DFB Pokal
11/05/20212 reacties

Oerdegelijke odds bij Duitse bekerfinale RB Leipzig – Borussia Dortmund

Oerdegelijke odds bij Duitse bekerfinale RB Leipzig – Borussia Dortmund
Op Hemelvaartsdag wordt in Berlijn de finale van het Duitse bekertoernooi gehouden. In de eindstrijd van de DFB Pokal komen RB Leipzig en Borussia Dortmund tegenover elkaar te staan in het Olympiastadion gelegen in de Duitse hoofdstad. Volgens de sportbookmakers maken beide teams kans op de beker. Op welke ploeg zet jij in via VoetbalGokken.nl?

Julian Nagelsmann: “Dortmund is uitzonderlijk goed”

RB Leipzig-trainer Julian Nagelsmann wordt komend seizoen trainer van Bayern München, maar krijgt deze week nog een kans om met Leipzig een prijs binnen te tikken. De finale van de DFB Pokal wordt op Hemelvaartsdag gespeeld tegen een sterke tegenstander vindt Nagelsmann. “Borussia Dortmund heeft uitzonderlijk goede spelers die onder druk heel goed kunnen presteren”, zegt de 33-jarige trainer van Leipzig in zijn vooruitblik naar de finale.

“Wij willen bekerfinale winnen”

Leipzig verloor afgelopen weekend nog in de Bundesliga met 3-2 van Dortmund. Justin Kluivert was in dit duel wisselspeler, maar wist niet te scoren voor de Duitse ploeg. De trainer van Leipzig heeft geen spelers gespaard voor de Duitse bekerfinale. “Ik heb geen fitte spelers gespaard voor de finale tegen Dortmund, maar wij willen niets liever dan de bekerfinale winnen”, zo zegt trainer Nagelsmann aan het einde van zijn vooruitblik op de DFB Pokal finale 2021.

Edin Terzić: “Leipzig is zeer flexibel”

Borussia Dortmund-trainer Edin Terzić zag zijn team afgelopen weekend in eigen huis met 3-2 winnen van Leipzig, maar volgens de trainer is dat geen garantie voor de bekerfinale van donderdag. “Leipzig is zeer flexibel, zowel in hun speelstijl als de spelers zelf. Ze hebben een zeer brede selectie met verschillende spelersprofielen en zijn in staat om snel te reageren in de loop van een wedstrijd”, zo analyseert de trainer van Borussia Dortmund.

“Hopen dat Haland bekerfinale haalt”

De kans is groot dat Dortmund het zonder sterkhouder Erling Haland moet stellen. De Noorse spits raakte begin mei geblesseerd in de wedstrijd tegen VfL Wolfsburg. Trainer Terzić heeft hoop dat Haland toch nog mee kan doen in Berlijn. “Erling kreeg een ongelukkige klap en had veel pijn, maar we hopen dat hij begin of midden deze week weer kan trainen en dan een optie is voor de bekerfinale”, zegt de coach van Borussia Dortmund tot slot.

Statistieken

In de halve finale speelde RB Leipzig tegen Werder Bremen. De ploeg van trainer Nagelsmann wist pas na extra tijd af te rekenen met het team uit Bremen: 1-2. In de kwartfinales trof de ploeg uit Leipzig het VfL Wolfsburg van Wout Weghorst. Leipzig won met 2-0 en Weghorst miste in dit duel nog een penalty.Borussia Dortmund had in de halve finale geen kind aan Holstein Kiel. De ploeg uit de tweede Bundesliga werd zelfs met 5-0 compleet van het veld geblazen. De kwartfinale was een stuk lastiger voor het team van trainer Terzić. Die Borussen troffen Mönchengladbach en wonnen dankzij een treffer van aanvaller Jadon Sancho met 1-0.

Head 2 Head

Afgelopen zaterdag speelden Borussia Dortmund en RB Leipzig nog tegen elkaar in de Duitse Bundesliga. De ploeg uit Dortmund won met 3-2 van Die Roten Bullen. Begin januari verloor RB Leipzig ook in eigen huis al van Borussia Dortmund. De laatste keer dat de ploeg uit Leipzig won van het team uit de Duitse Deelstaat Noordrijn-Westfalen was op 14 oktober 2017. Bijna vier jaar geleden werd het 2-3 in Dortmund.

Huidige vorm RB Leipzig

RB Leipzig staat in de Bundesliga op de tweede plek met tien punten minder dan koploper Bayern München. Afgelopen zaterdag verloor het team van trainer Nagelsmann met 3-2 van Borussia Dortmund. Twee weken geleden ging ook het duel tegen FC Koln met 2-1 verloren. Tussendoor werd het competitieduel tegen VfB Stuttgart wel met 2-0 gewonnen, maar een stabiele vorm is er op dit moment niet bij Leipzig.

Huidige vorm Borussia Dortmund

Borussia Dortmund won haar laatste vijf wedstrijden. De ploeg van trainer Terzić staat op plek vier in de competitie en die plek geeft nog net recht op groepsfase Champions League. Die Borussen versloegen de laatste weken VfL Wolfsburg met 0-2 en diezelfde cijfers kwamen ook op het scorebord te staan in de thuiswedstrijd tegen FC Union Berlin. Ook Werder Bremen werd met 4-1 verslagen door het team van trainer Terzić.

Lappenmand

RB Leipzig heeft met verdediger Tyler Adams en de twee aanvallers Christopher Nkunku en Lazar Samardzic drie spelers minder ter beschikking.De lappenmand van Borussia Dortmund is wel wat voller dan bij Leipzig. Trainer Terzić kan donderdag geen beroep doen op sterhouder Erling Haland. De Noorse aanvaller heeft een blessure. Ook aanvaller Youssoufa Moukoko, middenvelder Axel Witsel en de twee verdedigers Dan-Axel Zagadou, Mateu Jaume Morey Bauza  en Marwin Hitz zitten allen in de lappenmand.

Prognose

Onze wedtip voor de finale van de Duitse beker is een gelijkspel 2-2. De bookmakers keren voor deze uitslag de hoogste odd van deze finale uit. Onderstaand odds-overzicht geeft je alvast een indicatie van de pre-odds in het 1X2 spelsysteem van onder andere de TOTO.

Quoteringen RB Leipzig – Borussia Dortmund

Zoals we al vermeld hebben, de hoogste odd van de DFB Pokal finale wordt uitgekeerd als het een gelijkspel wordt binnen de reguliere speeltijd. Gemiddeld keert de TOTO al x 3.40 keer je inleg uit als de winnaar niet binnen de reguliere speeltijd bepaald wordt.Een overwinning van RB Leipzig levert je met x 2.56 keer het speelbedrag ook een hoge beloning op. Een bekeroverwinning van Borussia Dortmund wordt met een pre-odd van x 2.53 keer je speelbedrag niet voor veel minder uitgekeerd.
De DFB Pokal finale RB Leipzig – Borussia Dortmund wordt gespeeld op donderdag 13 mei om 20:45 uur in het Olympiastadion te Berlijn. Speel jij op Hemelvaartsdag mee via VoetbalGokken.nl op de Duitse bekerfinale 2020/2021? Maak de beste online deal met de bookmakers en scoor de hoogste odds.

De beste Online Bookmakers