Champions League
08/12/20203 reacties

Voorspel Ajax tegen Atalanta in laatste groepsduel Champions League

Voorspel Ajax tegen Atalanta in laatste groepsduel Champions League
Ajax Amsterdam krijgt woensdagavond haar laatste kans om door te stoten naar de volgende ronde van de Champions League. Ajax moet daarvoor in Groep D winnen van Atalanta Bergamo in de Johan Cruijff Arena. Gaat het de ploeg van trainer Erik ten Hag lukken om zich tot de laatste zestien te voegen of gaan de Amsterdammers de koker in voor de Europa League loting? Laat jouw voorspelling achter bij de TOTO en win!

Erik ten Hag: “We weten wat ons te doen staat”

Ajax staat derde in Groep D van de Champions League en winnen de Ajacieden van de nummer twee Atalanta dan blijft Ajax ook na de winterbreak actief in de Champions League. Ajax-trainer Erik ten Hag is in de aanloop na het cruciale groepsduel tegen Atalanta Bergamo kort en krachtig in zijn commentaar: “We weten wat ons te doen staat. De opdracht is helder: we moeten winnen van Atalanta Bergamo”, aldus de Amsterdamse coach.

“We moeten stappen zetten”

Deze week begon voor Ajax met een verloren thuiswedstrijd tegen FC Twente (1-2). Ten Hag ziet dus nog wel wat verbeterpunten richting woensdag. “Wij maken de kansen die we creëren niet. En die persoonlijke fouten mogen we niet maken. Daarin moeten we nog een stapje zetten”, zegt de trainer van Ajax.

Gian Piero Gasperini: “Ajax uitschakelen zou groot succes zijn”

Atalanta Bergamo heeft aan een gelijkspel tegen Ajax genoeg om te mogen overwinteren in de Champions League. Atalanta-trainer Gian Piero Gasperini weet dat de druk bij Ajax vele malen hoger ligt dan bij zijn team en heeft vertrouwen in een goede afloop. De Italianen kwamen in de poule immers al tot drie keer toe als sterkste uit de bus. “Aan het begin van de groepsfase had ik getekend voor deze uitgangspositie in aanloop naar de laatste wedstrijd. Het zou een groot succes zijn als we Ajax uitschakelen”, zegt de trainer van Atalanta Bergamo in gesprek met de Italiaanse sportpers.

“Winnen of gelijkspelen”

De klus moet eerst nog geklaard worden, beseft Gasperini. “We hebben ons nog niet gekwalificeerd, maar we gaan naar Amsterdam met een klein voordeel ten opzichte van Ajax. We kunnen vertrouwen op twee van de drie resultaten: winnen of gelijkspelen is voldoende”, besluit de trainer van de ploeg uit Bergamo zijn voorbeschouwing op de allesbeslissende kraker in Amsterdam.

Statistieken

Met acht punten staat Atalanta Bergamo op de tweede plek in Groep D. Ajax staat derde met zeven punten en heeft drie punten nodig om de Italiaanse ploeg te verstoten. Liverpool is met twaalf punten al zeker van deelname aan de Champions League knock-outs en Midtjylland doet met Ă©Ă©n behaalde punt niet meer ergers voor mee.

Head 2 Head

Ajax heeft eind oktober de heenwedstrijd tegen Atalanta gelijkgespeeld. In Bergamo werd het 2-2. De Ajacieden wisten nog voor de rust tweemaal te scoren dankzij Dusan Tadic en Lassina Traore. In de tweede helft sloeg Atalanta Bergamo keihard terug en kwam dankzij twee treffers va Duván Zapata weer langszij. Daarna scoorden beide ploegen niet meer en moesten de punten derhalve delen.

Huidige vorm AFC Ajax

Ajax begon de Champions League week met een verloren thuiswedstrijd tegen FC Twente. De Tukkers uit Enschede wisten in de Eredivisie met 1-2 te winnen in de Johan Cruijff Arena. Een paar dagen eerder verloren de Ajacieden bij Liverpool met 1-0. De 0-5 overwinning op FC Emmen een kleine twee weken geleden, is daarmee helemaal vervaagd.

Huidige vorm Atalanta Bergamo

Atalanta had een week om zich voor te bereiden op de reis naar Amsterdam. In de Serie A werd afgelopen weekend niet gespeeld. Het veld van tegenstander Udinese was door hevige regenval onbespeelbaar.De laatst gespeelde wedstrijd van de ploeg van trainer Gasperini is de Champions League wedstrijd tegen Midtjylland. Het duel werd gespeeld in het Gewiss Stadion te Bergamo en eindigde in een 1-1 gelijkspel.

Lappenmand

Ajax-spelers David Neres en Noussair Mazaroui kunnen door blessureleed woensdag niet aantreden tegen Atalanta. Ook Mohammed Kudus zal er door een meniscusblessure nog niet bij zijn.Atalanta komt zonder onze landgenoot Sam Lammers naar Amsterdam. De oud-PSVĂ©r heeft sinds eind vorige maand last van een enkelblessure. Ook Aleksey Miranchuk en Robin Gosens zijn door gezondheidsproblemen woensdagavond niet van de partij. Mattia Caldara en Marco Tumminello blijven ook door blessuren achter in Bergamo.

Prognose

Onze wedtip is 2-1 voor de Ajacieden. Denk jij het beter te weten? Laat je dan niet tegenhouden en voorspel de wedstrijd bij TOTO.nl via de bookmakerspagina van VoetbalGokken.nl! Check de pre-odds in het onderstaande overzicht en speel ook mee met Ajax – Atalanta!

Quoteringen AFC Ajax – Atalanta Bergamo

De quoteringen zijn gelijkwaardig ingedeeld voor deze laatste groepswedstrijd in poule D. De hoogste odd van dit duel x 3.75 keer de inleg wordt uitgekeerd als het een gelijkspel wordt in de Johan Cruijff Arena.Een overwinning van Atalanta staat met x 2.75 keer je inleg net iets hoger ingedeeld dan een zege van Ajax. Als de Ajacieden winnen, keert Koning TOTO gemiddeld x 2.22 keer je inleg uit. Houd de actuele odds in het 1X2 spelsysteem van de bookmakers goed in de gaten als jij overweegt in te leggen op de wedstrijd Ajax – Atalanta.
De Champions League wedstrijd Ajax Amsterdam – Atalanta Bergamo wordt gespeeld op woensdag 9 december om 18:55 uur in de Johan Cruijff Arena te Amsterdam. Denk jij dat de Amsterdammers winnen en Atalanta naar de Europa League schoppen? Of vergooit Ajax haar kansen in eigen huis? Laat jouw voorspelling waardevol zijn bij Koning TOTO!

De beste Online Bookmakers