Eredivisie
10/04/2015

ADO en FC Utrecht strijden om plek twaalf

ADO en FC Utrecht strijden om plek twaalf
ADO Den Haag en FC Utrecht spelen komende zondag hun onderlinge duel met als inzet de twaalfde positie. Deze veilige plek leek voor ADO lang buiten schot, maar is door winst op Excelsior ineens weer in beeld. Utrecht legde wederom Ajax op de pijnbank (1-1), maar heeft nog een paar punten nodig om met een gerust hart naar de ranglijst te kunnen kijken.

Pover duel tegen Ajax levert Utrecht een punt op

De wedstrijden tussen FC Utrecht en AFC Ajax staan altijd bol van de sentimenten en spanning. Vaak leveren deze ingrediënten een boeiende voetbalpot op. Afgelopen zondag leken de spelers van Ajax echter op (paas)eieren te lopen. De Amsterdammers bakte er weinig van. Ook FC Utrecht kon maar moeilijk iets inbrengen tegenover het zeer matige veldspel van Ajax. De ploeg uit de Domstad leek zich geen raad te weten met de verkregen ruimte en leed (te) veel balverlies.Het resultaat een 1-1 gelijkspel dankzij een eigen doelpunt van Leeuwin (Utrecht) en een frommelgoal van Markiet in de 85e minuut. Dat Leeuwin twee minuten later nog de rode kaart kreeg voorgeschoteld veranderde niets aan de score, maar gaf wel aan dat de middenvelder van Utrecht tijdens dit duel niet op zijn paasbest was.

ADO speelt zich veilig

ADO daarentegen wist mede-degradatiekandidaat Excelsior van zich af te houden door in eigen huis met 3-2 te winnen. Gevierde man bij de Hagenezen was Michiel Kramer. De spits maakte in de blessuretijd de winnende treffer: "Dit went nooit. De emoties die loskomen als je zo laat de winnende maakt, zijn niet te beschrijven. Dit is een fantastisch gevoel", aldus Kramer, die ook al de 0-1 voor zijn rekening had genomen, tegenover FOX Sports. "In 93ste minuut de winnende maken, dat zorg voor een enorme boost" aldus een trotse Kramer.De Paasdagen hebben ervoor gezorgd dat ADO dit seizoen waarschijnlijk niet het haasje zal zijn als het gaat om het spelen van de nacompetitie. Sterker nog met het duel tegen Utrecht voor de boeg kan het team uit onze residentiestad zelfs weer naar boven kijken!

Bookmakers geloven in kansen thuisploeg

Of dat quoteringen van de bookies zijn ingegeven door de overwinning van ADO op Excelsior weten we niet, maar het lijkt erop alsof Den Haag de favoriet is bij de wedkantoren. Met een notering van x 2,20 bij winst van de thuisploeg is men namelijk nogal voorzichtig. Als Utrecht deze wedstrijd winnend weet af te sluiten, krijgen de personen die hierop hebben ingezet: x 2,90. De hoogste uitkering levert een gelijkspel op: x 3,60, waarmee de bookmakers aangeven niet te geloven in een puntendeling. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De wedstrijd ADO Den Haag – FC Utrecht wordt op zondag 12 april 2015 om 16:45 uur gespeeld in het Kyocera Stadion in Den Haag. Wie gaat de veilige twaalfde positie pakken volgens jou? Zet in op jouw voorspelling en win leuke geldprijzen. [/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers