volgens Vitória een understatement: “We zijn ons ervan bewust dat Ajax in aanvallend opzicht de nodige kwaliteiten heeft, maar we gaan onze speelstijl niet veranderen. Ook wij hebben spelers met kwaliteit en veel ervaring. Die ervaring kan heel belangrijk zijn. We moeten natuurlijk voorzichtig zijn, maar ook met ambitie en verantwoordelijkheid voetballen.”

“Gefocust blijven”

“Natuurlijk zullen we moeten verdedigen, maar we willen het Ajax ook lastig maken. We zullen heel geconcentreerd moeten zijn en tijdens de wedstrijd goed moeten omschakelen. We moeten als een gefocuste ploeg opereren. Er zullen momenten zijn waarop het tegen Ajax voor ons ook even lastig is, maar we moeten ook die momenten doorstaan”, besluit Rui Vitória zijn bespiegelingen op het komende duel in de Portugese hoofdstad.

Wat voorspellen de bookmakers?

De bookmakers zijn voorzichtig met hun voorspellingen voor Benfica - Ajax aanstaande woensdag in de Champions League. De wedkantoren durven geen overduidelijke favoriet aan te wijzen en geven thuisploeg Benfica een klein voordeel met een quotering van x 2.50. De odds voor een zege van Ajax zijn dan ook lekker hoog: x 3,00. Ajax speelde dit Champions League seizoen slechts een uitwedstrijd, waarbij het gelijkspeelde tegen Bayern München (1-1). Hier houden de wedkantoren dan ook rekening mee. De hoogste odds vinden we bij een gelijkspel. Een gelijkspel levert je maar liefst x 3,40 op. Om met de woorden van Mathijs de Ligt te spreken: ook dat is geen slecht resultaat voor de Amsterdammers in het miljoenenbal!18 + Speel BewustWedden op voetbal is alleen toegestaan bij een leeftijd van 18 jaar of ouder. Speel ten alle tijden verantwoord en vermijd (te hoge) risico’s. Door te gokken op voetbalwedstrijden kan je ook geld verliezen. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De Champions League-wedstrijd Benfica – Ajax Amsterdam wordt woensdag 7 november om 21:00 uur gespeeld in Estádio da Luz te Lissabon. Gaat Ajax de goede reeks in de UEFA Champions League voortzetten of haakt Benfica aan bij de koplopers in Groep E? Zet nu in en pak de hoogste odds voor deze geweldige CL-pot![/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers