EFL Cup
27/01/20203 reacties

EFL Cup return Manchester City versus Manchester United

EFL Cup return Manchester City versus Manchester United
Deze week worden in Engeland de returns van de halve finale in de EFL Cup gespeeld. Dinsdagavond spelen Aston Villa en Leicester City hun duel en woensdag komen Manchester City en Manchester United in actie om zich als finalist van deze Engelse beker te bekronen. De stadsderby vindt plaats in het Emirates Stadion en Koning TOTO wil hoge odds uitkeren op de spelers die vooraf via VoetbalGokken.nl de juiste uitslag hebben ingevuld.

Pep Guardiola: “De finale halen is ons doel”

Manchester City heeft een druk schema en is op alle fronten nog actief. Afgelopen weekend werd de FA Cup gespeeld, midweeks wordt de return tegen United in de EFL Cup gespeeld en zondag wacht Tottenham Hotspur in de Premier League. City-trainer Pep Guardiola bekijkt het van wedstrijd tot wedstrijd. “De volgende is tegen United en dat is een kans om naar de finale van de EFL Cup te gaan.  Dat is ook ons volgende doel”, aldus Guardiola tegen de Engelse pers.

“Hopelijk komen onze fans”

De stadsderby wordt thuis gespeeld en Guardiola hoopt dan ook op veel opkomst van de City-fans. “We hebben drie dagen om ons voor te bereiden tegen United. Hopelijk kunnen onze fans komen en ons stadion vol maken. United blijft een goede ploeg. We hebben met 3-1 gewonnen, maar staan nog lang niet in de finale. Natuurlijk kunnen zij nog terugkomen”, aldus Pep.

Ole Gunnar Solskjaer: “Woensdag bewijzen dat wij United zijn”

Manchester United gaat de return in met een achterstand. De heenwedstrijd op Old Trafford moet nog goed gemaakt worden wil United naar de finale raken. United-trainer Ole Gunnar Solskjaer wil de moed nog niet opgeven. “United is nog steeds een grotere club dan City en dat moeten wij woensdag gaan bewijzen”, zegt de trainer voorafgaand aan de Manchester-derby.

“Vertrouwen op de return”

De trainer van United verwacht dan ook dat zijn spelers de achterstand kunnen rechttrekken in het Emirates Stadion. “Het wordt moeilijk, maar ik denk het wel. Dit jonge team is aan het leren en de ervaring moet dan ook blijven plakken, maar mijn spelers geven me toch vertrouwen met het oog op de return.”

Statistieken

De heenwedstrijd werd door The Cityzens met 1-3 gewonnen in het Old Trafford stadion van United. De ploeg van Guardiola wist al snel op voorsprong te komen. Silva scoorde in de zeventiende minuut en Mahrez liet daar in de 33ste minuut nog een doelpunt bijtellen. United-speler Pereira maakten het nog aangenamer voor City doordat hij het net van zijn eigen doelman raakte. In de zeventigste minuut zette United met een doelpunt van Rashford de stand op 1-3.

Head 2 Head

De stadgenoten spelen al zo lang tegen elkaar dat er een boek over te schrijven is. De ene keer loopt United met de zegekrans om de hals en de andere keer bleek City te sterk. De laatste keer dat de teams tegenover elkaar kwamen te staan was de heenwedstrijd van de EFL Cup. De keer daarvoor was eind vorig jaar toen de ploegen elkaar troffen in de Premier League. United versloeg City met 1-2 in hun eigen huis en datzelfde deed de ploeg van Guardiola in het Old Trafford in april vorig jaar (0-2 voor The Cityzens). De laatste keer dat er geen winnaar van het veld stapte, was in het voorjaar van 2017. In het Emirates Stadion bleef het scorebord negentig minuten lang op 0-0 staan.

Huidige vorm Manchester City

Voor Manchester City is het jaar 2020 goed van start gegaan. De ploeg van Guardiola heeft al zeven wedstrijden gespeeld en daarvan is er geen een verloren. In de Premier League werd er een kleine twee weken geleden thuis gelijkgespeeld tegen Crystal Palace (2-2), maar voor de rest haalt de ploeg van Guardiola de een na de andere punt binnen. Afgelopen zondag werd ruimschoots gewonnen van Fulham (4-0) in de FA Cup.

Huidige vorm Manchester United

Manchester United heeft wat minder geluk gehad met de start van het tweede deel van dit seizoen dan zijn stadsgenoot. De ploeg van Solskjaer kreeg al aardig wat te voorduren. In de Premier League werden drie van de vier wedstrijden verloren. Achtereenvolgend zijn dat Arsenal 2-0, Liverpool 2-0 en Burnley 0-2. Tussendoor werd de FA Cup wedstrijd tegen Wolverhampton Wanderers wel naar de hand gezet (1-0). United startte de week overigens goed door zondag met zes doelpunten (0-6) van Tranmere te winnen in de FA Cup.

Lappenmand

De lappenmand van Manchester City is te overzien. Alleen de Duitse speler Leroy Sané is hard op weg naar zijn comeback. De linksbuiten van City herstelt van een gescheurde kruisband en wordt begin februari terugverwacht. Voor Fernandinho en Raheem Sterling wordt het oppassen dat ze niet geschorst worden, want beiden hebben al vier gele kaarten op de teller.Solskjaer heeft heel wat meer kopzorgen. Met de geblesseerde spelers Scott McTominay (knie), Paul Pogba (spronggewricht problemen) en Marcus Rashford (rugblessure) heeft de medische staf van United zijn handen wel vol. Dan dreigt er ook nog een schorsing boven het hoofd van Aaron Wan-Bissaka, Brandon Williams en de Braziliaan Fred.

Prognose

Aangezien City de heenwedstrijd gewonnen heeft en in iets betere vorm verkeert, gaan wij ervanuit dat de ploeg van Guardiola deze wedstrijd wint en daarmee doorstoot naar de finale. Wij vullen een 3-1 overwinning van City in bij Koning TOTO. Heb jij een andere voorspelling in gedachten bij de bookmakers of ben je benieuwd naar de odds? Bekijk dan onderstaand overzicht en zet jouw eigen voorspelling op scherp.

Quoteringen Manchester City – Manchester United

Bij de TOTO wordt al volop warmgelopen voor de halve finale van de EFL Cup. De hoogste odd die de TOTO voor dit duel heeft genoteerd wordt uitgekeerd als Manchester United weet te winnen bij zijn grootste aartsrivaal. Je inleg bij een zege van United wordt dan x 7.00 keer meer waard.Voor een gelijkspel heeft de TOTO met x 5.25 keer de inleg nog een hoge quotering voor je in het 1X2 spelsysteem. Gaat Manchester City deze terugwedstrijd ook winnen volgens jou? Speel dan op een zege van The Cityzens en ontvang uw inleg x 1.36 keer terug Guardiola met zijn team doorgaat naar de finale van de EFL Cup.
De terugwedstrijd van de halve finale in de EFL Cup Manchester City – Manchester United wordt gespeeld op woensdag 29 januari om 20:45 uur in het Eithad Stadion te Manchester. Bij Koning TOTO bruist het van de hoge odds voor deze stadsderby in de EFL Cup. Profiteer jij daarvan mee? Zet dan vandaag alvast in op jouw favoriet van deze Engelse topwedstrijd.

De beste Online Bookmakers