Coppa Italia
10/06/20202 reacties

Italiaans voetbal herstart met Coppa Italia

Italiaans voetbal herstart met Coppa Italia
Deze week wordt ook in Italië weer gevoetbald. De vier overgebleven clubs die nog actief zijn in de Coppa Italia spelen de halve finales om uit te maken wie er op 17 juni de finale mag gaan spelen. De heenwedstrijden waren al voor de coronabreak gespeeld. Vrijdag en zaterdag vinden de returns plaats.

Juventus – AC Milan

Vrijdagavond openen Juventus en AC Milaan het bal met hun onderlinge ontmoeting. De heenwedstrijd werd ook al zonder publiek gespeeld en eindigde in 1-1. Het ligt dus nog volledig open wie de eerste finalist van het bekertoernooi 2019 – 2020 gaat worden.

Maurizio Sarri: “AC Milan is een goed team”

Juventus-trainer Maurizio Sarri : “We hebben door de coronabreak lang niet gevoetbald, maar Milan is en blijft een goed team. Onze kracht is echter dat we tot het einde op zoek gaan naar de overwinning. Dat zal niet gemakkelijk worden nu onze fans thuis moeten blijven, maar dit moet een belangrijke overwinning worden om door te kunnen naar de finale.”

“Milaan heeft veel jonge spelers”

Over de tegenstander zegt hij in Italiaanse media het volgende: “Zij zijn het seizoen niet goed begonnen. Herbouwen om weer op een zeer hoog niveau te komen is niet eenvoudig. Milaan heeft veel jonge spelers en ze leggen met deze halve bekerfinale een goede basis voor de toekomst”, aldus de coach van onder andere Matthijs de Ligt en Cristiano Ronaldo.

Stefano Pioli: “Er is nog niets beslist”

AC Milan heeft tot nu toe nog geen geweldig seizoen gedraaid. In de Serie A staat de ploeg van trainer Stefano Pioli op de zevende plek en grijpt daarmee net naast Europees voetbal. Het winnen van de beker kan een hoop goed maken, maar dan moet wel Juventus eerst nog aan de zegekar geregen worden. Pioli: “Er is nog niets beslist, maar we hebben het ons wel moeilijk gemaakt door er in eigen huis er niet in te slagen om te winnen van Juventus”, aldus de trainer van AC Milaan.

Napoli – Inter Milaan

In de andere halve eindstrijd nemen Napoli en Inter het tegen elkaar op. De ploeg van verdediger Stefan de Vrij moet in Napoli een 1-0 achterstand zien weg te werken, terwijl de Napolitanen juist hopen de voorsprong in eigen stadion te kunnen vergroten.

Gennaro Gatusso: “Inter is een hele sterke tegenstander”

Napoli-trainer Gennaro Gatusso had liever nog even niet willen voetballen. Recent overleed zijn zus Francesca Gattuso op 37-jarige leeftijd nadat ze al sinds februari met gezondheidsklachten kampte. Of Gattusso zaterdag op de bank plaats neemt, is nu nog niet bekend, wel liet hij zich al eerder uit over de krachten die tegenstander Inter bezit: “Inter is een sterke tegenstander. Alle spelers bezitten techniek, inzicht en hebben de lichaamsbouw om het onze snelle voorhoede spelers moeilijk te maken. Inter staat niet voor niets zo hoog in de Serie A. We gaan de 1-0 voorsprong thuis met hand en tand verdedigen.”

Antonio Conte: “Napoli heeft het op één na beste team van Italië”

Inter-trainer Antonio Conte beseft dat zijn elftal voor een moeilijke opdracht staat: winnen in Napoli om zodoende nog kans te maken op een finaleplaats. “Napoli heeft het op één na beste team van Italië. Alleen Juventus is beter, dus voor ons is Napoli een heel lastige opponent. We zullen er alles aan moeten doen om die 1-0 achterstand ongedaan te maken. Maar dat gaat niet simpel zijn.”

Prognose

Onze voorspelling is dat Juventus en Napoli de bekerfinale gaan betwisten. Beide elftallen zijn in potentie beter dan de tegenstander en hebben reeds een voorsprong, dan wel een thuisvoordeel. We zetten in op: Juventus – AC Milan 1-0 en Napoli – Inter 2-0.

Quoteringen Juventus – AC Milan

Bij de TOTO staat een overwinning van Juve ingeschaald op x 1,54 keer je inleg. Een gelijkspel staat momenteel op x 4,00 en de hoogste odds worden gehanteerd bij een zege van de bezoekende ploeg uit Milaan: x 5,60!

Quoteringen Napoli – Inter

Voor een overwinning van Napoli keert TOTO momenteel x 2,62 keer het ingelegde speelbedrag uit. Een gelijkspel staat op x 3,35, terwijl een zege van Inter Milaan momenteel x 2,50 keer het ingelegde speelbedrag opbrengt.
De returns in de Coppa Italia worden vrijdag 12 juni en zaterdag 13 juni afgewerkt. Op vrijdag nemen Juventus - AC Milaan het tegen elkaar op en op zaterdag is er de confrontatie tussen SC Napoli - Internazionale. Speel jij ook mee? Ga dan nu naar onze bookmakerspagina en laat jouw voorspelling voor de halve eindstrijd in de Coppa Italia achter!

De beste Online Bookmakers