Eredivisie
17/01/20196 reacties

AFC Ajax hervat Eredivisie tegen SC Heerenveen

AFC Ajax hervat Eredivisie tegen SC Heerenveen
Ajax hervat de competitie komende zondag met een thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen. De Friezen zijn in de recente onderlinge ontmoetingen vaak een lastige tegenstander, maar niet als ze naar de hoofdstad afreizen. Ajax wint de voorbije jaren meestal simpel van Heerenveen. Gaat Ten Hag het eerste duel na de winterstop ook weer direct naar zijn hand zetten of weten de Friezen dit keer wel hun voet dwars te zetten in de Johan Cruijff Arena?

Erik ten Hag: “We moeten er direct staan tegen SC Heerenveen“

Ajax-coach Erik ten Hag gaat met vertrouwen naar de tweede seizoenshelft toe. Ajax verbleef gedurende de winterstop in Amerika en speelde daar enkele oefenwedstrijden. Met wisselend resultaat, maar dat baart Ten Hag geen zorgen. Hij zag vooral positieve dingen die hij meeneemt naar zondag als de competitie wordt hervat met een thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen: “We hebben een hele goede week gehad. Alle dingen die je vooraf wenst van zo'n trainingskamp, kwamen uit. De groeps-spirit was er, we hadden een goed hotel met uitstekende velden en prima tegenstanders om tegen te oefenen. Er is goed en hard getraind, we hebben de spelers diep laten gaan. Bovendien is iedereen heel gebleven en dat is belangrijk richting de wedstrijd tegen SC Heerenveen. Dan moeten we er direct weer staan”, vertelt hij in gesprek met Ajax Showtime.

“Geen liefhebber van vriendschappelijk voetbal”

In gesprek met Ajax TV vertelt Ten Hag geen liefhebber te zijn van oefenwedstrijden. De oefenmeester kijkt dan ook uit naar de Eredivisiewedstrijd van zondag, als er weer echt om de knikkers wordt gespeeld: “Ik ben geen liefhebber van vriendschappelijk voetbal. Dan speel je met een instelling van 95 procent en dat is niet voldoende.”

Jan Olde Riekerink: “We gaan het Ajax zo moeilijk mogelijk maken”

SC Heerenveen-trainer Jan Olde Riekerink maakt zich vooraf geen illusies over een mogelijke stunt in de Johan Cruijff Arena. De oefenmeester van de Friese club wil zich evenwel vooraf ook niet neerleggen bij een nederlaag, zo vertelt hij aan de Leeuwarder Courant: “We hoeven niet over het kwaliteitsverschil tussen Ajax en Heerenveen te praten. Ajax heeft voetballers die zeventig miljoen euro waard zijn. Ze hebben een heel belangrijke week. Na ons speelt Ajax tegen Feyenoord en daarna volgt alweer de Champions League. We hebben respect voor ze, maar moeten er gewoon een goede wedstrijd van maken. Dat betekent dat we het Ajax zo lastig mogelijk moeten maken en uiteindelijk niet verliezen.”

Statistieken

We moeten diep in de analen graven om nog een overwinning van Heerenveen in Amsterdam te vinden. Om precies te zijn tien jaar geleden. Ook toen direct na de winterstop (31 januari). Heerenveen stal de winst met een geniepige 0-1. Doelpuntenmaker Daniel Pranjic. Daarna lukte het de Friezen alleen om in 2013 nog een vuist te maken tegen de Amsterdammers. Het onderlinge duel eindigde toen onbeslist: 1-1.De overige statistieken laten allemaal overwinningen zien van Ajax, soms zelfs dikke overwinningen. Zo wonnen de Amsterdammers in 2015 met 5-2 en werd het in 2017 zelfs 5-1. Afgelopen seizoen eindigde Ajax – Heerenveen in 4-1 en in Friesland deden de Ajacieden dat nog eens dunnetjes over: 0-4.

Huidige vorm

Ajax wist tijdens het trainingskamp te winnen van Sao Paolo: 2-4, maar moest na strafschoppen de meerdere erkennen in Flamengo. SC Heerenveen oefende tegen Ingolstadt. Dat duel ging verloren: 3-4. Ook het laatste duel van 2018 ging verloren. NAC Breda pakte van de Friezen drie punten door in Breda met 4-2 te winnen. Heerenveen kan dus wel een zege gebruiken komende zondag, maar de statistieken laten zien dat Ajax daarvoor alles behalve de ideale tegenstander is. Zet Ajax de zegereeks voort of komt daar zondag een abrupt einde aan?

Pre-wedstrijdquoteringen voor Ajax Amsterdam – SC Heerenveen

De quoteringen bij de bookmakers voor deze wedstrijd in Amsterdam rijzen de pan uit. De bookmakers zijn bereid om op winst van Heerenveen x 28.00 (!) keer de inleg uit te keren. De bookmakers sluiten een gelijkspel niet uit. Er wordt namelijk x 11.00 keer de inleg uitgekeerd als het duel in Amsterdam een gelijkspel wordt. Een thuiszege van Ajax wordt in het 1X2 spelsysteem op x 1.05 keer je inleg genoteerd.18 + Speel BewustWedden op voetbal is alleen toegestaan bij een leeftijd van 18 jaar of ouder. Speel ten alle tijden verantwoord en vermijd (te hoge) risico’s. Door te gokken op voetbalwedstrijden kan je ook geld verliezen. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De Eredivisie-wedstrijd Ajax Amsterdam – SC Heerenveen wordt gespeeld opzondag 20 januari om 16:45 uur in de Johan Cruijff Arena te Amsterdam. Ga jij voor de hoogste odds en verwacht je een stunt van de ploeg uit Friesland? Of is het Ajax die een goed begin maakt aan de tweede helft van het seizoen? Speel vandaag alvast mee.Voorspel deze wedstrijd bij de TOTO, de enige echte bookmaker van Nederland! Ga hier naar TOTO sportweddenschappen & doe jouw voorspelling! 

De beste Online Bookmakers